Ik heb de Corsair M65 nu een aantal weken en ben er erg tevreden mee. De software om de instelbare knoppen mee in te stellen is erg handig en ik gebruik het elke dag. Ik gebruik de muis voor school en voor gamen en door de instelbare DPI is het voor beiden erg handig, ik heb ook een aantal van de instelbare knoppen aangepast waardoor het gamen en het schoolwerk makkelijker is. In de Corsair software kan je ook instellen dat een bepaald profiel van ingestelde knoppen word geactiveerd zodra er een bepaald programma word gestart. Ik heb bijvoorbeeld ingesteld dat mijn profiel "gaming" word geactiveerd zodra ik een van mijn spellen open. ik kan me ook voorstellen dat dit voor dingen zoals het bewerken van afbeeldingen of videos erg handig kan...
Pluspunten
De knoppen zijn makkelijk in te stellen met de goede software van Corsair.
Het gewicht van de muis is makkelijk aan te passen.
Het materiaal waar de muis van is gemaakt voelt erg stevig, niet zwaar maar wel comfortabel.
Minpunten
De knoppen zijn er gemakkelijk in te drukken en het duurt even voor dat is gewend.
Ik heb deze muis van mijn vriendin gekregen voor kerst omdat mijn oude muis het begon te begeven na een aantal jaar. Ik heb er nu een tijdje mee gespeeld, vooral mee gegamed en ik ben er zeer tevreden over.
In de verpakking zat uiteraard de muis, een soort van handleiding met een vermelding van een website van corsair om het stuurprogramma te downloaden en een garantiebeschrijving die verteld dat je bij disfunctioneren het product moet terugsturen naar Corsair.
Ergonomie
Hij ligt heel fijn in de hand, alleen is het een redelijk grote muis. Ik denk dat hij niet echt geschikt zou zijn voor mensen met kleine handen. Heb zelf redelijk grote handen waardoor hij nagenoeg perfect zit. Alleen die speciale sniper-button zit niet helemaal...
Heeft een goede ronding waardoor deze prettig vast houdt. Nadelen zijn er ook: het koordje en stickers aan de onderkant houden makkelijk stof vast. Daarnaast heb ik al twee van deze muizen versleten in anderhalf jaar. De eerste is compleet overleden, de tweede had een defect scrollwiel.
Pluspunten
Houdt lekker vast
'Normale' mensen vinden deze muis een ruimteschip
Minpunten
Gaat snel stuk
Houdt stof vast
Mat zwarte finish wordt na intensief gebruik minder mooi
Erg fijne muis.
De 'sniper' knop is handig, deze heb ik gebonden aan de letter X, om zo zonder mijn vingers van WSAD te halen toch de aan X gebonden actie kan uitvoeren.
het "uploaden" van profielen naar de muis, zodat hij zonder drivers werkt.
Corair software is slecht.
Pluspunten
lekker in de hand
sniper button (gekoppelt aan x)
Macro's
"uploaden" van profielen naar software muis
Prettig scroll-wieltje
Minpunten
Corsair Software is (net zoals alle andere corsair software) waardeloos
Fijne gamemuis met een goede grip die vooral stevig in de hand ligt voor een redelijke prijs. Helaas geen LED lampje zoals zijn broertje de M45 wel mogelijk bij de duurdere RGB uitvoering.
Fijne muis, veel plezier van gehad maar was wel binnen een jaar stuk (laser hield er mee op).
Voor garantie wilt Corsair dat je rechtstreeks met hun contact opneemt, dat gaat vlot maar zonder aankoopbon gaan ze niet over tot reparatie of vervanging.