![]() |
Review - Corsairs H70-processorkoeler getest Corsair bracht de H50, een alles-in-één-waterkoeler voor processors, ruim een jaar geleden uit. Inmiddels heeft de H50 een revisie gekregen. Bovendien is er in de vorm van de H70 een krachtigere upgrade verschenen. |
![]() |
Met de H50 stapt Corsair in de markt voor high-end cpu-koelers. Hoewel de H50 een kleine waterkoel-unit is, zou de koeler moeten worden vergeleken met topklasse luchtkoelers. Tweakers.net liet de H50 stevig transpireren. |
Deze H50 aangeschaft aangezien mij Noctua NH-U9B onvoldoende koelde en het geluid van de Nexus 92MM een zwaar irritant geluid maakte (2e fan die gekocht bleek ook weer te piepen). Dus wilde wat stillers. Product bij Azerty (o.b.v. prijswatch geselecteerd op betrouwbaarheid winkel en prijs) besteld, volgende dag binnen en netjes verpakt. € 70 euro voor een stille onderhouds vrije alles-in-een waterkoeler vind ik redelijk. De Noctua was zelf iets van 39 euro zonder fan en met een Nexus fan zit je ook bijna op 55 euro. De doos is een rechthoekig en stevig. De H50 en accessoires waren redelijk goed verpakt, maar ga niet lopen schudden aan de doos, aangezien het er wat losjes inzit. Inhoud: - De geïntegreerde waterkoeler (koelblok &...
Voor mijn werk moest ik een rekenserver bouwen die voor zo weinig mogelijk geld, zoveel mogelijk prestaties moest leveren. Na even gekeken te hebben naar een dual Xeon oplossing werd duidelijk dat de prijs/prestatie verhouding van de Xeons niet in vergelijking was met die van een Core i7, vooral niet als ik deze ging overclocken. Het systeem moet de komende 3 jaar 24/7 rekenen, waardoor lage temperaturen erg belangrijk zijn Ik heb dacht eerst om een volledige waterkoeling set te kopen, maar was bang dat het zou gaan lekken, vooral wanneer het 's nachts op kantoor draait. De H50 had ik al eerder gezien en leek mij de beste oplossing. Doos inhoud: Backplate Socket 775, 1366, AM3 bracket Corsair H50 12CM Corsair fan Schroeven om...
Deze cooler is aangeschaft in 2009. Tot op de dag van vandaag draait hij nog steeds mijn mijn pc die elke dag wel een uur of 8 aan staat. Goed product van corsair. Koelcapaciteit is voor vandaag de dag wel wat minder vergeleken met nieuwe coolers.
Gebruikt i.c.m. een GTX680. Hield de kaart goed koud. Niet super stil, maar geen herrieschopper.
Beter dan de meeste luchtkoeling maar ook duurder dan de meeste luchtkoeling. Installatie is lastiger dan de meeste luchtkoeling. Daarna wel veel stil koelplezier.