Mijn laptop met 150GB harde schijf raakte vol dus werd het tijd voor wat meer opslag. Ik ben eens langs de Mediamarkt gegaan om te kijken wat er allemaal was, en ik ben uiteindelijk met deze onder mijn arm weer vertrokken. Prestatie Ik vond de prestatie heel goed voor een 2.5 inch harde schijf. Een vriend van mij heeft een 3.5 inch die 7200rpm draait en omdat deze maar 5400rpm draait dacht ik dat deze langzamer zou zijn. Maar dat is hij dus niet, de Iomega was sneller dan de ,ik geloof WD 1TB, van hem. Ik kan geen test doen want de schijf is inmiddels kapot, (daar over straks meer) maar een bestand kopiëren ging meestal met ongeveer 35-45mb/s. Mijn nieuwe externe harde schijf ,Samsung G2 500GB 2.5 inch is langzamer, die haalt...
Ik heb deze gekocht omdat de externe harde schijf van het werk volliep met mijn Mp3's en daar niet voor bedoeld is, en de prive 80 GB schijf veel te klein was en richting moeders ging voor haar backup. Ik wild origineel de WD schijf bij PCWorld kopen, maar die hadden alleen nog maar degene met ingebouwde backup-features, iets wat ik juist niet wilde: ik zocht een no-nonsense portable externe harde schijf, USB2.0.
De schijf komt met minimale extra's: gewoon een losse USB2.0 mini-kabel en de disk, en een boekje. De schijf was al als NTFS geformatteerd, wat ik een pluspunt vind als Windows gebruiker. Dit kan echter een nadeel zijn voor Mac en Linux gebruikers.
De schijf doet gewoon wat hij moet doen, goede snelheid, makkelijk aansluitbaar.