De Sony Bravia HX850 serie is een smart-TV met prachtig design, goede kleurenweergave, uitstekende kwaliteit van de afwerking en aantal in/outputs en een niet al te best "smart" gedeelte. Als klassieke TV zou ik deze dan ook meteen weer kopen.
Als smart TV zou ik echter geen Sony meer aanschaffen. De Sony Bravia HX850 kan geen ondertiteling weergeven uit losse bestanden (SRT of anderszins), hij heeft allerlei rare problemen met het tonen van films als de combinatie van container (Avi, MP4 etc), video (H264, DivX) en geluid (MP3, AC3, AAC) net even buiten de ondersteunde reeks valt.
Dit probleem beperkt zich echter niet tot deze TV-serie alleen, de hele reeks van Sony Bravia TV's heeft problemen op dit vlak.
Daarnaast zijn er op internet...
Pluspunten
Een van de beste TV's in dit prijssegment qua design.
De bouwkwaliteit is uitstekend. Geen enkel probleem kunnen zien na een half jaar gebruik.
Het aantal in/uitvoermogelijkheden (Wifi module, CI+, HMDI, VGA, etc. etc.) is ruim.
De kleurenweergave is erg fraai, en de default instelling is al bijna helemaal gelijk aan de op internet te vinden gecalibreerde "perfecte" instelling.
Registratie op Sony Entertainment Netwerk is relatief pijnloos en daarna heb je YouTube en uitzending gemist van SBS6 e.d. wat allemaal een redelijk aanbod heeft en goed werkt.
De mobiele app kan de afstandsbediening goed vervangen en is handiger bij het typen van woorden.
Afspelen van content op computer naar TV via WiFi werkt goed.
Minpunten
De apps in de appstore... dat zijn er dus in totaal 10, voor zover ik kan vinden. Misschien zie ik iets over het hoofd of zo maar ik ben niet zo blij met dit "aanbod".
YouTube e.d.: het duurde maanden voor ik doorkreeg dat dat geen ontbrekende app was, maar een onderdeel van de content die je dus pas krijgt na registratie op het Sony Entertainment Netwerk. Dat staat nergens echt duidelijk vermeld.
Hij speelt alleen die video's af die precies zijn wat hij verwacht.
Als er een probleem is met afspelen toont hij alleen een zwart vlak of, als je geluk hebt: "deze video is niet afspeelbaar".
Geen ondertiteling (SRT, SSA, SUB, etc. werken allemaal niet)! Je zal je films moeten hercoderen of anders Serviio o.i.d. gebruiken.
Serviio of andere mediaservers hebben een lange rij van compatibiliteitsproblemen met Sony Bravia TVs. Ook anders mediaspelers. De Sony PS3 werkt dan wel weer vlekkeloos met de Sony Bravia samen...
Ik heb deze TV nu ruim een week in mijn bezit en heb hem redelijk kunnen testen. Ik kijk met name films en speel geregeld games (Fifa 13 en COD Modern Warfare 3). Afgelopen week ook voetbal gekeken en 3D gekeken (Avatar).
Ik heb hiervoor een Panasonic 50VT30 gehad en was toch wel een beetje huiverig om de overstap naar LED te maken. De reden waarom ik ben overgestapt is de inbrandgevoeligheid van de plasma. Veel gezeur gehad met Panasonic daarover maar uiteindelijk is mijn TV opgehaald en kon ik een nieuwe TV uitzoeken. Rationeel gezien was LED de verstandige keuze, maar vanuit mijn gevoel had ik toch liever plasma genomen.
3D is niet zo goed als van mijn vorige tv, maar geft dankzij de mooie kleuren wel een erg fijne ervaring. Rustig...
Pluspunten
Diep zwart
Sprankelende, warme kleuren
HD beeld echt fantastisch!
Minpunten
beetje last van dirty screen effect met bijv. voetbal
back light bleeding op volldig zwart scherm redelijk zichtbaar, anders geen last van.