Review door de redactie

Tweakers zegt: 10

Review - AMD's HD 7950: betaalbare snelheid

De AMD Radeon HD 7950 is het kleinere, maar vooral goedkopere broertje van de HD 7970. Tweakers.net wist bij AMD, Asus en XFX drie exemplaren los te kletsen en onderwierp deze aan uiteenlopende tests.

173 31 jan '12

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:
15 mei 2012 Rapporteer

Laat ik ook maar een paar woordjes tikken omdat ik verder toch niet veel te doen heb op het moment Ik heb deze kaart bij Alternate gekocht (vlak voordat ze het niet meer konden leveren ) als upgrade voor mijn 2 jaar oude HD5850. Het was niet echt een noodzakelijke upgrade maar ik kan het me veroorloven soms ergens geld naar te smijten. Blijft nog steeds een best duur ding, m'n HD5850 had me toentertijd 220 euro gekost en dit ding zo'n 365 euro, terwijl de performance jump (van m'n nog oudere HD4850 naar de HD5850) ongeveer even groot was. De rest van mijn systeem bestaat uit een Core i5 750 @ stock 4x2.67ghz, 8GB DDR3 en een Crucial M4 128GB, al heb ik mijn games op m'n Samsung F3 1TB HDD staan. Primaire monitor is een Samsung P2370...

Pluspunten

• IJzersterke performance.
  • Koel en stil.
  • Valt veel uit te halen met overclocken.

Minpunten

• Tikje prijzig op het moment.

20 februari 2012 Rapporteer

Even een korte review dan maar. Na jaren lang trouwe dienst heeft mijn 8800GT toch wel zijn beste tijd gehad en was het tijd voor een nieuwe kaart, de HD7950 was eigenlijk zonder al te veel na denken mijn keuze. De 28nm productie techniek betekend minder energie verbruik en ook een koelere GPU omdat er simpel weg minder energie door het ding opgenomen wordt. Na een aantal van de eerste reviews the hebben gelezen bleef de Saphire HD7950 OC steeds maar voor aan eindigen. Niet alleen was de overclock een leuke extra de koeler werd met name genoemd om zijn goede prestaties en de stille manier waarop deze bereikt worden, daar naast was de prijs waar ik woon zeer goed in verhouding tot de andere niet overgeklokte modellen. Dus gelijk besteld...

Pluspunten

• Heel erg stil (moest in de kast kijken om zeker te zijn dat de koeler draaide)
  • Een aangename prijs prestatie verhouding
  • Als de game er mee om kan gaan is de 3GB aan geheugen erg handig voor echte highres textures

Minpunten

• 3GB geheugen wil oudere games nog wel eens opbreken
  • Het gewicht van de kaart is niet gering en kon in het geval van meerdere kaarten redelijk wat stress op het moederbord op leveren

12 april 2019 Rapporteer
Product gekocht

Sapphire Radeon HD 7950 3GB GDDR5 OC

Zelfs al is deze kaart zo oud doet hij het nog hartstikke goed voor spellen zoals: crysis, fallout 4, fallout 76, csgo en nog veel meer, maar hij wordt wel luid met de fans op 70% en dat is nodig vanwege mijn overclock: core 1050mhz memory: 1450mhz

Pluspunten

• goede koeler
  • goede overclocker
  • robuust gebouwd

Minpunten

• luide fans
  • heel groot
  • maar 3gb vram

23 september 2013 Rapporteer

8 september 2012 Rapporteer

4 mei 2012 Rapporteer

10 april 2012 Rapporteer

14 maart 2012 Rapporteer

1 maart 2012 Rapporteer

Sapphire Radeon HD 7950 3GB GDDR5 OC

Heb jij ook een Sapphire Radeon HD 7950 3GB GDDR5 OC?