Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
3 december 2010 Rapporteer

Dit is m'n eerste review op Tweaker dus spaar me een beetje De scores zijn uiteraard met relatief lage prijs in achterhoofd. Waarom U2211H? Ik wilde een IPS-scherm vanwege de goede kleurweergave, handig voor fotobewerking. De IPS-schermen van bijvoorbeeld HP leggen het af tegen de Dell’s in de reviews die ik vond, vandaar een Dell dus. Voor mij had de U2211H twee concurrenten, de grote broer U2311H (23") en het andere betaalbare IPS-scherm van Dell, de 2209WA. Hieronder een plaatje met kenmerken van de drie monitoren. Als eerste de 2209WA besteld bij Komplett maar die viel qua aantal pixels tegen, 1.680x1.050 is echt te weinig voor een 22" scherm. Dus geretourneerd. Wel jammer, want prima scherm verder en had juist voorkeur...

Pluspunten

• Kleurweergave
  • Kijkhoek
  • Prijs

Minpunten

• Beeldverhouding 16:9 (had liever 16:10 gehad maar is persoonlijk natuurlijk)
  • Geen HDMI-aansluing

5 november 2010 Rapporteer

Na lang te hebben gezocht naar een betaalbare en goede monitor kwam ik uiteindelijk bij de Ultrasharp serie uit. Het liefste had ik natuurlijk de 2401 gekozen, maar gezien de prijs van deze monitor heb ik besloten dat niet te doen. Uiteindelijk heb ik nog getwijfeld tussen de 2311 en de 2211, maar heb toch voor de 2211 gekozen door de hogere PPI. Algemene indruk Het eerste wat me opviel bij het aanzetten van de monitor waren de blauwige/lelijke kleuren. Ik schrok zelfs een beetje en dacht dat er iets mis was met de monitor. Voor me gevoel kreeg ik het zelf amper goed ingesteld, geen enkele instelling was zoals ik wilde. Tot ik iemand vond die een hardware calibratie tool (i1Display 2 met ColorEyes Display Pro) gebruikt had en zijn...

Pluspunten

• Erg mooie kleuren na goede kalibratie
  • Mooi design
  • Makkelijk menu
  • Scherp beeld

Minpunten

• Linksboven is een blauwige tint waarneembaar
  • Iets wat beperkte instellingen in het menu
  • Geen enkele preset zorgt voor mooie kleuren

1 juli 2011 Rapporteer

Ik ben erg blij met dit scherm.. Het scherm mocht van mij wel een wat sterke backlight hebben! Het is zeker niet te weinig hoor, maar iets meer had ik beter gevonden.
Kleurweergave is zeker erg goed maar uitstekend wil ik het niet noemen want dan moet je gewoon 500+ willen gaan uitgeven voor een Eizo scherm.
Trouwens, het scherm heeft echt een goede kijkhoek! Mijn pa heeft exact het zelfde scherm met een TFT-paneel en als je dan naast het scherm staat zie je dat kleuren er gewoon anders uitzien dan wanneer je er recht voor staat.
Zeker een aanrader! Mijn scherm hangt trouwens aan de wand met vesa 100*100.
cheers

Pluspunten

• Mooie vormgeving. lekker strak en zakelijk.
  • Goede kleurweergave voor het geld..
  • Wall support
  • Mooie standaard met de mogelijkheid om hem 90 graden te draaien
  • Goede kijkhoek
  • Redelijk uitgebreide instel mogelijkheden op het scherm zelf
  • Fijn en scherp beeld

Minpunten

• Geen HDMI
  • Backlight had iets meer helderheid gemogen i.m.o.
  • 1920*1200 is een betere resolutie voor foto-editing en algeheel gebruik dan 1080P maar is helaas een stuk duurder.

5 november 2011 Rapporteer

15 december 2010 Rapporteer

5 augustus 2010 Rapporteer

Dell UltraSharp U2211H Zwart

Heb jij ook een Dell UltraSharp U2211H Zwart?