€ 1.386,77 bij TechFabrique.nl

Review door de redactie

Door Jelle Stuip - Redacteur 25 oktober 2024

Microsoft Surface Laptop 7 - Premium vanaf 1200 euro

De Surface Laptop 7 is een mooi afgewerkte laptop met een premium uitstraling. Er zit een goed gekalibreerd scherm in met een hoge resolutie en hoge helderheid in en een refreshrate van 120Hz. De koeling is stil en de accuduur bij licht gebruik is lang. Dat komt wel doordat Microsoft de Snapdragon-processor zuinig heeft afgesteld. Wat snelheid betreft presteren veel concurrenten beter. Het werkgeheugen is vastgesoldeerd, maar de 30mm lange M.2-ssd is wel vervangbaar. Het 13,8"-model van de Surface Laptop is helaas alleen met 16GB werkgeheugen te krijgen; het 15"-model en de Surface Pro kun je wel met 32GB bestellen. Lees verder »

Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Vadecium
22 februari 2025 Product gekregen

Microsoft Surface Laptop 7 Copilot+ PC - 13,8 inch, SD X Plus (10 Core), 16GB ram, 512GB SSD, Qwerty, Win 11 Home, Platina

Kwaliteit die ik gewend ben van de Surface lijn. (Ervaring met Surface Pro 3 en Surface Book 3).
Gebruik deze zakelijk, met name outlook en browser applicaties.

Ben erg te spreken over de accuduur, scherm en touchpad. De X86 emulatie werkt voor mij prima, helaas 1 programma tegengekomen die bij de installatie checkt of het een X86 systeem betreft en daarom niet wil installeren.

Overweeg nu de Surface Book 3 te verkopen en ook thuis over te stappen naar een ARM machine. Hiervoor eerst nog Autodesk Fusion proberen.

Pluspunten

• Super batterijduur
  • 3:2 beeldverhouding
  • Surface premium gevoel

Minpunten

• Sommige programma's installeren niet.
  • af en toe hapering

TinusH777
18 oktober 2024 Product gekocht

Microsoft Surface Laptop 7 Copilot+ PC - 13,8 inch, SD X Plus (10 Core), 16GB ram, 256GB SSD, Qwerty, Win 11 Home, Platina

De goedkoopste laptop 7 biedt alles voor professioneel gebruik. Verlicht toetsenbord, Copilot, hoge resolutie 120hz, lange batterijduur, snelheid, copilot+. Gezichtsherkenning werkt echt snel.
Het beeldscherm is echt schitterend, maar helaas niet in mat te verkrijgen.
Een beetje vergelijkbare laptop van de concurrent kost al snel 500 meer.
Nadeel van ARM processor:
- drivers, tot dus ver werkt overigens alles, ook printers.
- Ik merk ook wat bugs in Windows.
- ARM is nu nog een exoot. Is het een blijvertje? Indien niet, dan is-ie meteen afgeschreven
Bizar is dat dezelfde laptop met een 500gb SSD een paar honderd euro duurder is. Why?
Ik heb de laptop laten vallen op laminaat: 1 meter hoogte, kwam met de hoek op de vloer. 0 schade.
SQL Server Express en andere dev/ops services kunnen niet geïnstalleerd worden op ARM.

Pluspunten

• Snel
  • Beelschermkwaliteit
  • Perfect formaat
  • Valbestendig
  • Licht
  • Prijs
  • Copilot+
  • Batterijduur

Minpunten

• compatibiliteit (drivers)
  • geen HMDI aansluiting
  • Kleine, langzame ssd
  • ARM is toekomstvast?
  • Minder geschikt voor de development

MichielMB
16 oktober 2024 Product gekocht

Deze laptop bevalt uitstekend! Hij is sneller dan mijn HP laptop met Intel i5-1135G7. De batterij gaat makkelijk een dag mee. Daarnaast is hij stil, ik heb de fans nog geen geluid horen maken en dat is bij laptops met een intel processor wel anders.
Maar de fijnste eigenschap is dat de laptop meteen uit standby komt zodra je deze openklapt. De Windows Hello gezichtsherkenning werkt ook erg snel.
Ik gebruik de laptop voor standaard kantoor werkzaamheden en ben daarbij nog geen software tegengekomen die niet werkt op Windows on Arm systemen.

Pluspunten

• Batterijduur
  • Snelheid
  • Scherm
  • Touchpad
  • Stil
  • Meteen aan
  • Gezichtsherkenning

Minpunten

• Prijzig

Heb jij ook een Microsoft Surface Laptop 7 Copilot+ PC - 13,8 inch, SD X Plus (10 Core), 16GB ram, 512GB SSD, Azerty, Win 11 Pro, Zwart?