Gemiddelde gebruikersscore
We hebben de Draytek Vigor 2920 gebruikt als router op een LAN-party met 300 aangesloten apparaten (voornamelijk computers). Op de gigabit WAN hebben we een 120 Mbit Ziggo aangesloten, en de snelheid was netjes 120 down en 10 up. Zelfs bij intensief gebruik (250 computers) en meer dan 70.000!!! NAT sessies (officieel ondersteuning tot 50.000) bleef de router stabiel en snel.
Ook de QoS mogelijkheden zijn goed te noemen. Zo had de VoIP verbinding voorrang dmv QoS en dat ging prima.
Load balance policy is redelijk uitgebreid. Let op, load balancing op basis van destination IP (en/of poorten) werkt niet goed. Beste is om source IP te gebruiken.
De Router doet niet waar men mee adverteert! Pas op! 2e WAN poort connect op Gbps maar levert maximaal 100Mbps !!! Misleidend.
Gisteren (11/08/2011) de DrayTek V2920Vn binnen gehad.
Het is een zeer uitgebreide en professionele router, met vele mogelijkheden. Het belangrijkste argument om voor de DrayTek V2920Vn te kiezen is voor mij de betrouwbaarheid van het product en de dienstverlening van DrayTek Nederland. DrayTek Nederland richt zich op ondernemers en dat merk je aan de wijze van dienstverlening, men schakelt dus snel! Daarnaast ben ik erg blij met de functie dual WAN en de functie dual WLAN!
Het enige nadeel vind ik de beschrijving, deze is in het Engels, alleen is dat voor de meeste techneuten onder ons geen probleem. Daarnaast is misschien de router prijzig, maar dat is een afweging. Ik heb het er voor over omdat ik van kwaliteit en service hou!
Kortom:...