Gemiddelde gebruikersscore
Super fijne instap trackball muis die ik zelf al jaren met veel plezier gebruik.
Sinds 2 weken heb ik een Kensington Orbit Trackball met scrollring in gebruik. Dit omdat ik al jaren fan ben van de Logitech Marble (& - Fx), maar een scrollring me erg functioneel lijkt. Mijn beoordeling zal dan ook voornamelijk gaan over de verschillen tussen de Kensington Orbit en de Logitech Marble. Algemene voordelen van een trackball ten opzichte van de muis wou ik niet uitgebreid behandelen, maar enkele zaken hieromtrent staan voor de volledigheid onderaan bij de 'positieve punten' Ik gebruik dagelijks een trackball (deze of de Logitech Marble FX, productreview: Logitech TrackMan Marble review door Probbel ), dus ik heb naar mijn mening voldoende kijk op het gebruik ervan. Scrollen Scrollring-idee is goed, voorkomt...
Qua ergonomie voor mij een winnaar. Het verlengstuk is overbodig, werkt volledig niet in mijn geval. Scrolring is FANTASTISCH, mis ik nu echt op mijn Logitech trackballen. Kwaliteit van de schakelaars is slecht.
Voelt solide, werkt zeer prettig en door de lange grip ook geschikt voor mensen met grote handen.
Ik heb deze trackball gekocht als alternatief voor iemand die vanwege leeftijd niet meer in staat is om zijn handen voldoende stil te houden voor een gewone muis. Het idee was dat een trackball meer steun biedt voor hand en onderarm, zodat de (oudere) computeraar minder last heeft van oncontroleerbaar bewegen (tremor). Voor dat doel voldoet hij helaas niet. Voor iemand met een normale handfunctie is deze trackball nog steeds een acceptabel alternatief.
Ben je linkshandig, en wil je een trackball met apart scrollwiel, dan is dit type zeker het overwegen waard.
Omdat ik linkshandig ben, heb ik deze trackball gekozen nadat ik last kreeg van een muisarm. Ik heb deze trackball een jaar of drie met plezier gebruikt. Waar ik er een tijdje zelfs games mee heb kunnen spelen door in mijn rechterhand gebruik te maken van een geavanceerde flightsick.
In de loop van de levensduur zijn de knoppen echter steeds minder betrouwbaar geworden tot dit een punt bereikte waar de trackball niet meer bruikbaar was.
Nu ik een rechtshandige duimbediende trackball heb zijn mij echter wel wat dingen opgevallen. Zo is duimbediening aanzienlijk beter op een trackball als je ook altijd wil klikken waar je heen aan het wijzen was, en is een meer rechtopstaand ontwerp wel fijner dan het platte omhulsel van deze bal.
Van de Trackman Marble overgestapt naar deze vanwege de scrollring, maar het verlengstuk bleek ook een zeer welkome upgrade. Voor mijn relatief grote handen zijn de breedte van de trackball zelf en de extra lengte heel prettig en ik merk een afname van RSI klachten in arm en hand.
Aardige trackball, maar niet perfect. Als je het balletje te snel beweegt, begint de cursor te haperen, net als bij muizen met slechte sensors.
De scroll ring is best goed, beetje stijf in het begin.
De knopjes zijn voor mij niet ideaal geplaatst, maar in principe werken ze wel lekker.