Data opslag is een probleem die in huize CQC AnacondA steeds nijpender werd.
In mijn geval na een jaar of 8 digitale fotografie en uiteraard de nodige muziek en films waardoor een behoorlijk deel van de data op mijn machines geacht werd bewaard te blijven.
Hiervoor gebruikte ik een oude machine waar ik de nodige schijfjes in had hangen, zo kon ik de machine benaderen op afstand, en werd het een fileserver met back up mogelijkheid.
Deze begon wat kuren te vertonen, en het werd helder dat er naar vervanging gekeken moest worden.
Daar er tal van mogelijkheden zijn die ik niet allemaal kan (en wil) bespreken zal ik mijn keuze even toelichten. Dit was mijn het pakketje eisen waaraan het diende te voldoen.
- Raid 1 ondersteuning
- Laag...
Ik heb de NMH300 gekocht om als netwerk-storage te gebruiken. Het is eigenlijk een browser-based mediaspeler, maar gezien de prijs waarvoor ik hem kon krijgen was dit interessanter dan een Synology of iets dergelijks.
De installatie van de twee harddisks (2x 1,5TB samsung 5400RPM) verliep soepel. Het apparaat ziet er daarbij gelikt uit en is een match met de routers van Linksys. De installatie was ook snel voltooid. Vervolgens moest ik nog wel de RAID 1 functie intellen via de web-interface. De NMH300 gebruik in combinatie met een Linksys WRT110. Tot op heden heb ik nog niets te klagen gehad over het feit ik maar op 100Mbps/54Mbps werk. Wellicht dat er binnenkort toch een WRT320 voor in de plaats komt.
Ik heb op mijn laptop met Windows...