Inleiding Ik heb sinds kort een android telefoon en het meegeleverde 2gb micro-sd kaartje werd wat te klein voor mij. Ik had mij nooit echt verdiept in dat “class systeem” dus ik zocht er wat informatie over; uit die informatie bleek dat hoe hoger de class is, hoe sneller het kaartje is. Met die gedachte ging ik opzoek naar een micro-sd. Ik vind 8GB goed genoeg: ze zijn in verhouding een stuk goedkoper dan 16GB kaartjes en ik heb al een iPod dus veel muziek komt er toch niet op mijn telefoon. Het prijsverschil van class2 en class10 kaartjes was verder zo ongelofelijk klein dat ik uiteraard voor een class 10 model ben gegaan. Ik was hiervoor 12 euro kwijt en verzenden was gratis . de verpakking Je krijgt wel is...
Lekker snel micro-sd kaartje voor o.a. in je telefoon.
De class (10 in dit geval), geeft aan dat het kaartje minimaal een write snelheid heeft van 10MB/s. Dat maakt dit kaartje ruimschoots waar met zijn write van ~17MB/s
Dat is handig met het schieten van foto's en opnemen van HD filmpjes met je telefoon.
Verder issie erg goedkoop en kan ik nog niks over de betrouwbaarheid zeggen.
Ter vergelijking heb ik een Atto benchmark plaatje van de Kingston Class 4 8GB micro sd kaartje bijgevoegd wat standaard bij mijn telefoon werd geleverd. Een stuk langzamer qua schrijven.
Voor een oud apparaatje had ik een micro-sd kaartje nodig dat maximaal 8GB groot was, aangezien het apparaatje niet groter ondersteund. Deze micro-sd kaart is 8 gb en werkt perfect. Er zit ook een sd-adaptertje bij, zodat je de micro-sd kaart eenvoudig aan kan sluiten op een laptop.