2. Gebruikersreviews

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
22 februari 2012 Rapporteer

Uitpakken
Aangezien mijn Eminent EM7080 zo nu en dan uitviel en ik een meer passend model zocht wat meer aansloot bij mijn overige (43 cm) apparatuur besloot ik om voor het ‘topmodel’ onder de mediaplayers te gaan (althans qua prijs) en heb ik de Dune HD max aangeschaft.
Mediaplayer bij HD-supplies besteld en al de volgende dag lag er een kennisgeving van de postbode dat het pakje bij de buren was afgeleverd, en inderdaad het was de Dune. Hulde HD-supplies!!
Mediaplayer is , zoals verwacht, degelijk verpakt en er zit een 220-touwtje, een overzichtelijke infrarood AB en de nodige kabeltjes bij waaronder een HDMI. Kon er niet uit opmaken of het een HDMI 1,3 of 1,4 kabeltje is but whatever. De mediplayer ziet er degelijk uit en...

Pluspunten

• Makkelijk in het gebruik
  • Volwaardige BR-speler
  • Makkelijk in het swappen van sata-HD's
  • Werkt als server
  • Alles in één oplossing
  • 3 USB poorten

Minpunten

• Summiere handleiding (ook online te weinig)
  • Geen USB 3.0 poort
  • Prijs

26 januari 2013 Rapporteer

De speler doet het goed wat betreft de netwerk-functionaliteit en de weergave vanaf HDD.
Data transfer tussen PC en de Dune is betrekkelijk traag, maar het streamen van media vanaf de Dune gaat dan wel weer vlot.
Het grote probleem is het optische station. De BluRay speler vertoont zeer grote problemen. Tot nu toe heeft ie geen enkele disc naar behoren afgespeeld. Stotteren, weergave afgebroken, witte flitsen, blijven hangen en even later weer verder spelen... Het ding doet het gewoonweg niet.
Met DVDs heeft ie minder problemen, maar ook daar loopt het niet helemaal vlot. Het station is luidruchtig (in tegenstelling tot de weergave van BD, waar hij stil is) en na versneld terug spoelen verliest ie het audio spoor. Geen geluid meer tot je...

Pluspunten

• Netwerk en HDD zijn prima. (voor audio, video en internet radio is ie top!)

Minpunten

• Optisch station is bagger!

2 van 5 sterren (Slecht)
16 december 2010 Rapporteer

Heb nu zelf een Dune HD Max gedurende twee maanden. Kan alleen maar positief zijn.
Na het geknoei met een A200 was dit echt een verademing. Aansluiten, beetje configureren en gaan met die handel !
Hij speelt echt alles af, waar de A200 soms steken laat vallen qua ondersteuning en goed afspelen kan je hier echt geen opmerking op geven.
De handleiding is zéér sumier, je moet online gaan voor de nodige support te vinden. Eens je die gevonden hebt blijkt alles zeer vlot te gaan. Streamen via een wireless bridge vormt bij mij totaal geen probleem. Zelfs de nieuwste Avatar Extended Edition speciaal eens getest en hij kan het perfect aan.
Prijs
Enige waar je iets kan op opmerken is de prijs. Die is stevig, maar je krijgt er een zeer...

14 december 2010 Rapporteer

Afgelopen week aangeschaft. Eerste indruk... wauh.. wat een apparaat. Erg mooi en vooral makkelijk om de HD heel simpel uit de frontlader te halen, gegevens erop te zitten via de pc en vervolgens weer terug te doen in de Dune. Speelt werkelijk echt alles af. Tot nu toe zonder problemen.
Algemeen oordeel:
Super ding. Het swappen van de HardDisk is zo easy en werkt super. Aanrader.
Nu alleen nog zorgen voor duidelijkere beschrijving van aansluiten op netwerk.

Pluspunten

• Snel opstarten
  • Speelt werkelijk alles af tot nu vanaf de HD.
  • menu is erg duidelijk en alles is goed in te stellen.

Minpunten

• Te summiere handleiding.
  • Geen goede ondersteuning vanaf de website
  • het instellen van netwerk om te streamen. (tis mij niet gelukt tot heden)

14 november 2016 Rapporteer

Dune HD Max

Media Speler die nog steeds updates krijgt. Ik speel nu al jaren met plezier films en muziek af via mijn Yamaha 2030 receiver. Ik bedien alles met een Harmony AB en houd dan rekening met 30 seconden opstart tijd van uit naar aan. De menu structuur kun je wijzigen.

Pluspunten

• Blue Ray`s afspelen
  • Degelijk apparaat
  • Kwalitatief afspelen van films en audio

Minpunten

• lange opstart tijd, 30 seconden

Dune HD Max

Erg snelle mediaspeler die ook gewone blu-ray discs kan afspelen. Kan... Ik raad het echter af.

Pluspunten

• Speelt bijna alles af (alleen de nieuwste formaten niet ivm chipset)
  • HDD hot swappable bay
  • Te gebruiken als NAS

Minpunten

• Blu-ray drive is van zeer zeer slechte kwaliteit - luidruchtig en leesfouten
  • Ventilator moeten vervangen, werd luidruchtig
  • Duur

6 september 2012 Rapporteer

22 augustus 2012 Rapporteer

31 oktober 2011 Rapporteer

Dune HD Max

Heb jij ook een Dune HD Max?