![]() |
Achtergrond - Gouden Steeksleutel 2011: de uitslag In de afgelopen maand heeft Tweakers.net voor het vijfde jaar op rij de Gouden Steeksleutel-verkiezing georganiseerd. De bijna 220.000 stemmen zijn inmiddels geteld en de winnaars zijn bekend. |
Gemiddelde gebruikersscore
Een late review, waarbij de router een paar jaar geleden is gekocht met oog op de toekomst, maar dat valt toch vies tegen!
voor de keuze van een router had ik een specifieke wens: zowel een PPPOE verbinding + een extern netwerk aansluiten. dit kan niet standaard met deze router, maar wel wanneer tomato of DD-WRT erop gezet wordt.
mijn review betreft dan ook de E4200 + tomato 1.28
Featureset
zeer goed: er zitten twee wifi verbindingen in, dus je kan ook heel gemakkelijk twee verschillende netwerken aanmaken in huis. bij mij 1 voor mezelf, en 1 voor bezoek.
Prestaties
zeer goed: binnen het netwerk waar deze router gebruikt wordt zitten veel problemen waardoor alle andere routers die ik hiervoor heb gebruikt vast liepen. deze heeft er geen (grote) problemen mee. af en toe heeft hij het heel zwaar en is de internet verbinding traag (~1Mb/s),...
Nu een dag in het bezit van deze E4200. Qua design vind ik deze persoonlijk erg mooi, maar belangrijker is de werking, dus geen doorslag gevende factor.
Reeds in het bezit van een Dlink DIR-655 welke ik op WPA2-EAS tot ongeveer 7 á 8,5 megabyte/sec haal. Gezien de goede reviews op internet besloten om eens een Linksys te proberen.
Het configureren is erg makkelijk en spreekt voor zich. De bijgeleverde CD heb je niet nodig.
Goed, mijn eerste indruk was erg slecht. Veel meer als 2 á 4 megabyte/sec haalde ik niet op Wireless-N. Ook op de 5 Ghz band haalde ik niet veel meer. Dat was een enorme tegenvaller. Ongeacht wat ik probeerde, sneller lukte niet.
Hierna met Google aan de slag gegaan en zodoende merkte ik dat er wel erg veel negatieve...
Inleiding Sinds vandaag ben ik de trotse eigenaar van een Linksys E4200. In de doos zit:een UTP-kabeleen stroomsnoerEen quick start guide met een CDEen "normale" installatiegids, van een half a4'tje, overigens wel in o.a. het Nederlands.. Ik heb echter wel een aantal testjes gedaan, en de resultaten komen zonder significante verschillen overeen met die van de bovengenoemde site. Ik wil jullie vooral...
Aanleiding
Deze router is gekocht als upgrade vanwege N-functionaliteit, mogelijkheid tot gastennetwerk en de betrouwbare Cisco achtergrond.
Het probleem
Helaas ondervindt ik al geruime tijd stabiliteitsproblemen op Apple apparatuur. Erg vervelend, aangezien er het een en ander van deze fabrikant in huis is.
De verbinding gaat "idle", oftewel: De verbinding is er wel met de router lijkt er wel, maar er moet opnieuw verbindingen worden gemaakt (of op de iPhone lease vernieuwen) om daadwerkelijk van internet gebruik te kunnen maken.
Ook is de verbinding "stroperig" op de iPhone, als het gaat om laden of streamen van content. Uiteraard is er onderzoek gedaan met inSSIDer etc. maar de oorzaak lijkt in de router te zitten. Het...
Omdat de linksys E4200 en de TP-link WDR4300 dezelfde specs hebben heb ik ze maar beide aangeschaft om te kunnen vergelijken. Weinig verschil tussen beide, echter qua bereik is de E4200 vele malen slechter. Als de Tp-link nog zeker 50% signaal heeft is de E4200 al uit beeld verdwenen. Web-configuratie is nog steeds zoals 10 jaar geleden bij linksys, dus zeer vertrouwd. Er zit wel een cd-tje bij maar wie wil er anno 2012 nog software gaan installeren? Wel na elke wijziging tijden wachten tot alles weer gereboot is.
Conclusie: Koop de TP-link want van deze router wordt je niet blij.
30 december 2011 deze router aangeschaft. Via cisco connect eerste configuratie uitgevoerd, wou niet met een trage xp pc, wel met vista laptop. Dag later exterene schijf van LaCie gekoppeld via usb, duurde even maar ook goed beheersbaar. Aan een rj poort een NAS. Apparaten draadloos aangemeld en het gast account ziet er ook gelikt uit. De Macbook pro haalt draadloos gewoon de aangeboden 50Mb van de provide. Ziet er allemaal gelikt uit, hoop dat dit zou blijft werken.
Afgelopen weekend mijn WRT54GL vervangen door een Linksys E4200 om een gigabit (bedraad) netwerk en een sneller draadloos netwerk te krijgen.
Het configureren via de web interface duurde al erg lang, interface is traag en pakt soms wijzigingen niet. Upload van nieuwe firmware bleef tot 3 keer toe hangen op 98%. Pas toen ik het web protocol weer terug zette van https:// naar http:// kon ik de nieuwe firmware uploaden.
Snelheid is goed. Draadloos haal ik zo'n 80 tot 90 MBit/s .
Het grote probleem is echter dat hij ca. 2 keer per dag gaat hangen. Internet verbinding is dan weg en de web interface is ook niet meer bereikbaar. Nadat ik de router uit en weer aan heb gezet doet hij het weer. Zelfs 's nachts als alle computers in huis uit staan...
Na al lange tijd problemen te hebben gehad met de snelheid van het draadloos netwerk al een tijdje uitgekeken naar een ander, per toeval kwam ik op het juiste tijdstip erachter dat linksys een nieuwe router had uitgebracht. eergisteren laat bij cdromland.nl bestelt vandaag in huis gekregen,
Router was goed in doos met plastic lucht bubbels verpakt, Router nagekeken, meteen aangesloten, bijgeleverde cd erin, en in een paar minuten werkte alles perfect.
Installatie is kinderlijk eenvoudig te noemen
Had meteen een speedtest gedaan met draadloos internet
Ping 14 MS
download 22,42 Mbps
upload 2,78 Mbps
Heb het alles in 1plus pakket van Ziggo met een downloadsnelheid van 40 Mbps
En daar word ik dan weer vrolijk van met deze resultaten als...
Ben sinds vorige week in het bezit van deze router. Ik was op zoek naar een router die port translation ondersteunde. Dus een wan poort doorsluizen naar een ander poortnummer in het lan. De router was heel makkelijk te installeren. De poort translatie werkt prima. Ook in combinatie met mijn ps3 werkt alles vlekkeloos. In het verleden had ik problemen met mijn Linksys WRT54G dat de router reboote op het moment dat ik media server verbindingen aan zette. Ook het wireless werkt goed.Op alle plekken in het huis heb ik een signaal sterkte van goed. Dit is veel beter dan mijn vorige Linksys.
Enige nadeel van de router vind ik dat hij niet rechtop kan staan. Dus hij moet plat op de grond liggen. De plek waar mijn router zich nu bevindt is daar...
Sinds deze week de router gekocht en veel problemen gehad, maar met wat speur en chatwerk er toch uitgekomen. (Soort van..Zie de rest van de revieuw)
Mijn advies: Is de router voor het gebruiken van internet/shared folders/print server etc. Prima apparaat. Wil je hem tevens als "mediarouter" gebruiken kijk dan naar een andere oplossing ipv de USB connectie. Via NAS werkt het prima, maar dan is het een beetje zijn doel voorbij ;-)
Sedert 2014 in gebruik. Sindsdien zonder probleem alle firmwares geïnstalleerd.
Nu, zondag 30.12.2018, draait hij nog steeds perfect, net zoals de eerste dag van aankoop.
WiFi bereik is ondanks de interne antenne zeer goed. Dit Is natuurlijk voor iedereen anders naargelang woninginrichting, plaatsing....
After about a year router started overheating. Router stops working until cooled off in the freezer. I have now removed the cover, we will see how it goes. I have v2.
Punten boven verwachting: geen
Punten beneden verwachting:
- hij kan niet hangen, erg lastig in de meterkast
- hij wordt erg warm (ook als ie niet 'vol' gebruikt wordt),
- ik moet 'm minstens 1x per week helemaal resetten omdat ie geen wifi signaal meer geeft. (software is uptodate).
Top router voor thuisnetwerk, snel en stabiel, goede keuze gemaakt met de aanschaf
Deze router is een prima apparaat. Ik gebruik hem nog steeds.