![]() |
Review - LG's ultraplatte E2360V-monitor getest LG heeft de E2360V aan zijn serie designmonitors toegevoegd. Dit full-hd-scherm is amper 13mm dik en beschikt over een zuinige led-backlight. Tweakers.net bekeek de uitstraling van deze monitor. |
Mijn oude vertrouwde 17 inch Medion beeldscherm was wel eens aan vervanging toe.
Op een saaie maandagmiddag liep ik daarom de plaatselijke computerboer binnen (Forcys).
Ze hadden een stuk of 15 verschillende beeldschermen staan. Mijn oog viel gelijk op deze.
Aangezien ik graag een 23 inch scherm wilde hebben, met HDMI aansluiting (voor de Xbox)
Kwam deze ook nog in aanmerking.
Aangezien dit een LED scherm is, met contrast van 5.000.000:1 zag het beeld er een stuk mooier uit.
Ook het design ziet er flitsend en strak uit. Met wat afdwingen kon ik hem voor €219,- krijgen.
Featureset
Deze 23inch monitor met 5ms responstijd en een resolutie van 1920 x 1080 (Full HD) heeft best wel wat aansluitingen:
HDMI, VGA en DVI en 3,5 mm...
Prima scherm gekocht op www.dunnet.nl voor slechts 139 euro, lekker goedkoop voor een scherm met hdmi Echt een aanrader als je een cheap full hd scherm wil, met een strak design
Deze monitor pas geleden gekocht in eerste instantie puur op basis van looks (over smaak valt niet te twisten maar het design is wel erg mooi).
Contrast, helderheid, ghosting etc is allemaal prima. Na nu enige tijd in gebruik te hebben en met redelijk wat games te hebben getest, kan ik zeggen dat ghosting volledig afwezig is. Hoewel sommige tests duiden op wat hogere schakeltijden, blijkt dat in praktijk niet tot problemen te leiden. Ook bij snel rondraaien in games blijven de beelden strak
Het is wel aan te raden om de backlight flink omlaag te schroeven. Zelf heb ik deze nu op 50 staan en dat is nog steeds vrij fel.
De kleurenweergave is een aandachstpunt. Out of the box is de gamma waarde te hoog en de kleuren zijn wat plat. Na...
Ik was heel tevreden over dit scherm. Gekocht in 2011.
Echter is het nu kapot. Eens je het scherm aanlegt komt het LG logo heel kort zichtbaar, maar dan valt de backlight (Edge-led) uit. De verlichting op de voet blijft werken, dus ligt het niet aan de power brick.