Review door de redactie
Door Pieter Molenaar
17 augustus 2012
Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Reviews door gebruikers
Scoreverdeling
Gemiddelde gebruikersscore
3,7
3.5 van 5 sterren
Er zijn nog geen productreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
9 reviews - Pagina 1 van 1
Nadat de oude tv kuren kreeg moest ik op zoek naar een nieuwe. Keuze voor Samsung was al snel gemaakt. Ze scoren goed in de tests bij de consumenten bond en een aantal familie leden zijn erg tevreden over hun Samsung led tv. De keuze de maat was ook makkelijk wat max 40 en minimaal 37 moest zijn. Alleen nog een serie uitkiezen. Graag had ik voor de 7 of 8 serie gegaan maar die zijn erg prijzig. Dus na wat vergelijken kwam ik op de 6800 uit. Nadat ik in een winkel het model had bekeken en wat research had gedaan op het web, vond ik nog een mooie actie van samsung: 100 euro terug op de aanschaf prijs, 2 extra 3d brillen en 4 films om te huren.
Na een aantal webshops te vergelijken ben ik voor de Bobshop.nl gegaan omdat deze een Nederlands...
Minpunten
- Geen handleiding 3d brillen
Update 11-03-2013: 1) ik heb de TV om laten ruilen voor een zelfde exemplaar vanwege de niet-uniforme verlichting. Het nieuwe toestel heeft hier duidelijk merkbaar minder last van. Dit fenomeen is dus toestel-afhankelijk. Hulde overigens aan de prima service van Wehkamp. 2) de TV kan gekoppeld worden met een bluetooth toetsenbord. Ik heb een logitech toetsenbord kunnen koppelen en deze werkt prima in de smart-omgeving. Ook hierbij weer het vreemde fenomeen dat 'in-App' geen gebruik gemaakt wordt van dit toetsenbord! Ik hoop dat dit in de toekomst nog aangepast gaat worden. 3) Gamen in combinatie met 3D is toch wel erg gaaf. Heb nu wat meer 3D games en imo voegt het echt veel toe aan de gamebeleving. Het omzetten van 2 naar 3D gaat overigens...
Pluspunten
- 46" (!!!)
- Eenvoudige installatie, nederlandstalig en rekening houdend met NL kabelboeren w.o. Ziggo, UPC etc.
- Erg scherp beeld. Echte HD zenders of andere bronnen geven subliem beeld. Mindere kwaliteit bronnen vallen direct door de mand.
- Na wat calibratie natuurlijk beeld. Goede kleuren, ook in zonlicht goed beeld, inkijkhoek prima (ook bij 3D).
- Eenvoudige bediening met de meegeleverde AB. Nette menu's en de smart-tv functie is daadwerkelijk te gebruiken.
- snelle bediening van het menu en smart-tv. Weinig lag tussen bediening en uitvoering
- TV kan ook gebruikt worden als PVR, na aansluiting van externe HDD of geschikte USB.
Minpunten
- beeld bij veel zwart niet uniform belicht, in mijn geval een lichtere vlek links in beeld en onderin wat lichtere vlekken. (Update: opgelost na omruiling TV)
- de Samsung app als alternatief voor de afstandsbediening heeft zeer beperkte meerwaarde omdat de app's deze mogelijkheid niet gebruiken. alleen zinvol bij gebruik van de smart-tv home-screen.
- geluid erg matig, aansluiten op externe versterker is dan ook aanbevolen
- aansluiting van stroomkabel niet aan dezelfde kant als de rest van de aansluitingen.
- Alleen HDMI2 geschikt voor Audio Return Channel.
- aktieve 3D is erg mooi, maar wanneer je andere lichtbronnen in beeld hebt als je naar de TV kijken (lamp, daglicht) valt het hoog frequent schakelen wel op. Ook het display van de receiver lijkt een lichtkrant.
3 van 5 sterren (Voldoende)
Deze televisie heeft alles wat je van een hedendaagse televisie mag verwachten. Als je op zoek bent naar een nieuwe TV hoef je je alleen maar af te vragen hoe groot deze moet zijn en hoe belangrijk 3D voor je is. Voor mij was het niet belangrijk, maar de functionaliteit heeft de TV wel (ik maak er geen gebruik van) Hij hangt op mijn slaapkamer en hier lijkt hij bruut groot. Waarom moet ik deze onderbouwing met nog 150 woorden uitbreiden wanneer alles al gezegd is. Wanneer je vragen over dit product hebt mag je me altijd een bericht sturen en zal ik je uitgebreid van informatie voorzien. Poeh nu moet ik nog meer dan 100 woorden toevoegen om de review te laten verschijnen. Wat een gedoe. Zelf lees ik reviews niet eens als ze zo lang zijn.
Pluspunten
- Wifi, Ethernet, Browser, Full HD, Vloeiend scherm, Weinig slijtage, Dun, USB poorten, HDMI poorten, Ondersteunt vrijwel alle mediabestanden. Wekker en Timer functionaliteit
Minpunten
- Geen USB poort aan zijkant van het scherm, dit kan iritant zijn als je hem aan de muur hangt, maar ook dit is op te lossen met een USB HUB.
Samsung UE46ES6800
Toen 2 jaar geleden deze televisie werd aangekocht keek ik vooral uit naar het smarttv-platform, het streamen van films,... Uiteindelijk word dit nu niet meer gebruikt, omdat het simpelweg niet te gebruiken is. Tergend traag en vervangen door een pc, waardoor de tv niet meer dan een monitor is geworden.
Pluspunten
- Mooi, strak design
- Overzichtelijke settings
- Veel aanpasbaar
- Geluid valt mee voor een flatscreen
Minpunten
- Backlight-bleeding
- Trage 'smart-tv'-omgeving
3 van 5 sterren (Voldoende)
2 van 5 sterren (Slecht)
2 van 5 sterren (Slecht)