Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
27 september 2013 Rapporteer

Ook ik ben 1 van de 8 gelukkigen, die dankzij Tweakers.net en Philips deze set luidsprekers mag reviewen. De philips Fidelio A9 is een welkome aanvulling op het huidige assortiment draadloze HIFI luidsprekers, waar Philips enkel nog enkele luidsprekers (de A3 compact en de A5 Grande) in het assortiment had. Een beetje verwarrend is wel dat er twee type aanduidingen zijn die op internet door elkaar worden gebruikt, namelijk A9 en AW9000. Opvallend is dat ook Philips zelf deze benamingen door elkaar gebruikt. Zo staat op de doos duidelijk A9 aangegeven, maar wordt in de software de speakers weer herkent als AW9000. Uitpakken: De luidsprekers zitten netjes verpakt in een mooi ogende doos stevige doos van 51cm(L) x 26cm (B)x 43cm(H). Bij...

Pluspunten

• Eenvoudige en gebruiksvriendelijke bediening.
  • Zware en stevige constructie biedt een goede basis voor het geluid.
  • Streaming werkte over het algemeen vrij soepel en direct (mede dankzij nieuwe Airstudio+ app).

Minpunten

• 'Boomerig' basgeluid gaat ten koste van detail in het laag.
  • Geluidsinstellingen beperkt regelbaar.
  • Airstudio+ mist wat aan structuur en functionaliteit
  • Pc software Mediamanager.

28 september 2013 Rapporteer

De reden van deze review is mede door Philips en Tweakers. Ik ben een van de gelukkige personen die uit gekozen is om dit product te testen. Het was alswaar een leuke ervaring om zo iets mee te maken.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Spotify en Deezer ondersteuning
  • Netwerk muziek afspelen
  • Uiterlijk en degelijk

Minpunten

• App (software) minder tot slecht
  • Iedereen in wifi netwerk heeft toegang tot de boxen

25 september 2013 Rapporteer

Allereerst wil ik Tweakers.net en Philips bedanken voor het bieden van de mogelijkheid om de Fidelio A9 set te testen. Gebruikte apparatuur • Philips fidelio A9 (logisch) • Samsung Galaxy S3 (4.1.2 Stock) • PC met Windows 7 • CH3SNAS voorzien van DNS 323 firmware • Samsung LE40C650 LCD TV • Xbox 360 • WD TV-live 2011 Verwachtingen Enige tijd geleden ben ik al eens aan het zoeken geweest naar een betaalbare oplossing om (bijvoorbeeld tijdens feestjes en BBQ’s) draadloos muziek te streamen vanaf mijn NAS met bediening via m’n smartphone. Dan kom je al snel op de producten van Sonos, maar ook deze serie van Philips. Helaas vielen deze allen niet binnen mijn beoogde budget.

Pluspunten

• Design
  • Uitgebreide mogelijkheden
  • Geluidskwaliteit
  • Eenvoudige bediening

Minpunten

• PC software
  • App kan nog wat finetuning gebruiken (zie conclusie)
  • Ontbreken subwoofer aansluiting
  • Ontbreken regeling middentonen

3 oktober 2013 Rapporteer

Inleiding
Na mijn aanmelding voor de recente actie was ik een van de acht leden van Tweakers.net die de Philips Fidelio A9 mocht testen. De Philips Fidelio A9 maakt deel uit van een nieuwe serie speakers geproduceerd door Philips. De Fidelio A9 (ook wel Fidelio AW9000) is de grootste van serie Fidelio speakers en is ontworpen voor de echte ‘geluidspuristen’. Aldus Philips.
De A9-set heeft per speaker een Tweeter van 19mm en twee Woofers van 3,5 inch. De luidsprekers in de A9 zijn schuin opgesteld waardoor er een breed gebied word ondernomen.
Verwachting
Zelf ben ik in het bezit van de Sony DVD Recorder RDR-AT105 i.c.m. de Sony Multi-Channel AV-Receiver STR-KS100 Surround System in de slaapkamer. En de Philips...

Pluspunten

• Mooi afgewerkte speakers
  • Goede bouwkwaliteit van speakers
  • Redelijk geluidskwaliteit

Minpunten

• AirStudio App (Bugs, gemiste kansen, traagheid)
  • Speaker kabel tussen de twee speakers
  • Geen MP3-link kabel bijgevoegd
  • Prijs/kwaliteit-verhouding

18 september 2013 Rapporteer

Allereerst mijn dank aan Philips en Tweakers voor het mogelijk maken deze productreview middels deze actie. Unboxing Al bij ontvangst van het pakket blijkt dat Philips kosten noch moeite gespaard heeft met betrekking tot het materiaal om van de A9 een kwalitatief goed product neer te zetten en te presenteren. De verpakking van de A9 is erg degelijk en stevig en bevat tevens geen onnodige opvulling. In de doos zijn de volgende zaken terug te vinden: • Linker- en rechterspeaker • Speakerkabel om beide speakers met elkaar te verbinden • Stroomkabels, zowel een Europlug, als een UK aansluiting • Doosje met...

Pluspunten

• Strakke en elegante vormgeving
  • Uitstekende kwaliteit van gebruikte materialen
  • Streaming functionaliteit werkt wel perfect
  • Perfecte geluidskwaliteit voor zowel muziek als films en games

Minpunten

• Onstabiele en trage Android app (Airstudio eerste versie, gelukkig is Airstudio+ stukken beter!)
  • Slechte en trage PC software
  • Aan de zware en grote kant

17 september 2013 Rapporteer

Introductie Nadat ik mij aangemeld had bij deze actie van Tweakers werd ik gekozen als een van de acht gelukkigen om de Philips Fidelio A9 speakers te testen. Drie dagen nadat ik dat te horen gekregen had, werden de speakers al thuis bezorgd. Ik wil Tweakers en Philips alvast bedanken voor deze actie. Ik heb ervaring met Sonos producten, dit zijn de tegenhanger van de Philips Fidelio A9. Wat te verwachten? Zelf had ik nog niet heel veel gelezen over de Philips Fidelio, dit heb ik bewust gedaan zodat ik niet meningen van anderen ga overnemen. Dit had ik in gedachte: - 2 draadloze speakers met Wi-Fi - Beide speakers...

Pluspunten

• Mooi Design
  • Mooi geluid
  • Wi-Fi en LAN ondersteuning
  • Ontzettend veel radiozenders via TuneIn
  • Spotify ondersteuning
  • Als de internetradio-stream wegvalt dan hersteld hij de verbinding automatisch

Minpunten

• De software is nog lang niet volwassen genoeg

3 van 5 sterren (Voldoende)
14 september 2013 Rapporteer

Philips Fidelio A9
Ik wil graag Tweakers en Philips bedanken voor deze geweldige set speakers.
De speakers bevallen erg goed en ik ga er in deze review wat uitgebreider op in.
Aansluitmogelijkheden.
Aan aansluitmogelijkheden heb je niet te kort met de Fidelio serie.
De A9 beschikt namelijk over 2 digitale aansluitingen, een coaxiaal en een optische uitgang. Een mp3 3,5mm jack ingang en een tulp-stekker aux ingang.
Je kunt van ingang wisselen doodmiddel van 3 knoppen aan de zijkant van de speaker of via de Airstudio(+) app, die beschikbaar is voor Android en het Ios platform.
De Airstudio(+) app.
Ik kreeg deze week via tweakers te horen dat Philips een nieuwe app uit zou brengen. Die ik gelijk gedownload heb nadat die beschikbaar was...

Pluspunten

• Veel aansluit mogelijkheden.
  • Gemaakt van goed materiaal en mooi design.
  • Het updaten gaat vlekkenloos.

Minpunten

• De locatie van de speakers heeft veel effect op het geluid.
  • Het geluid loopt een beetje achter, ook bij bekabeld geluid waardoor games spelen niet goed werkt via deze speakers.

31 maart 2014 Rapporteer

Voorwoord
Na alle lovende berichten hier op tweakers en na het uitgebreid beluisteren van de set in de mediamarkt heb ik deze aangeschaft.
Helaas bleek dit een enorme miskoop. Ik vind dan dat de 8 van de 9 tweakers reviews niet goed het product beschrijven, en naar mijn idee komt dit omdat Philips 8 personen van tweakers een gratis setje hebben aangeboden in ruil voor het plaatsen van een review. Deze reviews zijn veels te rooskelurig in hun eindoordeel - naar mijn idee-. Ik denk dat ze kritischer waren geweest wanneer de volle mep voor de set was betaald.
Precies de reden waarom ik de tijd neem om deze review te op te stellen en te informeren voor dit product, mocht u twijfelen over de aanschaf ervan.
Het geluid...

Pluspunten

• Geluid is fantastisch

Minpunten

• Flinke vertraging van audio op de ingangen,
  • apparaat is langzaam,
  • mobiele apps zijn bijzonder slecht,
  • het apparaat is volledig onbruikbaar geworden door de slechte algehele werking

1 van 5 sterren (Waardeloos)
28 september 2013 Rapporteer

Ik heb deze speakerset gewonnen via een actie op tweakers.net. Misschien had het niet mijn keuze geweest voor mijn eerstvolgende woonkamer speakers, maar dankzij de actie van tweakers heb ik nu toch deze set in huis.
De speakers werden degelijk verpakt geleverd. In de doos, meer dan 10kg zwaar, vond ik een tweede doos: de retailverpakking neem ik aan. Naast de speakers, hun stroomaansluiting en de kabel tussen de speakers, zat er ook nog een blister met een optische kabel bij.
De speakers zijn knap ontworpen en afgewerkt. De afwerking uit hout en metaal is strak, modern en klassiek tegelijk. De ruitvormige basis is misschien wat ongebruikelijk, maar wel praktisch. Her en der las ik dat de hoekige opstelling misschien voor vervorming zou...

Pluspunten

• Design en bouwkwaliteit
  • Geluidskwaliteit
  • Ondersteund veel streamingproviders

Minpunten

• Geen Windows app
  • Smartphone/tablet noodzakelijk
  • Software kan beter

23 april 2015 Rapporteer

Gekocht voor een zeer aangename prijs n.l. €125,- nieuw in doos, 2 jaar garantie.
Meteen de software update toegepast een verassend geluid vooral voor muziek doeleind, boost enigszins de tv op, geen lelijke verschijning.
Mijn hoofddoel muziek streamen vanuit laptop, via telefoon Android, wat nauwelijks de processor beïnvloed
Ben tevreden.

Pluspunten

• Het aanzien, mooie verschijning
  • Goed geluid
  • Veel extra aansluitpunten, 2 x digitaal 2 x anoloog.
  • Stabiele wifi verbinding

Minpunten

• Slechte besturing via app vooral te traag.
  • Laptop programma, mediamanager is niet zo geweldig.

3 september 2013 Rapporteer

Ik heb deze set niet lang geleden aangeschaft, ondanks dat ik al hoorde dat de software niet super was. Mijn insteek was dat het wel mee zou vallen en dat Philips toch wel in staat moest zijn dan in rap tempo een goeie update beschikbaar te stellen, zeker gezien de kritiek.
Ik baal echt als een stekker, want het is drama... Het is niet te begrijpen dat ze een app meeleveren die gewoon eerlijk waar de helft van de tijd niks doet. De software die je kunt gebruiken vanaf de PC komt ook uit het jaar nul, hoewel dat in de meeste gevallen nog wel wil werken (als je het eenmaal aan de praat hebt gekregen) vwb muziek. Films doen het dan weer niet helaas. Via de app, als het werkt, moet je vaak 10 seconden wachten voordat er iets gebeurt nadat je...

Pluspunten

• Ziet er mooi uit, geluid is ok.

Minpunten

• Software...aaaarrrrgggghhhhh

2 van 5 sterren (Slecht)

Heb jij ook een Philips Fidelio A9 draadloze HiFi-luidsprekers?