Review door de redactie

Review - Corsair P256 solid state drive getest

De Corsair P256 is een van de eerste ssd's met de nieuwe controller van Samsung. In deze review bekijkt Tweakers.net of de Corsair P256 niet alleen sterke specs en een aantrekkelijke prijs heeft, maar ook goed presteert.

67 14 jul '09

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
28 november 2009 Rapporteer

Twee exemplaren getest in de volgende systemen. Systeem 1 Functie: Videobewerking, gaming, audiovisuele toepassingen Componenten: - Gigabyte EP35-DS3 - 2x2GB Corsair XMS2 PC6400 - Intel Q6600 @ 4.08ghz - nVidia GTX260 - OCZ 30gb Agility Series SSD-drive (bootschijf) - Corsair P128 SSD - Windows 7 Ultimate 64bit Systeem 2 Functie: Zakelijke toepassingen Componenten: - Apple Macbook Classic 2008 - Intel Core 2 Duo 2.16ghz - 1gb PC5300 Kingston Hyper-X - Intel GMA950 - Corsair P128 SSD - Mac OSX 10.6.2 Voorwoord: Ik geef in de volgende korte review mijn mening weer over het gebruik van de Corsair P128 128gb SSD-drive. Ik heb twee van deze schijven. De ene schijf wordt gebruikt als dataschijf in mijn gewone PC. De andere schijf wordt gebruikt...

Pluspunten

• SNEL SNEL SNEL, toegangstijd van 0,2 (!) ms.
  • Zo licht als een veertje.
  • Stabiel als een klontje.
  • Geen bewegende delen, dus 0db.
  • Zeer betrouwbaar wanneer je gebruikt maakt van (zeer) zware toepassingen.
  • Windows 7 SSD support. W7 is pro-SSD gecodeerd, wat voor nog snelle toegankelijkheid en verwerking zorgt.

Minpunten

• Voor sommigen zal de prijs negatief uitkomen, voor mij persoonlijk was dit geen bezwaar.
  • 2,5 inch. Daar de schijven van tegenwoordig voornamelijk in het 2,5 inch formaat geproduceerd worden, kan dit als hinderlijk ervaren worden. Daar is weer een oplossing voor, een 2,5-to-3,5 inch tray, maar dat is weer een additionele 10 euro.

24 september 2010 Rapporteer

Corsair P128 128GB

Heb jij ook een Corsair P128 128GB?