Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
3 januari 2010 Rapporteer

Intro Na een kleine 2 jaar te hebben gegamed op een Sparkle 8800GT werd het tijd voor een upgrade. Eerst te twijfelen om naar een HD5770 te gaan vanwege de zeer goede prijs/prestatieverhouding, maar ik zou hier denk ik spijt van krijgen. Ik heb een 24" Acer P243w (1920*1200) en de HD5770 zou op deze resolutie niet veel meer brengen dan wat ik al had. Hierdoor op zoek gegaan naar een HD5850 en ik denk dat ik 1 van de gelukkigen ben geweest door de kaart in minder dan 1 week in huis te hebben (inclusief de Kerstdagen!). Buiten dat is de prijs niet schrikbarend (€ 240,-), maar ook niet het goedkoopst. Mijn 8800GT had ik semi-passief gekoeld. Dat wil zeggen, er zat een Arctic Accelero S1 rev.2 koeler op gemonteerd, samen met een...

Pluspunten

• Compatible met vrijwel elke videokaart.
  • Zeer compleet geleverd met fan en koelblokjes.
  • Handige fancontroller.
  • Koelt erg goed in stilte.

Minpunten

• Geen manual voor de 58xx serie beschikbaar.
  • Helaas niet compatible met de 57xx serie.
  • Fan maakt op de hoogste stand veel lawaai.
  • Fan is in zuigstand gemonteerd, blaas koelt beter.

2 mei 2010 Rapporteer

Ik heb een soort van mini-review / aanvulling op de bestaande review van smarron geschreven bij de comments van zijn review. Om er op te wijzen dat ik dit heb geschreven heb ik er maar een aparte review van gemaakt. Deze is niet zo compleet als de review van smarron, en moet best gelezen worden na smarrons review te hebben gelezen. Ik moet nog vermelden dat ik als koelpasta ook arctic silver 5 heb gebruikt. Hierna volgt mijn comment-review. Wat een goede review. Ik wou er net zelf eentje schrijven, maar het meeste wat ik wou zeggen staat al in deze review. Ik wil wel nog toevoegen dat bij mij de heatsinks zeer slecht kleven aan de geheugen-IC's, en dit na 10-15 s voldoende druk uit te hebben geoefend. Ik ben van plan de oude thermal pads...

Pluspunten

• Koelvermogen
  • Grootte (voornamelijk de lengte die korter is dan mijn radeon 4850)
  • Geluidsproductie (als ik niet aan het gamen ben zet ik de fan redelijk traag, idle temps van 40 °C)
  • Handmatige fancontroller in pci-slot

Minpunten

• Grootte (de koeler is met heatpipes ongeveer 5 cm breder dan mijn grafische kaart, en zit ongeveer op 2-3 cm van mijn sidepanel window
  • Standaard fanopstelling
  • Aansluitingsmogelijkheden van de fan (enkel op 3pins fanheader, in mijn geval op het moederbord)
  • Geluidsproductie (vanaf 1/3 van de volle snelheid maakt de fan een hoog geluid)
  • Lijm op heatsinks (deze lieten bij mij los na enkele dagen, gelukkig vielen ze per toeval niet in de draaidende fan )
  • Prijs (tov scythe musashi)
  • Bevestiging, mede door de niet altijd even duidelijke instructies
  • Geen online handleiding te vinden
  • Rare backplate

3 maart 2010 Rapporteer

Scythe Setsugen

Heb jij ook een Scythe Setsugen?