![]() |
Review - Synology DiskStation Manager 5.0 bèta Review Synology toont in DiskStation Manager 5.0 bèta nieuwe mogelijkheden en een verbeterde grafische interface. Ook voor de zakelijke markt zijn er nieuwe features, zoals betere beheerfuncties. |
Gemiddelde gebruikersscore
Inleiding:
De 213+ is sinds 25 augustus beschikbaar in Nederland en ik heb er gelijk een besteld. Ik was al een tijdje aan het wachten op hun nieuwe serie. Nu waren er geen benchmarks beschikbaar. Ik heb toch gekozen voor de DS213+ op basis van dat bij Synology het + model het snelst is en ik wilde graag een dual core en een lage wattage. Hier kom ik verder op nog op terug. De J versie is hun instapmodel en zonder + is de midrange model. Verder staat DS voor DiskStation, eerste getal voor het aantal bays en laatste twee getallen voor welke jaar het bestemd is. Dit is dus een 2 bay NAS voor 2013.
ik heb hem zelf sinds 28 augustus in huis. Grote kans dat mijn review dus nog wordt herzien.
Installatie:
De 213+ is netjes verpakt en wordt...
Ik heb deze NAS vanaf September en hij bevalt me prima. Ik ga geen uitvoerige beoordeling schrijven, maar alleen wat dingen aanvullen. Stroomverbruik: 13.5W idle met 1x HD aan 8.8W idle met 1x HDD uit 8.2W idle met 1x HDD uit (status LED blinking) ~2W hybernate (~20 sec totschijf in windows weer te zien is) ~0W uit met WOL actief. Ik zie alleen geen setting om de HD uit te zetten met een andere timing dan de hybernation, zie foto Shutdown tijd is ongeveer 30seconde Na boot duurt het ongeveer 90 seconde voordat de webinterface beschikbaar is, 10 seconde daarna kan windows weer bij de gemounte schijf. Ik heb geen uitgebreide performance test gedaan, maar dit zag ik in TotalCommander: lezen vanaf nas grote files (>4Gb): 75 Mb/sec schrijven...