Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
10 december 2009 Rapporteer

Ik was eigenlijk van plan om een 24 " 16:9 scherm te kopen voor het kijken van 720p en later eventueel 1080p materiaal. De keus lijkt in het begin heel gemakkelijk maar na verder speuren blijkt er toch nog ontzettend veel verschil in het type lcd panel, backlight, kleur bereik en contrast verhouding.
Uiteindelijk ben ik na het spelen met filters op de pricewatch database op dit 23" scherm uitgekomen omdat het een groot kleur bereik heeft, voldoende respons voor HD video, en snelle games speel ik weinig.
Ook het dynamisch contrast is zeeeeer hoog bij dit scherm maar daar maak ik persoonlijk helemaal geen gebruik van, ik vindt dynamisch contrast niet mooi en ook zeker niet zo handig als je de monitor ook voor gewone applicaties wilt...

Pluspunten

• Mooi beeld
  • Ergonomisch, behalve instel knoppen.
  • Grote inkijk hoek

Minpunten

• Beetje moeilijke bediening knoppen, bijschrift moeilijk zichtbaar bij schemer.
  • Geen hdmi aansluiting, f2380m heeft dat wel volgens mij.
  • respons tijd niet zo heel goed (8 ms) voor mij geen enkel probleem.

1 december 2009 Rapporteer

Kortom een superscherm om mee te werken en perfect om bijvoorbeeld foto's te bekijken en te verwerken, voor zakelijke toepassingen en internetgebruik.
Tot slot is het scherm strak vormgegeven met een dunne...

Pluspunten

• Uitstekende beeldscherm voor de computer. Ik heb deze voornamelijk gekocht, omdat hij een PVA panel heeft en geen standaard TN panel. Mij valt op dat de kleuren veel meer natuurgetrouw zijn, het beeld haarscherp is met een beter contrast t.o.v. de standaard LCD schermen. Voor een optimale kleurenweergave kan deze monitor nog gecalibreerd worden of software dan wel hardware matig.
  • Alles is in te stellen naar wens. Ook is het scherm in hoogte verstelbaar, kantelbaar en de voet is van metaal en niet van plastic wat meer stabiliteit geeft.
  • Tot slot is het scherm strak vormgegeven met een dunne matte rand en dus geen reflecties van het licht wat erop valt.

Minpunten

• Voor gamen is het scherm ook prima. In de specificaties staat dat deze een theoretische reactietijd van 8ms heeft, maar in de praktijk is dit sneller. Ghosting is wel enigzins waarneembaar, maar dat is de keerzijde van PVA panelen.
  • De bediening is netjes weggewerkt aan de onderrand en er is ook een mogelijke om softwarematig het scherm aan te sturen, maar dat is nog niet gelukt met de bijgeleverde CD-ROM helaas.

TNJ
30 augustus 2009 Rapporteer

De beoordeling geven voor "contrast en helderheid" is moeilijk, omdat de zichtbaarheid van schakering in het zwart niet aanwezig is. Bij de Nokia Monitor Test is er geen verschil tussen de zwarte balken 1 t/m 4%,pas tussen 4% en 5% is er een grijzere tint aan de zwarte balk. Persoonlijke indruk van de ghosting is dat het opvalt, maar niet storend is. Voor twitch-gamers in het FPS segment zal deze monitor zeker niet aan de eisen voldoen door de ghosting.

n8n
5 maart 2013 Rapporteer

Samsung Syncmaster F2380 Zwart

3 van 5 sterren (Voldoende)

8 april 2010 Rapporteer

4 februari 2010 Rapporteer

Samsung Syncmaster F2380 Zwart

Pluspunten

• Goede stevige monitor voor deze prijs, met goede kleurweergave.

Minpunten

• Maakt alleen een (zacht) vervelend geluid afhankelijk van de helderheidsinstelling.
  • Knopjes aan de onderkant zijn niet zo handig.
  • Powerled knippert in standby..
  • Een dode rode pixel te zien als je er dicht op zit.

14 november 2009 Rapporteer

Samsung Syncmaster F2380 Zwart

Heb jij ook een Samsung Syncmaster F2380 Zwart?