Sinds enkele weken heb ik nu ook ervaring met de Pro U400-12U. En hoewel dit specifieke model een eol versie lijkt te zijn, is het om een aantal redenen een interessante machine.
Vooraf:
De reden van aanschaf was, dat de voorhanden zijnde 15" toshibas inmiddels al 3 jaren oud zijn en toch als wat lomp worden beschouwd. Maar het zijn wel erg fijne machines, stevig gebouwd en een goed toetsenbord.
De niet-pro uitvoering van de kleinere Toshibas zijn ook overwogen, maar de glimmende behuizing past niet echt bij een zakelijke uitstraling.
Dus bij het zien van de tijdelijke aanbieding van de Pro U400-12U incl. de XPpro downgrade mogelijkheid was de keuze snel gemaakt. (ivm enkele applicaties hier is Vista geen optie)
Levering:
In...
Het is een ronduit stevige en goed uitgevoerde laptop te noemen...heeft zo alles aan boord wat ik nodig heb. Wifi-n, firewire, esata, fingerprint-reader, brander en webcam. Het toetsenbord van de Toshiba werkt bijzonder prettig en is full-size te noemen...ik merk absoluut geen verschil in typgemak tussen deze en een desktopsetje. Wel veert het toetsenbord een heel klein beetje, maar de degelijk straalt er toch echt van af! En dat kan ook van de rest van de laptop gezegd worden, alles heel erg stevig uitgevoerd en van degelijke kwaliteit. Ik heb momenteel Windows 7 erop draaien, want met Vista die Toshiba pre-installed levert is helemaal niet te werken....de hoeveelheid bloatware is gewoonweg niet te beschrijven (de taakbalk iconen reiken...