Review door de redactie

Hands-on - Sony Alpha A55V

Na de NEX-cameraserie is het nu de beurt aan de Alpha A55V en de A33 om marktaandeel voor Sony te veroveren. De A55V heeft gps ingebouwd en kan door een vaste spiegel snel scherpstellen tijdens live view en video.

55 11 okt '10

Reviews door gebruikers

Timewa
12 november 2010 Rapporteer

Sony A SLT-A33 Zwart

Intro
Ik heb de A33 nog niet lang, en schrijf daarom een "preview" voor mensen die hem ook overwegen. Ik vul hem aan tot volwaardige review als ik hem wat langer gebruikt heb.
Ik ben geen klassieke of conservatieve fotograaf. Ik ga meer voor innovatie in electronica, en was op zoek naar een goede vervanger van m'n DSC-R1 (maakte geweldige foto's, maar EVF en display waren de bottleneck) en de DSC-A100 (waar ik niet zo enthousiast over was qua bediening). In het verleden ook Canon entry-level DSLRs gehad en daarnaast zo'n 25 andere digitale camera's, met een voorkeur voor Sony. Ik fotografeer digitaal sinds 1995 en vind het leuk om diverse camera's te proberen. Ik houd ze meestal niet langer dan een jaar.
Waarom de A33? Ik...

Pluspunten

• Snel
  • LCD is erg goed
  • Alle DSP features van high-end compact camera's nu beschikbaar in DSLR
  • EVF (+ en -)
  • Veel waar voor je geld

Minpunten

• EVF (+ en -)
  • Kleine body compromis voor ergonomie?
  • Tot nu toe geen grote nadelen ontdekt, zal updaten na intensiever gebruik

Heb jij ook een Sony A SLT-A33L + DT 18-55mm SAM Zwart?