Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 2 augustus 2012

OCZ's Vertex 4: de terugkeer van Indilinx

Ook de Vertex 4 wordt aangedreven door een Indilinx-controller. De Indilinx 2, zoals de chip heet, kreeg gezelschap van op 25nm gebakken flashgeheugen van IMFT. Op het eerste gezicht suggereren de specificaties, met leessnelheden van 560MB/s en schrijfsnelheden van 430MB/s, dat de Vertex 4 een doorsnee ssd is. OCZ belooft echter heel iets anders met zijn 'Indilinx Infused Everest 2-platform'. In de traces presteren de grotere capaciteiten dan ook goed. Lees verder »

Tweakers zegt: 8,5
Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:

Beste Tweakers, Ik ben nu al een tijd in het bezit van de Vertex 4. Ik heb deze aangeschaft voor in mijn laptop de Asus N56VZ-S4022V. Instalatie en Prestaties: Voordat ik een OS heb geïnstalleerd heb ik eerst een firmware upgrade gedaan. Na de update heb ik de SSD in mijn laptop gedaan dit past allemaal prima en de SSD voelt erg solide aan. Ik heb eerst windows 7 geïnstalleerd om de verschillen te testen tussen een HDD en een SSD. Hierbij merkte ik al meteen tijdens de installatie dat het veel sneller ging als voorheen. ( installatie via usb stick http://tweakers.net/price...64gb-zwart/specificaties/ ) Hierover kan ik zeggen dat windows een stuk sneller is met alles. En het veel...

Pluspunten

• Super snel
  • SSD voelt stevig aan
  • Updaten van firmware is makkelijk
  • Stabiel/betrouwbaar ( na firmware update )

Minpunten

• Slechte start met firmware

10 juni 2012 Rapporteer

REVIEW AANGEPAST OP 10 juni 2012 OCZ Vertex 4 aangeschaft eind maart 2012 vanwege het feit dat ik windows 8 op mijn laptop wilde uitproberen. Windows installatie en opstarten ging super snel. Wel had ik problemen nadat de laptop in slaapmode was geweest. Een blue screen of dead vanuit windows. Mijn eerste indruk was dat het lag aan de pre-beta software. Een collega gevraagd of dezelfde problemen op zijn laptop voorkwamen maar dit werd ontkend. Vervolgens gezien op de site van OCZ dat er nieuwe firmware uit was. Versie 1.4. Helaas was de firmwareupdate destructive dus gewacht op de release preview van windows 8 op 1 juni. In de loop der tijd kreeg ik ook een probleem dat de laptop steeds vaker niet wilde opstarten vanuit een cold-boot.

Pluspunten

• SSD start super snel en het opstarten van programma's ook
  • Support van de fabrikant op het forum

Minpunten

• Had problemen bij cold boot op sommige laptops
  • Upgrade naar firmware 1.4 is destructive

19 maart 2013 Rapporteer

Heb deze schijf ongeveer 8 maanden in gebruik gehad. De snelheden bleven goed totdat hij bij het opstarten niet meer herkend werd door de BIOS. Na een aantal andere PC's en laptops geprobeerd te hebben kon ik deze gewoon niet meer aan de praat krijgen.
Bij OCZ een RMA aangemaakt en pas na 3 weken een nieuwe Vertex4 ontvangen. Helaas was deze na 5 dagen ook stuk met precies dezelfde mankementen, ik heb helaas niet de tijd gehad om bij de vervangende schijf SMART te bekijken of de snelheden te testen.
Ter vervanging zit er weer een Vertex2 in die alweer 3 jaar oud is en nogsteeds prima werkt!

Pluspunten

• Makkelijke RMA bij OCZ
  • Goede snelheden
  • Goede prijs/opslag verhouding

Minpunten

• RMA duurt lang
  • Onbetrouwbaar

1 van 5 sterren (Waardeloos)
9 september 2012 Rapporteer

Deze SSD schijf is echt heel snel. Werkt in de meeste PC's / Laptops. Bij mij was de disk echter al binnen 2 maanden defect. Opeens stopte hij ermee en daarna was hij met geen mogelijkheid meer aan de praat te krijgen.

Pluspunten

• Snel;
  • Trimming support;
  • Hoge IO read;
  • Gemakkelijk te installeren

Minpunten

• Vrij duur;
  • Firmware updaten is gevaarlijk;
  • Korte levensduur (2 maanden)

3 van 5 sterren (Voldoende)

OCZ Vertex 4 256GB

Uitstekende SSD, gekocht in september 2012, direct firmware ge-update naar 1.4. Laptop, met deze SSD als boot (W8.1Pro) en daarnaast een 2TB hdd voor opslag, staat dagelijks aan en wordt gebruikt voor ontwikkelwerk en gamen. Ca. 16 uur per dag.

Pluspunten

• Hoge snelheid
  • Betrouwbaar

Minpunten

• Geen

29 april 2014 Rapporteer

10 januari 2013 Rapporteer

11 november 2012 Rapporteer

OCZ Vertex 4 256GB

Heb jij ook een OCZ Vertex 4 256GB?