Na het stuk gaan van mijn technics su-v90d versterker met ingebouwde DAC een harman en kardon zonder DAC gekocht. Na deze rechtstreeks op de onboard geluidkaart (Realtek ALC888) te hebben aangesloten bleek de geluidskwaliteit erg tegen te vallen. Na wat rondzoeken op het internet heb ik dit kaartje besteld door de vele goede reviews en de zeer prima prijs/kwaliteitverhouding.
Kaartje komt netjes in een doos goed verpakt. De kaart in de pc zetten stelde ook niet veel voor. Na de pc te hebben geboot gelijk de nieuwste drivers van internet gehaald. Bij het installeren van de drivers echter een viruswaarschuwing van AVG waardoor de installatie niet verder ging, opzich niet zo'n probleem maar je kunt het installatie venster niet minimaliseren...
Voordelige surroundkaart, maar niet erg onderscheidend van onboard-alternatieven.
Als je van plan bent deze geluidskaart te kopen, houd er dan rekening mee dat de drivers die ASUS levert niet tot nauwelijks werken.
voor een betere gebruikservaring zul je opensource drivers moeten gebruiken
deze zijn hier te vinden
Heb de Asus Xonar DG nog maar net, maar wat een enorme vooruitgang vergeleken met de onboard audio van mijn MSI Z68 G45 G3. Het geluid is een stuk voller en zuiverder en je hoort veel meer detail.
Heb gisteren ook een front panel gekocht en deze op de geluidskaart aangesloten, en dit werkt ook naar behoren. Zodra je je koptelefoon via het front panel aansluit worden de boxjes netjes uitgeschakeld en krijg je je geluid op de koptelefoon en bij loskoppelen natuurlijk weer terug.
Wat wel aan te raden is, is om de nieuwste drivers te downloaden via Asus zijn website, in de bijgeleverde driver zitten een aantal kleine bugs waardoor het geluid af en toe even weg valt, maar met de nieuwste drivers is dit verholpen.
Echt tot in de details een...
Ik heb Asus xonar DG 4 september 2011 gekocht. Ik vindt asus xonar DG hele goeie geluidskaart.
Alle driver van Asus xonar heeft High Definition audio.
Ik gebruik xonar DG gebruik voor Films en games.
Ging destijds maar een paar maandjes mee.
De line in werkte plots niet meer.
Ook had ik problemen met de drivers
Prima geluidskaartje, zeker voor de prijs.
Lekker goedkoop, best goed geluid.
Prima prijs. Vandaag echter weer teruggestuurd:
Muziek klinkt goed, wel veel bass en een vrij zwak output vermogen.
MAAR: het spraakgeluid (instructies) bij mijn FlightSim wordt zo vervormd dat het onverstaanbaar is. Deze soundcard is voor me onbruikbaar.
Veranderen van de software instellingen helpt niet.
Prima geluidskaart voor de prijs. Vooral handig als je gebruik maakt van koptelefoons met een hogere impedantie. Zelf gebruikt i.c.m. een Sennheiser HD515 en werkt daarmee goed. Zit echter wel al aan m'n tweede, de eerste kreeg last van een ruis na +- 1,5 jaar.