Keuze en bestelling
Bij de keuze van een nieuwe televisie was voor mij vooral belangrijk dat het paneel van uitstekende kwaliteit is. Met dank aan tweakers om ook de hardwarematige refreshrates op te nemen. De minimale eis was een 100hz paneel.
Een eenvoudige bediening was een tweede eis. Hier viel mijn oog op de Magic Remote van LG. In eerste instantie ging de voorkeur daarom uit naar de 7408-reeks omdat deze net binnen budget viel.
Aangezien de nieuwe modellen van LG in aantocht zijn is er tegenwoordig ook korting mogelijk op de topmodellen (7xxx t/m 9xxx). Bij Bestsellers.eu vond ik een aanbieding voor de 47LA8609 voor slechts 989 euro. (http://www.bestsellers.eu/lg-47la8609.html). Gezien de adviesprijs van 1700 euro en een...
Mooie TV maar sinds kort problemen met licht-weergave en dubieus privacy-beleid.
Het beeld is werkelijk uit de kunst, ook 3d weergave mag er zijn, helaas het geluid is echt beneden pijl, je moet hem echt op een versterker aansluiten. Ook het programmeren van zenders is echt een ramp als je canaal digitaal hebt, je krijgt gewoon alle zenders die op astra 1 en 3 binnen (1500 stuks), vervolgens moet je ze zelf sorteren, ze staan kriskras door elkaar, het is een werkje van 3 dagen zonder te overdrijven, (geen fastscan dus) De tv moet ook regelmatig uitgezet worden omdat het sorteren steeds langzamer wordt.
Ook irritant is als je skype gebruikt, dan schakelt hij over op de tv speakers maar na het afsluiten van skype moet je vervolgens weer in het menu om voor de optische uitgang te kiezen
De remote control en de gratis...