Goedkoop Upgraden. Met de release van Battlefield 1 begonnen direct de kriebels.
Ik had iets sneller nodig. Ik was al aan sparen voor MSI GTX1070 Z Gaming. Maar had niet zoveel budget om de rest aan te pakken. Dus een Xeon X5650 (€65,25)
Ik heb deze processor goedkoop op de tweedehandsmarkt te pakken kunnen krijgen. (ik heb mijn exemplaar voor €98 + €35 verzendkosten kunnen aankopen via eBay). Ze werken ook in verschillende niet-server moederborden en hebben niet verplicht ECC-ram nodig. Waarom ik deze processor gekocht heb en wat doe ik er mee? Ik gebruik mijn computer voor videobewerking (Première, After Effects, ...), 3D-animatie (C4D, Realflow, ..) en gaming. Mijn hardware setup is relatief oud (eerste i7 generatie, 1366-voetje). Om deze te kunnen upgraden van een quadcore naar een sixcore voor slechts €135 leek me geen slecht idee. Voor Rendering en simulatie geldt nog altijd een beetje: hoe meer processors/cores, hoe sneller Natuurlijk was er nog de...
05/2022!
Gekocht voor 12Euro als upgrade voor een Macpro van 2009.
RX570 op geprikt, Bootcamp windows en Battlefield 5 install gedaan.
Mooie constante 70/80fps, Gpu blijft 100% dus voor iets meer als een 10tje vind ik dit een geweldige koop in 2022.
Op basis kloksnelheid is het een oké CPU.
Maar als je hem overclockt naar 4+ghz wordt het een beest.
Samen met een GTX 1070 en 24GB ram speel ik hiermee de nieuweste games nog steeds op ultra (BFV Ultra 80fps)
Monster cpu.
Heb je een x58 moederbord met een quad core i7?
Koop deze! Ze draaien allemaal op minimaal 4ghz, en je pc kan weer jaren mee.