Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Uiterlijk Het toestel is heeft een volledig kunststof behuizing die stevig en robuust aanvoelt. Het scherm steekt niet uit boven de behuizing en zal daardoor dus minder snel beschadigen. De camera aan de achterzijde steekt helaas wel ongeveer een millimeter uit, waardoor de Omnia niet plat op tafel kan liggen. De lens van de camera valt iets binnen de behuizing waardoor deze goed beschermd is. Onder het scherm zijn 3 knoppen geplaatst, een knop voor bellen, een knop voor ophangen en een zeshoekige knop waarmee het menu geopend kan worden. Helaas is het geen kompastoets zoals ik op mijn MDA touch had, dit zou het navigeren in het menu en op webpagina's vergemakkelijken. Aan de linkerzijde zijn nog 2 toetsen geplaatst waarmee het...

Pluspunten

• Scherm
  • Snelheid
  • Geheugen
  • Specificaties

Minpunten

• Batterijduur
  • Windows mobile verouderd
  • Stabiliteit

Nu de Omnia II zo'n twee weken in bezit. Het is echt een top toestel. Het beeldscherm geeft goed de kleuren weer. Dit is vooral te zien wanneer je één van de twee 'demo' filmpjes bekijkt op je toestel.
Het toestel is prima te bedienen zonder een stylus. Ook voor mensen met dikkere vingers.
De Omnia biedt je drie schermen waar je verschillende widgets kan plaatsen. Erg handig. Echter als je van scherm wisselt duurt het even voordat de widgets zichtbaar zijn. Een oplosssing hiervoor is om een andere mobile shell te installeren. SPB Home werkt stukken sneller dan de shell van Samsung zelf. Je bent zo alle lag kwijt!
10 maart 2010 update uitgevoerd via NPS van Samsung. Sinds deze update is de lag in Touchwiz volledig weg. Het is niet...

Pluspunten

• Touch ook goed te gebruiken met dikke vingers
  • Goede kleur weergave beeldscherm
  • Buiten is je GPS positie snel bepaald

Minpunten

• Werkt niet met TomTOm. Hiervoor moet je gebruik maken van GPSproxy

JT
31 januari 2010 Rapporteer

Feature set De featureset is goed. Je kan eigenlijk zo goed als alles met dit toestel. Ik ga alles een beetje per feature behandelen. Foto's/filmpjes Het toestel heeft een 5mp camera, filmpjes worden opgenomen in 720x480. De camera is voor foto's behoorlijk matig. Onscherp, bij iets minder dan optimale lichtomstandigheden nog onscherper en rare kleuren door een falende automatische witbalans. In een garage die ruim verlicht is met TL verlichting, heeft de camera al moeite. Detail is er ook niet echt te vinden. Ik weet dat het een telefoon is. Maar ik vind het vreemd dat een dergelijk top of the line toestel qua foto's een stuk slechter presteert dan m'n N82 die al enkele jaren op de markt is. De ledjes doen nog wel enig werk,...

Pluspunten

• Heldere scherm met levendige kleuren
  • Accuduur
  • Gevoeligheid voor een resistief scherm
  • TouchWiz interface is mooi (maar niet echt bruikbaar vind ik, zie negatief)
  • Ondanks formaat niet hinderlijk in de zak
  • Echt multi-use toestel, heeft alle functionaliteit die je van een foon kan verlangen.

Minpunten

• TouchWiz interface maakt het toestel verschrikkelijk traag
  • Duurt lang om accu te laden ivm m'n N82
  • Als je de camera wil gebruiken of de streaming speler, dan moeten overige applicaties afgesloten worden
  • Camera kwaliteit vind ik niet van deze tijd
  • Audio in filmpjes krijg je artifacts in het geluid, komt natuurlijk door brakke mp3 compressie
  • Als je de telefoon gerbuikt voor internet op de laptop dan is deze verder niet toegankelijk; andersom geen dataverkeer mogelijk als de telefoon aan de laptop hangt voor foto's eraf halen ofzo

20 oktober 2009 Rapporteer

Dit toestel nu een maand in bezit, en recent geupdated naar windows mobile 6.5. Als referentiemateriaal heb ik een diamond, en tytnII.
Eerste indrukken waren dat het toestel snel opstart, waarna de hele boel al vrij snel langzaam raakt. Na het installeren van SPB mobile shell 3.5 en het uitschakelen van samsungs touchwiz interface is het gebruiksgemak en de snelheid behoorlijk opgelopen.
Het eerste wat opvalt is het fantastische scherm, ik heb nog nooit zo een helder scherm gezien. Jammer dat windows de kleuren beperkt tot 65000, maar de kleuren vliegen er vanaf. Het touchscreen reageert ook snel en soepel, niet hard drukken, en lichte aanraking is genoeg, ondanks dat het een resistief scherm is. De bijgeleverde stylus is ook gelijk...

Pluspunten

• alles aan boord
  • digitaal kompas en 3d sensor
  • zeer snel met SBP mobile shell
  • genoeg geheugen (16gb)
  • beeldscherm
  • accuduur
  • standaard 2 pouches meegeleverd

Minpunten

• geen screenprotector
  • geen GPS op tomtom zonder extra applicatie
  • slechts 65000 kleuren (beperking windows)
  • vangt veel vingerafdrukken
  • geen appstore zoals apple (al komt de marketplace langzaam op gang)

17 mei 2011 Rapporteer

De samsung omnia II, mijn vorige telefoon heb ik aan het einde van de rit spijt van mijn aankoop. Niet zo zeer om de telefoon zelf, maar om windows mobile. De combinatie van windows mobile en de omnia II is geen succes.
De telefoon was behoorlijk traag, en de accu ging vrij kort mee. Voor de rest kon je prima surfen op internet en was er weinig op aan te merken. Voor windows mobile zijn er alleen helaas weinig apps te downloaden.
Ook de touchscreen kon wel wat beter naar mijn idee, maar het kan ook zijn dat ik gewoon verwend ben met de Galaxy s2.
Deze telefoons zijn ook totaal niet met elkaar te vergelijken, maar de samsung omnia II is zeker geen slecht toestel, alleen je moet wel geduld hebben.

Pluspunten

• mooi design
  • overzichtelijk

Minpunten

• traag
  • windows mobile

15 mei 2011 Rapporteer

Ondertussen de Omnia II al ruim een jaar in bezit, en ik ben nog steeds dik tevreden met dit toestel.
Het scherm is toch echt één van de betere. Ondanks dat het een resistief scherm is, zijn en maar kleine bewegingen nodig. En ook de beeldkwaliteit is echt geweldig.
Bouwkwaliteit voelt ook goed aan, de knopjes voelen stevig en niet té plastic achtig, ook geen rare kraakjes of iets dergelijks, gewoon goed dus. Alleen de behuizing zelf kan niet echt goed tegen een stootje, je haalt er vlug een hoekje af.
Geheugen heeft de Omnia ook meer dan zat, ruim 16GB. En als we Windows Mobile even buiten beschouwing laten is de Omnia ook een best snelle telefoon die echt veel aan kan.
En nou komt het enorme minpunt, en dat is Windows Mobile 6.1&6.5.

Pluspunten

• Goede featureset
  • Veel geheugen
  • Erg goed scherm!
  • Snelle processor en redelijk veel RAM geheugen
  • Prima bouwkwaliteit
  • 2 cases bijgeleverd!

Minpunten

• Windows Mobile is traag!
  • Camera laat te wensen over (maar het blijft een telefoon)

3 september 2012 Rapporteer

26 juni 2011 Rapporteer

1 februari 2011 Rapporteer

18 januari 2011 Rapporteer

12 augustus 2010 Rapporteer

Samsung Omnia II i8000 (8GB) Zwart

Heb jij ook een Samsung Omnia II i8000 (8GB) Zwart?