De Sony WH-1000XM6 is momenteel een van de beste hoofdtelefoons met noisecancellation, maar heel veel duurder dan zijn voorgangers of concurrenten van andere merken. Hij heeft een praktischer design dan voorganger WH-1000XM5, met een bredere hoofdband en scharnierende oorschelpen om hem compacter mee te nemen. Jammer genoeg is de XM6 nog steeds niet waterdicht of (officieel) voorzien van verwisselbare oorkussens. De gesprekskwaliteit is goed, maar de nieuwe AI-gebaseerde ruisonderdrukking zorgt in onze test voor wat vervorming. Ook op het gebied van noisecancellation doet de XM6 het niet wezenlijk beter dan de XM5, hoewel hij op dat vlak nog steeds meekan met de beste hoofdtelefoons die er zijn. De XM6 klinkt standaard neutraler dan de XM5, met meer extensie in het hoog, wat het geluid realistischer maakt. De dynamiek is daarbij uitstekend, maar geluidsbeeld en de scheiding in het geluid konden beter. In onze test biedt de XM6 onverwacht een langere accuduur dan de XM5 en doet het daarmee beduidend beter dan de concurrentie van andere merken. Opladen gaat juist iets trager, maar alsnog sneller dan bij andere hoofdtelefoons. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Mijn doel: een hoofdtelefoon om mee te nemen onderweg en in lawaaierige omgevingen (trein, wandelen of gewoon thuis met lawaaierige huisgenoten of TV).
Belangrijkste eigenschappen voor mij: goede geluidskwaliteit in een lawaaierige omgeving, zonder volume te moeten opkrikken boven mijn tolerantiedrempel. Draagcomfort zowel op het hoofd als in de rugzak. En een goede verstandhouding tussen mijn hoofdtelefoon en mijn bril (qua isolatie en comfort).
Dat maakt de Sony waar.
Komende van een eerste serie Bowers & Wilkins PX, was het tijd voor iets nieuws. Iets dat meer draagcomfort heeft, betere ANC en liefst ook beter geluid. Sony is altijd al zowat de koning geweest in dit segment headphones dus was dit dan ook even het proberen waard toen ik langs een Sony store in het buitenland liep.
Medewerker aldaar hielp even en zette wat muziek aan. Holy ****! Ik verwachtte goede noice cancelling, maar dit is echt next level. Je hoort oprecht bijna niks meer. Het geluid vind ik ook verbazingwekkend, niet het wollige waar Sony ook wel eens om bekend staat, maar helder, strak en voldoende bass (iets waar ik me ook geen zorgen om heb gemaakt bij Sony :).
Bij thuiskomst direct besteld en geen cent spijt. Zit goed, klinkt fantastisch en je bent afgesloten van je omgeving. Die €449, tja, dat moet dan maar...