€ 71,96 bij Yorcom

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Na een korte periode met de Labtec 1200 webcam vond ik deze webcam op zich kwalitatief voldoende (veel meer mag je niet verwachten voor €15,-), maar ik wilde wat beters. Gisteravond besloten deze webcam aan te schaffen. Vandaag bezorgd. Voor €55,- koop je een webcam van een heel veel betere kwaliteit. Dat begint al als je hem uitpakt. Het is een aluminium huis, prachtig afgewerkt. Eenmaal geïnstalleerd is het verschil in scherpte en kleurechtheid enorm, moet je zien om het te geloven. Daarnaast is het veel betere bedieningsgemak een groot pluspunt. Je kun met het bedieningspaneel ook inzoomen en zelfs de opnamehoek aanpassen. Scherpstellen doet hij vanzelf. Nadelen: Eentje: de webcam vraagt nogal wat van je pc. In de resolutie 640x360 loopt...

Pluspunten

• Beeldkwaliteit, bedieningsgemak, kwaliteit apparaat.

Minpunten

• Veeleisend voor je pc, zeker bij hogere resoluties.
  • Full screen heb ik nog niet ontdekt.

21 augustus 2011 Rapporteer

Deze webcam doet precies wat hij moet doen. Via het werk heb ik deze gekregen voor video conferencing. Na aansluiten op werk laptop (XP) en thuis PC's (Vista, Windows 7) werkt hij meteen. Hij geeft een goed beeld inde normale beeldscherm verhouding en eventueel kan ook de ingebouwde microfoon probleemloos worden gebruikt. Er is maar een nadeel: als ik hem prive zou moeten kopen zou ik toch het idee hebben welke andere fijne zaken ik voor hetzelfde bedrag kan kopen.

Pluspunten

• Zeer goed beeld
  • Echt plug and play
  • Handig steuntje voor op scherm of welke plek ook.

Minpunten

• Hij is wat duur voor een webcam

2 april 2010 Rapporteer

Prima webcam, uitstekende kwaliteit opnames, inmiddels gebruikt voor een image analysis project (oa. background extraction) en werkte super! Inmiddels de update geinstalleerd voor de TrueColor techniek van Microsoft, en de kleuren zijn heel echt.
Voor het project heb ik de webcam wel handmatig ingesteld, want de webcam heeft de neiging nogal vaak overdreven te re-focussen.
De webcam heeft ook een grote mic die zijn werk prima doet voor speech recognition (na wat kleine testjes).

Pluspunten

• Beeldkwaliteit is super! Hoge resolutie (720p)
  • Goede microfoon
  • Mooie kleuren

Minpunten

• Prijs iets aan de hoge kant (Eur 63)
  • Veeleisend in hogere resoluties
  • Af en toe overdreven auto-focus

12 januari 2022 Rapporteer

Microsoft Lifecam Cinema

Heb deze nu ruim een jaar, en besloten hem te vervangen voor een logitech.
Reden hiervoor is dat deze camera moeite heeft met focussen als er weinig licht is. Je bent dan heel vaak wazig.
Bij voldoende licht prima

Pluspunten

• Bij goed licht prima
  • Klein, net ontwerp
  • Redelijke microfoon

Minpunten

• Bij weinig licht: blijft focussen
  • Resolutie 720, HD is echt mooier

3 van 5 sterren (Voldoende)

Microsoft Lifecam Cinema

Nooit fatsoenlijk gewerkt. In de tijd dat er nog software ondersteuning voor was (pre Windows 10), kon ik mbv de software nog een work-around vinden voor het continu ge-refocus wat deze camera doet. Lukt op Windows 10 niet meer. Produkt is nu compleet waardeloos. Naar de kringloop ermee.

Pluspunten

• Beeld/geluid kwaliteit okay, mits focusen lukte

Minpunten

• Probeert continu te focusen, maar dat lukt nooit
  • Geen Windows 10 ondersteuning

1 van 5 sterren (Waardeloos)

Microsoft Lifecam Cinema

De software voor lifecams werkt niet meer op de laatste versies van windows 10. De camera werkt wel met standaard ingebakte w10 drivers. Maar omdat de software simpelweg niet ondersteund word kunnen geen instellingen veranderd worden. Bevestigd door MS dat dit ook niet meer gaat komen.

Pluspunten

• Goed scherp beeld

Minpunten

• Geen software ondersteuning Windows 10

1 van 5 sterren (Waardeloos)
7 november 2015 Rapporteer

Microsoft Lifecam Cinema

Goed product voor een goede prijs. Ik gebruik hem het meeste bij mijn cavia's

Pluspunten

• Goed beeld
  • Makkelijk te installeren

Minpunten

• Nog geen kunnen ontdekken

9 januari 2014 Rapporteer

2 van 5 sterren (Slecht)
28 augustus 2012 Rapporteer

5 augustus 2010 Rapporteer

30 oktober 2009 Rapporteer

Microsoft Lifecam Cinema

Heb jij ook een Microsoft Lifecam Cinema?