Dit is mijn eerste smartphone maar ik gebruik hem nog voornamelijk als een klassieke gsm, namelijk voor bellen en sms-en. E-mail en internet gebruik ik maar zeer incidenteel omdat ik daarvoor eigenlijk altijd wel een computer of tablet bij de hand heb.
Voor dit gebruik voldoet deze telefoon prima, ik laad hem gemiddeld een keer in de twee weken op en dat is beter dan mijn vorige gsm.
Snelheid is prima, geen enkele hapering gemerkt als je door de menu's loopt of iets op internet zoekt.
Heel handig vind ik het pull-down scherm waarin direct alle connecties en telefoonmodi in- en uit te schakelen zijn, al kan ik het niet goed vergelijken met andere android-telefoons omdat bijna al mijn vrienden een iphone hebben.
Verder bevalt mij het...
Een op zich featurecomplete telefoon voor een gunstige prijs. Met Android 4.1 niet bijzonder recent, maar ook niet te veroudert. De telefoon moest dienst doen als eenvoudige email-, agenda-, bel-, sms-, gps-toestel, en daar voldoet het echter niet vlekkeloos aan.
De GPS/ navigatie functie is het meest negatieve aspect. Deze start langzaam, heeft regelmatig een flinke afwijking, herkent vaak geen GPS signaal (ondanks dat andere toestellen dat op dezelfde locatie wel doen).
De algemene werking is niet altijd vloeiend, de telefoon bevriest op sommige momenten bij het switchen tussen functies.
Een budgettoestel dat inderdaad helaas niet geschikt is voor veelzijdig/kritisch gebruik.
De lg l5 is een toestel dat het redelijk goed doet voor de prijs die je er voor betaalt. telefoon is valt binnen de categorie budget smartphones. en die klassering maakt de l5 ook wel waar. als het kleinere broertje van de l7 en de broer van de l3 scoort de l5 in mijn ogen net voldoende. de telefoon ziet er redelijk mooi uit en beschikt over een aantal interessante specificaties. alleen vind ik dat je beter 2 tot 3 tientjes meer moet uitgeven. dan betaal je wel wat meer maar dan heb je ook een stuk meer mogelijkheden tot je beschikking.