Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
25 reviews

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750 - Reviews

Prijs
Specificaties 5GHz WiFi-ac + router • 4x 1Gbps switch - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware.Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
12
Score: 4
9
Score: 3
2
Score: 2
2
Score: 1
0

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

De Sitecom WiFi Router X8 AC1750 is een vriendelijk wit beestje. Met twee gezichten: gebruiksgemak en feature rijk. Wil je snel en beveiligd online zonder zorgen? Dan heb je geen omkijken. Wil je spelen met veel een uitgebreid pakket aan features? Geen probleem!

Pluspunten

  • Een verzorgd totaalpakket.
  • Gebruiksgemak - plaatsten, stekkers erin, WPA2 code invoeren en je bent online.
  • Stevig wit beestje, zowel verticaal als horizontaal te positioneren.
  • Simultaan 2.4GHz en 5.0Ghz (dual band router).
  • Krachtig WiFi signaal dankzij de 6 antennes.
  • Vriendelijke en uitgebreide software.
  • My WiFi app heeft meerwaarde en is niet alleen een 'gimmick'.

Minpunten

  • Geen mogelijkheid om via de My WiFi app aangesloten externe HDDs of USB Sticks te benaderen die aangesloten zijn op de X8 AC1750. Dit zou wel een toffe feature zijn.
  • Geen DFS ondersteuning (kanalen).

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 5
WLAN-bereik Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Ondersteuning Score: 5

+1
AJediIAm 3 oktober 2014

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

In eerste instantie was ik enthousiast over de performance en features van de X8, maar na verloop van tijd valt het toch tegen. Performance gaat hard achteruit als er meerdere type apparaten met wifi verbonden zijn. Router verliest steeds meer connecties na 3-7 dagen uptime. wekelijkse reset lost problemen op.

Pluspunten

  • Veel features
  • Erg snel met 1 of 2 apparaten verbonden
  • Leuk voor hobbyisten

Minpunten

  • Onstabiel
  • Combineert slecht met verschillende type netwerken
  • 5ghz heeft veel issues.

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Beheerbaarheid Score: 3
WLAN-bereik Score: 3
Prestaties Score: 3
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 1
Prijs Score: 3
Ondersteuning Score: 2

+1
abaaddi 8 juni 2014

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

Pluspunten

  • Simultaan 2.4Ghz en 5Ghz netwerk.
  • Makkelijk te installeren
  • Met juiste kabel supersnel internet.
  • Over 5ghz netwerk weinig interferentie.
  • DLNA (2 usb poorten waarvan 1 USB3.0)
  • Goed bereik

Minpunten

  • USB poorten op MacOS niet altijd even compatibel.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 4
WLAN-bereik Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Ondersteuning Score: 4

Thijs666 29 augustus 2018 Product gekocht

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

Tweedehands gekocht van mede-tweaker MarkyB (helemaal compleet en perfect onderhouden in originele verpakking). Veel krachtigere wifi dan standaard Telfort modem/router VGV7519. Overzichtelijk in te stellen via portal/webbrowser. Nog geen nadelen gevonden eigenlijk bij huis-tuin-en-keukengebruik.

Pluspunten

  • Krachtige Wifi (veel beter bereik dan standaard Telfort-modem)
  • Snelle portal/interface
  • Doet wat-ie moet doen

Minpunten

  • Nog geen gevonden

Eindoordeel

Score: 5
HeNob 7 maart 2017

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

Product is goed voor huis-tuin-en-keuken gebruik. De App voor je smartphone is, naar mijn mening, de beste manier om je router in te stellen (de basis), aangezien ik de GUI op smartphone beter vind als de GUI op computer. Ook het Guest-netwerk is uitermate handig!

Pluspunten

  • 2 USB-poorten
  • Snel en ver bereik
  • App voor je smartphone

Minpunten

  • Trage GUI

Eindoordeel

Score: 4
snemmel 8 januari 2016

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

De Sitecom X8 AC1750 is een router met een groot bereik ideaal voor woningen met meerderen verdiepingen of dikke muren. verder zijn er weinig problemen met de router en is hij handig in gebruik door de My WIFI app.

Pluspunten

  • Stevige bouw
  • Goed bereik
  • Dualband router dus zowel 2.4 Ghz als 5 Ghz
  • Makkelijk te bedienen

Minpunten

  • Soms stoort hij met andere netwerken

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beheerbaarheid Score: 5
WLAN-bereik Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4
Ondersteuning Score: 4
CKlip 15 december 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

Laatste keer dat ik een router had ge´nstalleerd was 5 jaar geleden. Had me al voorbereid op een avond werk en telefoontjes naar de helpdesk. Was dus zeer verbaasd toen ik met het bijgeleverde stappenplan de router binnen 5 minuten had ge´nstalleerd. Daarna de speeltest gedaan; wow! Verdubbeling van snelheid.

Pluspunten

  • Eenvoudige installatie
  • Snelheid
  • Bereik

Minpunten

  • Mijn printer maakt alleen contact met 2,5 GHz. Geen punt kan ook rechtstreeks contact maken met printer

Eindoordeel

Score: 5
Daan1201 9 december 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

makkelijk te installeren, geen handleiding, 5GHz is zeer instabiel. zeer snel.

Pluspunten

  • Snel
  • Makkelijke installatie
  • Makkelijk aan te sluiten

Minpunten

  • geen handleiding
  • instabiele 5GHz

Eindoordeel

Score: 4
hharrewijn 22 oktober 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

Snelle en makkelijke installatie. Veel mogelijkheden

Pluspunten

  • Makkelijke installatie
  • Mooie vormgeveing

Minpunten

  • Nog niet tegengekomen

Eindoordeel

Score: 5
ferdybossy 9 oktober 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

De opgegeven W-Fi snelheid wordt niet bereikt maar ben tevreden. Via de smartphone 50Mbps 5 Ghz. Die van 2,4 GHz is lager maar werkt ook prima, welke de Chromcast aanstuurt.

Pluspunten

  • Geen handleiding nodig
  • Makkelijk aan te sluiten

Minpunten

  • Waar halen ze die snelheden vandaan?

Eindoordeel

Score: 3
R_Lafeber 8 oktober 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

Degelijk apparaat Mis wel de handleiding !

Pluspunten

  • Werkt Snel
  • Simpel
  • Geen extra uitstekkende antennes

Minpunten

  • Handleiding zou handig zijn

Eindoordeel

Score: 4
M.Dilawar 2 oktober 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

Het is een goede wifi router doet wat ie moet doen ik heb in ieder geval geen last meer van wifi die traag is.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Zeer snel internet
  • Makkelijk aan te sluiten

Minpunten

  • wordt beetje warm

Eindoordeel

Score: 4
FayazHaider 13 september 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

Top product

Pluspunten

  • goede kwaliteit
  • Sterke verbinding
  • Super snel

Minpunten

  • Prijs mag goedkoper

Eindoordeel

Score: 5
Rem.G 19 augustus 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

Mijn hoop was om een betere prestatie dan de ziggo router te krijgen maar dat is een flinke teleurstelling. Nu met ziggo ddos aanvallen lukt het me niet om de alternatieve dns servers in te stellen. Zoeken op internet geven slechts de gebruiksaanwijzing.

Pluspunten

  • mooie lampjes

Minpunten

  • Cloud security werkt niet met Sonos
  • Sitecom Web assistance geeft geen antwoord
  • DNS niet snel in te stellen

Eindoordeel

Score: 2
Linda100! 24 juli 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

We hadden een oude router, maar die is kapot. Dus hebben we een nieuwe aangeschaft. Het personeel daar zij dat deze goed zou zijn voor gamen. En hij werkt perfect! Ik kan nu eindelijk weer zonder internetproblemen gamen. Dit internet is zo snel dat het balkje helemaal vol is. Supercool!

Pluspunten

  • Super snel!
  • Stevig gemaakt!
  • Veel knopjes waar je hem dus makkelijk mee kan besturen.
  • 2 Wi-Fi netwerken. (Voor games en voor zaken)

Minpunten

  • Hij werkt te goed dus ik ben verslaafd! (;

Eindoordeel

Score: 5
Gij 18 juli 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

Prima product, value for money. Het bijgeleverde Cloud security zou een geweldige toevoeging zijn. Het wordt aanvankelijk gratis aangeboden, waar je later voor moet betalen. Helaas verstoort deze cloud security het gebruik van internetradio via een aangesloten SONOS systeem. Tot nu toe blijkt daar geen software update voor te zijn.

Pluspunten

  • snel
  • goed toegankelijk en beheersbaar
  • krachtig WIFI signaal

Minpunten

  • Cloud security geeft radio interrupties bij gebruik van SONOS
  • USB poorten niet compatibel om MacOs Time Machine te koppelen

Eindoordeel

Score: 4
sitocomdre 7 juli 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

perfect product. ik had heel slecht wifi-internet in huis. na aankoop van dit product geweldig wifi-internet met 10 jaar garantie.

Pluspunten

  • installatie makkelijk
  • hoge kwaliteit
  • garantie

Minpunten

  • kan niet met de grote kant met de houder aan de muur bevestigd worden

Eindoordeel

Score: 5
e.koenders55 7 juni 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

snelle installatie. De Ziggo modem moet wel in de bridgemode worden gezet.

Pluspunten

  • snel geinstaleerd
  • duidelijke instuctiefilm
  • meer snelheid dan Ziggo modem

Minpunten

  • verdere gebruiksaanwijzing in Engels

Eindoordeel

Score: 4
vlaai 30 mei 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

na veel gezweet, toch gereed.

Pluspunten

  • snelle verbinding
  • sterke verbinding
  • opzich niet moeilijk te instaleren maar je moet het juiste puntje weten wat er omgezet moet worden

Minpunten

  • pakte hem niet gelijk op door caiway,dit was mogelijk de oorzaak door een vinkje verkeerd. maar dat moet je dan wel weten.

Eindoordeel

Score: 5
erwinvdvelde 2 mei 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

prima product, snel ge´nstalleerd goede ontvangst, echter Wi-Fi verbinding met playstation 4 geeft tot op heden problemen, snelheid gaat richting 450 kb Nog uit te zoeken wat hier het eventuele probleem is , iemand suggesties ??

Pluspunten

  • Mooi uiterlijk
  • makkelijk instaleren

Minpunten

  • ondanks makkelijk instaleren weinig info in nederlands om diepere instellingen te veranderen

Eindoordeel

Score: 4
oliedom 24 maart 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

Goed Apparaat en niet te duur en snel ge´nstalleerd . Ik ben er dus tevreden mee.

Pluspunten

  • Goed Kwaliteit .

Minpunten

  • geen minpunt kunnen vinden

Eindoordeel

Score: 4
sjaakvisser 14 maart 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

Deze router was met de gebruiksaanwijzing makkelijk te installeren, en daarna werkte de laptop en de iPhones veel sneller.

Pluspunten

  • makkelijk te installeren
  • goed te bedienen
  • eenvoudig wachtwoord te wijzigen

Minpunten

  • 10 jaar garantie kost tijd om in te stellen en ze vragen ook het bonnetje

Eindoordeel

Score: 4
pamesh 27 februari 2015

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

Dit is een modem die goed samen gaat met de Ziggo router. Is plug en play te installeren gaat erg snel. En staat de router in het zicht dan geen probleem hij heeft een mooie vormgeving.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Mooie vormgeving
  • keuze in plaatsen staand of liggend

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
ManiacsHouse 5 juni 2014

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

Beheerbaarheid Score: 4
WLAN-bereik Score: 2
Prestaties Score: 3
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3
Ondersteuning Score: 4

Eindoordeel

Score: 3
FriedZombie 14 december 2013

Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750

Beheerbaarheid Score: 4
WLAN-bereik Score: 4
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sitecom WLR-8100 - Router - AC1750?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True