€ 436,99 bij NBB.com

Review door de redactie

Review - Nvidia GeForce RTX 5060 Ti 16GB - Haalt de lat, maar die lag niet hoog

Met een startprijs van 405 euro voor het 8GB-model mikt de RTX 5060 Ti op de budgetmarkt. Nvidia trapt echter af met de 16GB-versie. Zal deze GeForce beter scoren dan zijn teleurstellende voorganger?"

122 16 apr

Round-up - GeForce RTX 5060 Ti 16GB - Kaarten van ASUS, Gigabyte, INNO3D, MSI en Palit

In deze round-up testen we zes RTX 5060 Ti's van ASUS, Gigabyte, INNO3D en Palit. De instapkaarten voor gaming zijn onderling vergeleken op prestaties en koeling.

148 19 apr

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

INNO3D GeForce RTX 5060 Ti 16GB TWIN X2

Kocht hem bij megekko voor op dat moment laagste prijs. Vergeleken bij mijn xbox series s een groot verschil. Spellen zijn er goed uit.

Pluspunten

• Laag stroomverbruik
  • Goede prestaties voor deze prijsklasse
  • Blijft bij mij redelijk koel ondanks propvolle kast

Minpunten

• Prijs altijd te hoog natuurlijk
  • Gebruik bij streamen valt me tegen...

20 september 2025 Rapporteer

INNO3D GeForce RTX 5060 Ti 16GB TWIN X2

Prima 5060 voor meestal de beste prijs, prestaties zijn zoals aangekondigd. Heeft wat minder een "gamer look" dan de meeste GPU's (hangt dus af van je voorkeur)

Pluspunten

• Goede Prijs
  • Prestaties
  • Look

Minpunten

• Look
  • Zoals elke RTX 5000, nog steeds te duur

6 augustus 2025 Rapporteer

INNO3D GeForce RTX 5060 Ti 16GB TWIN X2

Prima kaart, presteert goed! Temperaturen ook mooi laag.

Pluspunten

• Goede prijs
  • Koelt goed

Minpunten

• -

1 augustus 2025 Rapporteer
Hands-on

INNO3D GeForce RTX 5060 Ti 16GB TWIN X2

Deze RTX 5060 Ti 16G gebruikt voor een klant systeem, hij presteerd gewoon goed, niks spannend doet wat ie moet doen, en dat voor een redelijk goede prijs.
Komt met plastic wrap om de kaart, was niet nodig geweest.

Pluspunten

• Redelijk goede prijs
  • Presteerd goed

Minpunten

• Plastic wrap

INNO3D GeForce RTX 5060 Ti 16GB TWIN X2

Wilde upgraden van een RTX2060. Dit was op het moment de goedkoopste 5060Ti 16GB op het moment en had deze kunnen krijgen met 10% korting wat de 5060Ti maar 30 euro duurder maakte dan de goedkoopste 9060XT. Met alle extra's zoals DLSS4 en CUDA-support een slimmere keuze. Mooie compacte kaart zonder RGB van goede kwaliteit. Fijne 0RPM idle mode wat de grafische kaart nog stiller maakt dan mijn case fans. Ook tijdens het gamen erg still. Ook erg efficiënt met relatief laag verbruik.

Over het algemeen een goede videokaart en ook naar mijn mening de best geprijsde 5060Ti.

Pluspunten

• Compact
  • Stil
  • Koel
  • Effiiciënt

Minpunten

• Prijzig
  • Maar dat is elke 5060Ti

INNO3D GeForce RTX 5060 Ti 16GB TWIN X2

Ik zocht een kaart voor mijn Mini ITX build en game op een 1080P scherm. Deze kon ik al gauw na launch voor de adviesprijs kopen (Megekko).
Nog geen seconde spijt gehad van deze kaart; hij past makkelijk in de kast, wordt niet te heet / gebruikt weinig stroom en is voor zo een build denk ik echt de ideale kaart op het moment. Wellicht dat de Radeon 9060 XT die over een tijdje uitkomt hier nog verschil in brengt maar de stap naar de 5070 was voor mij niet logisch; die koste op het moment 200 euro meer en verbruikte ook een stuk meer stroom. Ik ben zeer benieuwd hoe deze kaart zich de komende jaren houdt!

Ik vind het geen mooie kaart, maar daar valt in mijn kast toch niets van te zien.

Pluspunten

• Kleine kaart
  • weinig stroomverbruik
  • lage temperatuur
  • Stil

Minpunten

• gaming tot 1440P
  • sober om te zien

Heb jij ook een INNO3D GeForce RTX 5060 Ti 16GB TWIN X2?