De kracht van de ZR2440w zit hem vooral in het uitstekende contrast en de zeer goede kijkhoeken. Daarnaast is de 3-3-3 garantie zeker een pré. De monitor scoort beduidend minder op uniformiteit, maar het grootste minpunt is de te hoge prijs voor wat het scherm te bieden heeft.
Na heel lang met mijn IIyama vision master pro 454's gewerkt te hebben werd het toch eens tijd om me een nieuw scherm aan te schaffen.
1 Belangrijkste punten om mijn keuze te bepalen was de verticale resolutie. bij een nieuw scherm wil ik er op vooruit gaan .Daarom wou ik absoluut een 16:10 scherm hebben zodat de verticale resolutie toch een behoorlijk stuk er op vooruit gaat. (van 1280*1024 naar 1920*1200)
Verder vond ik de inkijkhoek en de kleurweergave heel belangrijk.
Na veel inlezen en overwegen heb ik dan besloten om dit scherm te kopen.
Bij het uitpakken viel mij al op dat de voet erg stevig aanvoelt. verder waren alle benodigde kabels meegeleverd. Al moest ik even proberen voor ik door had hoe ik het scherm omhoog kon zetten.
Perfect beeldscherm met uitstekend contrast en een 16:10 verhouding. De voet van het beeldscherm is erg gemakkelijk te verstellen, waardoor je zonder veel moeite het scherm kunt positioneren. Het enige minpunt voor mij is de hoge prijs van het scherm.