Mijn oude Sony Ericsson X10 mini pro haperde soms en bleek te klein, dus zocht een vervanger. Gegadigden: Sony Xperia L en J, Samsung SIII mini, HTC X of wat ik ook tegenkwam zolang het scherm 4 tot 4,3 inch groot was en de aanschafprijs onder de € 300. Gezien de positieve indruk van de vorige koos ik voor Sony.
Toevallig had Saturn een 21% kortingsaanbieding. De Xperia L was niet op voorraad dus heb ik de kleinere J gekozen (178 euro - de L zou rond de 50 euro meer gaan kosten). Omdat de prijs meeviel daarnaast een Samsung Galaxy S Advance voor mijn vriendin (rond de 180 euro). Eerste indruk was goed. De Sony Xperia J heeft voor bijna dezelfde prijs een single core processor, de Advance S (die iets langer verkrijgbaar is) een dual core.
Pluspunten
Mooi design
Menustruktuur Sony telefoons logisch.
Erg schappelijke prijs (zeker ivm korting)
Goede maat - ik hou niet van grote telefoons dus het moest een 4 tot 4.3" worden.
Accu snel geladen
Goede accuduur (haal zeker 2 dagen) .
Minpunten
Single core processor (echter voor mij snel zat).
Camera kan wellicht beter (telefooncamera's zijn m.i. alleen voor noodshots)
Geen micro SD kaart bijgeleverd (niet te serieus nemen - kan natuurlijk niet voor de prijs - het viel me echter op dat ik nog even naar de winkel moet)
Ik wilde ondanks mijn leeftijd toch een nieuwe telefoon. Mijn neefje (bijna 40) adviseerde een Sony android.
Ik zag de xperia J in het goud en moest hem hebben.
Alle wensen zaten erop en hij zou in het voorjaar een upgrade krijgen.
Pluspunten
Zodra ik de auto start begint hij zijn werk al, bluetooth.
AVG virusscan begint elke ochtend zelf een scan.
Updates worden geladen zonder dat ik er om vraag, dus altijd up-to-date.
Ik kan nu ook video bellen met mijn kinderen en kleinkinderen.
Bij de kleinkinderen ben je wel de telefoon een tijdje kwijt omdat ze willen spelen. Met deze batterij mag dat ook wel.
4launch heeft minder dan 24 nodig om te laten bezorgen.
Minpunten
Een klein verbeterpuntje: ouderen zijn nietmeer zo handvast, (Bibberen) en dat is een nadeel. Maar een stylus pen zorgt dan voor een "bijna" vaste hand.
Hij is nogal traag... Niet om zomaar door de menu's te gaan ( dat valt nogal mee), maar als je echt grotere apps wil starten (Bad Piggies,...) dan is hij echter heel traag... Hij loopt dan soms vast en als hij vraagt om te wachten of af te sluiten kan je wel spelen als je zegt wachten...