€ 1.137,13 bij Max ICT B.V.

Review door de redactie

Preview - Alles over de Nvidia GeForce RTX 50-serie - Van DLSS 4 tot neuralrendering

In deze preview lees je alles over de op de CES 2025 aangekondigde Nvidia GeForce RTX 5090, RTX 5080, RTX 5070 Ti en RTX 5070.

303 7 jan
07:24

Videopreview - Eindelijk alles over de Nvidia GeForce RTX 5090, RTX 5080 & RTX 5070 Ti

Nvidia-CEO Jensen Huang kwam het podium op in een volgepakte Michelob Ultra Arena, een stadion met een capaciteit van 12.000 mensen, om de wereld kennis te laten maken met vier nieuwe videokaarten: De GeForce RTX 5090, RTX 5080, RTX 5070 Ti en RTX 5070.

1 7 jan

1 van 5 sterren
LovenotWarPanda Newbie
14 mei 2025 Rapporteer Product gekocht

ASUS Prime GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition

Zeer stille kaart, vooral in de Q BIOS-stand. Ondanks het compacte formaat is de koelprestatie indrukwekkend, mede dankzij de vapor chamber en hoogwaardige thermal pads. De kaart bleef onder load stil (<1600rpm) en koel (67°C).

Overklokken ging verrassend goed: +500 core / +3000 memory leverden 98 FPS op in Steel Nomad. De metalen backplate voelt degelijk aan, al is de rest van de behuizing van plastic. Compact, krachtig en stil – aanrader!

Pluspunten

• Relatief stil, zelfs bij zware belasting
  • Hoge overklok mogelijk ondanks compact formaat
  • Vapor chamber voor goede koeling
  • Kwalitatieve thermal pads
  • Laag toerental en temperatuur bij zware belasting (in performance mode)
  • Stevige metalen backplate
  • SFF-vriendelijk formaat
  • Fysieke dual BIOS-switch aanwezig (Q/P BIOS)

Minpunten

• Behuizing verder van plastic
  • Geen RGB (voor sommigen een gemis)

DeathDK Newbie
23 april 2025 Rapporteer Product gekocht

ASUS Prime GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition

Ik heb deze op AZERTY gekocht en mijn originele RTX3080TI vervangen.
Vergeleken met de RTX3080TI biedt de RTX5080 tot 65% prestatieverbetering in traditionele gerasterde games.
Nadat ik DLSS4 had ingeschakeld, merkte ik een exponentiële prestatieverbetering.
Momenteel kan ik met deze grafische kaart genieten van 4K 144HZ.

Pluspunten

• Krachtige visuele prestaties
  • Klein formaat, goede compatibiliteit
  • Rustig

Minpunten

• Hoge prijs

yefox
29 maart 2025 Rapporteer Product gekocht

ASUS Prime GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition

Afkomstig vanaf een RTX 3080 is dit naar mijn menig een goede value, tenminste als je op een hogere resolutie speelt, en daarbij ook de spellen speelt welke kunnen profiteren van een kaart zoals deze.

Pluspunten

• Compact voor een RTX 5080
  • Twee PCI-e slots breed i.p.v. de gemiddelde drie

Minpunten

• Prijs
  • Gek out-of-the-box fan profiel

Mariuslol
7 april 2025 Rapporteer Product gekocht

ASUS Prime GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition

Prima, simpele 5080 die relatief stil blijft. Helaas wat zorgen. Prijs ligt wel wat hoog.

Pluspunten

• Compact
  • Koel
  • Relatief stil
  • 2 PCIe slits breed
  • Geen RGB

Minpunten

• Prijs

Otacon_00 Newbie
4 april 2025 Rapporteer Product gekocht

ASUS Prime GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition

In deze GPU-prijzen-gekte toch deze Prime voor een relatief "goede prijs" weten te bemachtigen ( Alternate had 'm heel eventjes voor 1399,-). Ik had liever de TUF gewild voor het oplichtende logotje + extra hdmi poort maar ik moet zeggen; deze GPU heeft mij blij verrast. Hij werkt enorm goed, is stil en blijft ook nog is koel. Komt tot nu toe nooit boven de 63 graden in Cybperpunk & HL ALyx, alles op max. En dat terwijl hij dus relatief stil blijft! Wat wil je nog meer ?

Pluspunten

• Goede prestaties
  • Blijft koel
  • Niet luid
  • schappelijk formaat

Minpunten

• Prijzig
  • Geen Led/Verlicht logo

Toteldo
29 maart 2025 Rapporteer Product gekocht

ASUS Prime GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition

Ik gebruik de ASUS Prime 5080 OC videokaart nu in mijn game-pc en ben er super tevreden over. Hij is compact, strak vormgegeven en was verrassend makkelijk aan te sluiten. Qua prestaties is het echt een beest – alle games draaien soepel op maximale instellingen. Absoluut een aanrader voor iedereen die topkwaliteit zoekt zonder gedoe.

Pluspunten

• Erg snel
  • Stevig design
  • Makkelijk aan te sluiten

Minpunten

• Erg duur
  • Hoog stroom verbruik

Suuz1993
27 mei 2025 Rapporteer Product gekocht

ASUS Prime GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition

Ik zocht een goede videokaart voor mijn nieuwe build

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • 2.5 slots
  • Strak design

Minpunten

• Geen

Kemail Newbie
2 juni 2025 Rapporteer Product gekocht

ASUS Prime GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition

Recentelijk heb ik een tweede PC aangeschaft, zodat ik niet moeilijk hoef te doen wanneer ik op mijn TV wil gamen. Voor 4K heb je wel wat power nodig, vandaar dat ik de RTX 5080 heb aangeschaft. Is wel minder krachtig dan de 4090 die ik al heb, maar scheelt wel aanzienlijk in de kosten. Dat gezegd hebbend, het is nog steeds geen goedkope kaart.
Ik ben wel zeer tevreden over de prestaties.

Pluspunten

• Stil
  • Krachtig
  • Goede kwaliteit

Minpunten

• Prijs

PaPerfeed
16 mei 2025 Rapporteer Product gekocht

ASUS Prime GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition

Een mooi simpel design (al had de enorme PRIME wat mij betreft weggelaten mogen worden) en van wat ik begrijp is hij ook redelijk goed over te klokken. Altijd goed om de optie te hebben.

Ook nog eens een kaart die ik voor een - relatief, vandaag de dag - normale prijs heb kunnen kopen. Ik wacht nog op de rest van mijn onderdelen om hem uitbundig te kunnen testen.

Van wat ik heb begrepen is hij redelijk stil, maar dat moet ik nog onder volle lading zien.

Pluspunten

• Redelijk strak ontwerp
  • Goede kwaliteit

Minpunten

• Design had nog minimalistischer gemogen

morphpy Newbie
12 mei 2025 Rapporteer Product gekocht

ASUS Prime GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition

De kaart is klein, cool en veel stiller dan mijn oude 3080. Zelfs met path tracing op Cyberpunk 2077 hoor je hem nauwelijks. Met DLSS 4 en SmoothMotion kan deze kaart gemakkelijk 4K en hoge verversingssnelheden aan.

Pluspunten

• Klein
  • Koel
  • Stil

Minpunten

• Prijs

sakurakilla
28 maart 2025 Rapporteer Product gekocht

ASUS Prime GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition

Geüpgraded van een 3060 Ti naar de ASUS Prime RTX 5080 enorme boost in games en AI, stil, krachtig en perfect voor zware workloads

Pluspunten

• Krachtige prestaties
  • Stil en koel

Minpunten

• Prijs zeer hoog momenteel
  • Hoog stroom verbruik

sidneyajax
22 maart 2025 Rapporteer Product gekocht

ASUS Prime GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition

De ASUS Prime GTX 5080 is een krachtige en betrouwbare videokaart die vooral uitblinkt in prestaties bij gamen en grafisch zware toepassingen. De koeling is stil en efficiënt, waardoor de kaart ook onder belasting goed op temperatuur blijft. De installatie verliep vlot en de bouwkwaliteit voelt degelijk aan, wat vertrouwen geeft voor langdurig gebruik.

Gelukkig ook na wat geduld ook voor een ''normale prijs' kunnen aanschaffen.

Pluspunten

• Hoge Kwaliteit
  • Robuust
  • Snel

Minpunten

• Geen LED

Heb jij ook een ASUS Prime GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition?