Gemiddelde gebruikersscore
Ik heb deze nu een aantal dagen in huis. In mijn geval heb ik beneden in de meterkast een 1 Gbit NAS en een 100 Mbit router staan. Mijn PC staat echter op zolder, momenteel met een CAT5 kabel verbonden met de router beneden. Om de hoeveelheid snoeren drastisch te beperken was het plan de NAS en router beneden in de meterkast op de switch aan te sluiten (dus 100 Mbit naar 1 Gbit upgrade) en de PC op zolder via Powerline op de switch. Ik had nog geen ervaring met Powerline, maar het snelheidsverlies tussen CAT5 en Powerline vond ik toch behoorlijk teleurstellend (van 185 Mbps naar hoogstens 30 Mbps).
Ik ben dan ook gaan testen met telkens dezelfde opstelling; laptop via Powerline verbonden met de switch waarop router en NAS aangesloten zijn.
Dit product nu een aantal weken in bezit en het werkt boven verwachting goed. Het is plug and play, out of the box werkt het direct. Via de security knopjes kan je de beveiliging instellen zodat eventueel je buren niet op jouw netwerk zitten.
In de doos zat 1 netwerkkabel en een cd met wat software. Software heb ik niet uitgeprobeerd omdat het simpelweg niet nodig is.
Ene kant heb ik aangesloten op mijn router, andere kant op de WD TV Live in de woonkamer (andere groep en electriciteitskabels moeten zeker 50meter afleggen).
Streamen van HD bestanden (mkv) gaat zonder problemen en zonder haperingen.
Indicatie ledje is groen en soms rood/groen. Dit geeft aan dat de snelheid niet optimaal is maar iets langzamer. Dan nog steeds werkt het...
Waardeloos, ik heb 2 weken geleden 2 van deze setjes gekocht. De eerste week werkte het prima, de 2e week een stuk meer connectie problemen, inmiddels kan ik amper meer werken. Bij gebruik van 1 setje werkt het redelijk, echter nog steeds veel disconnects Ik overweeg inmiddels weer terug over te stappen op wifi of toch maar gewoon kabels te gaan trekken
Hoopte met Powerline een betere verbinding te krijgen dan met WiFi.
Vergeet het maar.
De verbindingssnelheid is alleen goed als er stopcontacten vlak bij elkaar in de buurt gebruikt worden.
Maar daar koop je dit product niet voor.
Ik heb een 40Mbit internet aansluiting.
Daar blijft aan het modem ruim 39Mbit van over.
Met de Netgear DLAN XAV5004-XAV5001) combinatie was er met minder dan 10 meter ertussen niet meer over van de snelheid dan 11-16Mbit.
Waardeloos product imo. Heb het meteen weer ingepakt en teruggestuurd.
Het werkt meteen uit de doos, maar uiteindelijk gaat het om de verbindingskwaliteit.
Op dit moment is WiFi nog superieur aan Powerline. Maar de voorkeur blijft bij UTP.
Ga toch maar eens kijken of ik een kabel kan...
Gisteren 4 april de xav5004 bij Zercom gehaald. Na diverse testen blijkt echter dat deze switch en adapter nog trager is dan de set xavb5501 die ik al heb. Max aangegeven snelheid is 278Mbps rx tx. Helaas is het praktisch maximum nooit hoger dan 30Mbps zowel LAN als Internet. Ik breng deze set morgen terug
Verving een Devolo 85 Mb powerline-set i.c.m. een bejaarde 3Com Officeconnect-hub (10Mb, model 3C16701, 8*UTP, 1*BNC). De 4 netwerkpoorten zijn allen bezet. Met een 50 Mb down/5 Mb up internetabonnement en geen grote lokale dataverplaatsingen acceptabele doorvoorsnelheden (niet gemeten). Ontbreken van stotter op de Squeezebox Boom (buffert) is mij voldoende.