De MSI MAG X870 Tomahawk Wifi heeft alles wat je van een midrange X870-bord mag verwachten. Bijzonder is de luxere Wi-Fi 7-kaart met ondersteuning voor 320MHz-netwerken. De Wi-Fi 7-kaartjes op goedkopere borden hebben een maximum van 160MHz, wat de maximale snelheid halveert. De 5Gbit/s-netwerkadapter is echter wat hem bijzonder maakt; die komt van pas als je een snel bedraad thuisnetwerk hebt. Daarnaast heeft het bord een extra, vierde M.2-slot, al is de bandbreedte daarvan helaas beperkt, en krijg je een foutcodedisplay dat troubleshooten vergemakkelijkt. Lees verder »
Wat een verfijnd moederbord! De MSI x870 Tomahawk biedt op dit moment een van de meest solide basissen voor het bouwen van een pc. Vooral de supersnelle wifi bevalt me erg goed. Ook het uiterlijk van dit moederbord is subtiel en daardoor perfect passend bij mijn setup.
Gekocht vanwege het kleine prijsverschil t.o.v. de B850 Tomahawk. Grootste verschil is dat je hier wel een foutcodedisplay krijgt en wat extra USB-poorten. Verder heb ik niet veel toe te voegen aan de professionele review van Tweakers, behalve het volgende.
Ik had wat vage problemen met de USB3 poorten bij de eerste 4-5 boots. Hierbij werkte geen enkel apparaat op de USB3-poorten (USB-A en USB-C, zowel front als rear) maar wel op de USB2 poorten. Na een paar keer cold booten heeft dit zichzelf magischerwijs opgelost, hopelijk blijft dat zo.
zat te kijken voor een moederbord voor de eerste pc en dit was de beste van allemaal van alle reacties die ik heb gelezen.
In maart 25 gekocht toen de B850 chipsetmobo`s te duur waren Momenteel lijken die een betere keus.
Doet verder wat het moet doen, stil, software goed.
Alleen een paar keer blauw scherm na standby, komt bij andere ook voor lijkt het. Driver updates hebben nog niet 100% verholpen.
Onhandig: de SSD-heatsink uit één stuk, dus je kan niet een SSD met eigen heatsink combineren met een zonder..
Het moederbord is makkelijk te installeren. Vooral het slot op de Grafische kaart is erg prettig.
het is een prima moederbord voor mijn 1ste keer een pc bouwen ik heb heb gebouwd I.C.M. een ryzen 7 9800X3D en een Asus prime 9070 XT
Heb dit bord gekocht voor mijn eerste pc, samen met een 9800x3d en een 9070xt. Werkt perfect en ziet er prima uit. Was echter best prijzig (300 euro).
Na lang twijfelen toch de knoop doorgehakt. En ja hoor, wat een keuze!
Deze voldoet meer dan aan alle verwachtingen. Super hoge fps rate op mn spel (rust) nu.
Enorm blij met de aankoop!
Mooi design moederbord. doet wat hij moet doen. ik gebruik deze samen met een Ryzen 7 9800X3D. 64GB geheugen en een RTX 5070 TI.
Ik vben zeer tevreden over dit moedertbord.
Installatie was makkelijk en zodra je PC werkt wijst het zich de weg van zelf.
Heeft veel opties met genoeg USB ports, PCIe 5 & 4 en genoeg M.2. slots.
Bovenal prijs-kwaliteit verhouding ben ik zeer tevreden over.,
Een indrukkwekend moederbord voor deze prijs
Goed robuust moederbord met veel opties voor de prijs. In vergelijking met andere x870 had deze voor de prijs de meeste functionaliteiten.
Gekocht voor mijn eerste PC build. Het is een mooi ding en het was makkelijk om alle onderdelen erin te zetten.
De ez release voor de hoofd PCIe slot voor de GPU is erg handig en de 2 heatsinks voor de m2 zijn ook handig waardoor je geen ssd met heatsink hoeft te kopen.
En het past goed in een all-black build zonder RGB. Dat maakt de EZ debug led wel erg fel 's nachts, maar dat betekent dat het ook tijd is om naar bed te gaan.
Gekocht samen met een AMD 9800x3d Kingston beast fury 6000/CL30 memory en werkt prima, nu komt mijn RTX 3080 TI tot zijn recht ! (kom van een i7 6800K met serieuze bottleneck)
De Foutcodedisplay is echt handig, geeft na booten de CPU temp aan.
Gebruikers tip: de locatie van de sata poorten is niet optimaal, maar als je deze al op voorhand verbindt, hoef je later niet meer te knutselen en gewoon de drive verbinden met de sata kabel.
Zeer tevreden met dit moederbord !
Ik heb erg hoge frame rates gehaald. Heb de moederbord gecombineerd met de populaire AMD Ryzen 7 9800X3D. Werkt uitstekend.
Eerste nieuw gekochten moederbord dus niet echt te vergelijken voor mij met hoe anderen het doen, maar alles zag er netjes verzorgd en verpakt uit bij het openen.
Makkelijk in te stellen allemaal en duidelijk welke connectors waar moeten.
Ideaal dat er een display op zit met foutcodes voor de eerste boot.
Verder een erg compleet bordje voor een zeer schappelijke prijs (269 euro)
Eerste "high end" moederbord dat ik gekocht heb. Ik zie dit vooral terug in de kleine details, zoals heatsinks die gebruikt kunnen worden om kabels te verbergen, makkelijke installatie voor M2 SSDs (plus ingebouwde koeling hiervoor) en een fijne quick release knop voor de PCI slots. Goede hoeveelheid USB poorten, zowel A als C, en dus perfect voor een studio met veel randapparatuur.
Goed moederbord met stevige bouwkwaliteit. Werkt super in combinatie met mijn 9800X3D.
Dit moederbord heb ik gekocht voor een 9800 3xd. Het is een makkelijk te installeren moederbord. De m.2 klik schroeven moet je verder indrukken dat ik verwacht had, maar toen ze vastzaten was ik verkocht. Dit is veel makkelijker dan het klungelen met kleine m.2 schroeven. Dat er nu heatsinks op het moederbord zitten in ideaal. Niet langer meer extra betalen voor een losse heatsink.
De Bios werkt ook makkelijk. Op het begin had ik moeite met erin te komen. Blijkbaar geeft de HDMI eerder beeld dan DP. Fan instellingen zijn ook goed te regelen. Nu met nummers i.p.v. een grafiek die bij mijn vorige Gigabyte moederbord het geval was. Driver install met MSI-center ging ook soepel, ook al moet je wel opletten welke driver je installeert. Ik heb geen AMD GPU driver nodig wanneer je een Nvidia kaart hebt.
Dit moederbord biedt veel functies voor een redelijke prijs. Ik gebruik het voor mijn MSI 4080 Super, Ryzen 7 9800x3d en met 64 GB Corsair DDR5 geheugen.
Voor mij springen de hoeveelheid M.2-slots en de snelle ethernet- en Wi-Fi aansluitingen eruit. Verder is het bord makkelijk te installeren en te troubleshooten met de op het bord aanwezig display. Voor de prijs is het wel jammer dat er geen fysieke handleiding bij zit. Verder zijn er, vooral online, enige klachten te vinden omtrent instabiele BIOS versies. Zelf heb ik hier geen problemen mee gehad.
Bouw proces ging gemakkelijk door de ingebouwde bracket voor de cpu cooler, schroefloos m.2 Slots en een knop om de PCI open te doen.
Ik heb in de bios ook alles wat ik nodig had snel gevonden.
Zeker een aanrader.
MSI MAG X870 WIFI is een goed moederbord. Werkt perfect met de AMD Ryzen 7 9800X3D en het bord heeft genoeg aansluitmogelijkheden.
Het monteren van dit moederbord was een verademing. Geen geforceerd de kleine M2 slot schroefjes. Gewoon klikken of het clipje draaien en klaar.
Helaas is rgb vanuit bios niet in te stellen of uit te zetten.
Verder een fijn moederbord met veel opties!
Ik heb dit moederbord aangeschaft voor de nieuwe AMD Ryzen 7 9800X3D en wellicht later ook de X3D-versies van de Ryzen 9 die in maart komt. Komend van een Ryzen 9 3900X en een AM4-moederbord merk ik dat dit weer een hele stap omhoog is en dingen zoals de BIOS en de handigheidjes op het moederbord het gebruik weer makkelijker én leuker maakt.
In het BIOS is het supermakkelijk om dingen als EXPO aan te zetten in een handomdraai en settings voor undervolt/overclock, e.d. aan te passen.
De meegeleverde software is ook meer dan toereikend, desodanks dat ik meestal kritisch ben hierover omdat er toch het e.e.a. naar voren geschoven word wat je niet echt nodig hebt. Ik ervaar MSI Center als redelijk praktisch.
Verder draait al mijn hardware als een trein op het moederbord, zoals onder andere 64GB RAM, een Samsung 990 Pro 4TB en 40-series GPU.
Na acht jaar gebruik te hebben gemaakt van mijn oude MSI moederbord was het eindelijk tijd om te upgraden, en dus weer voor MSI gekozen.
Dit is een mooi, niet al te schreeuwerig moederbord met voldoende M2-slots en goede audio. De M2-schijven zijn makkelijk te installeren dmv het schroefloze systeem en voor de videokaart zit er een makkelijk knopje aan de rand van het moederbord zodat je zonder dat je achter een grote videokaart hoeft te reiken hem weer los kan krijgen.
Op de CPU een CPU-fan met andere brackets geplaatst en was vrij eenvoudig te plaatsen.
Locatie van de aansluitingen rondom de rand is voor de ventilatoren en andere aansluitingen handig, vooral icm een kast zoals de North XL waar de doorvoeren recht bij de aansluitingen zitten zodat je een heel schoon aanzicht in de kast hebt.
De BIOS is makkelijk te gebruiken en via USB makkelijk te updaten.
Voor een "midrange" moederbord is de MSI X870 Tomahawk WIFI bijzonder goed uitgerust tegen een, voor X870 normen, een aantrekkelijke prijs. De nadelen van dit bord komen vooral in zicht als je van plan bent alle M.2 sloten te gebruiken of meerdere videokaarten. Dan is het even goed bekijken of je uitkomt met alle PCIe lanes en het gebruik van de USB4 poorten, daar zit een trade-off.
Pff, 2de bord al.
Eerste bord RMA gegaan naar Megekko, ze stuurden mij al een eerder gebruikt bord op die vol zat met fouten.
2de bord werkt naar behoren, helaas is de bios nog erg onstabiel. Verder makkelijk ingebruik te nemen, er zit een knopje op het bord om makkelijk je GPU te ontgrendelen.
Ook de Heatsinks van de M2 zijn makkelijk te ontgrendelen, er komt bijna geen schroefje meer aan te pas.
Helaas zit je tegenwoordig verplicht vast aan de optie Wifi/Bluetooth, dit had van mijn niet gehoeven.
Al met al prima bord, maar qua BIOS Stabiliteit ben ik beter gewend van MSI.
Goed bord, genoeg aansluitingen. Weinig op aan te merken eigenlijk, wat aan de prijzige kant maar je krijgt er ook een hoop voor terug.
Moederbord is stevig aan de prijs vergeleken met de eerdere generatie, maar mijn 98003DX CPU en 5080 GPU zijn allebei duur genoeg om ook een stevig moederbord te hebben.
Snel ingebouwd, bios updaten en drivers installeren ook beide zo gedaan.
ben zeer tevreden met het product zal het zeker aanraden bij anderen ben altijd zeer tevreden over de msi producten tot nu toe nooit problemen mee gehad
werkt zeer goed met de AMD Ryzen 7 9800X3D
Uitstekend moederbord, met een zeer nette afwerking. De DDR5 RAM-slots en de AM5 CPU-socket zijn perfect voor een moderne pc. Het enige nadeel is de niet-functionerende wifi-functionaliteit onder Windows 10. De meeste gebruikers zullen echter een ethernetverbinding prefereren.
Top product, makkelijk te installeren. Vrij fijne bios om mee te werken.
Dit is een prima product, het kost wat maar dan heb je ook wat. Het is een goede middenweg om toch alle belangrijke nieuwe features te krijgen zonder gelijk de hoofdprijs te betalen.
Het is een goed moederbord van hoge bouwkwaliteit, waar je erg eenvoudig je computer mee kunt bouwen. Het is een erg betrouwbaar moederbord, maar als er een fout is met een van de componenten in de computer heeft hij een debug led, waarmee je kunt zien aan welk component het ligt. Dit moederbord heeft alles wat je nodig hebt, zoals 4 M.2 sloten, WiFi 7, 3 USB C poorten en maar liefst 8 normale poorten, waarvan 2 10G zijn.
Een fijn moederbord, met weinig compromissen, voor een relatief lage prijs. (voor een X870 moederbord)
De MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI is een topmoederbord dat uitstekende prestaties en robuuste functies biedt. Met ingebouwde Wi-Fi 7, PCIe 5.0 ondersteuning en meerdere USB 3.2-poorten is het bord perfect voor veeleisende gebruikers. De geavanceerde koeling en goede bouwkwaliteit zorgen voor stabiliteit, zelfs bij zware belasting.
Geen goedkoop bord, maar juist geweldig voor high-end builds.
Ohja, Debug LED en HEXACODES? Heerlijk
Gekocht om voor het eerst zelf een pc mee te bouwen. Het is fijn dat er 4 M2-sloten op zitten en meer PCIe 5 sloten, zodat ik hem in de toekomst bij ruimte of snelheidsgebrek makkelijk kan upgraden.
Met behulp van de handleiding makkelijk in elkaar te zetten . Koos ook al automatisch de usb om windows te instaleren.
Het enige minpuntje was dat Wi-Fi/Ethernet het niet meteen deed. Na wat zoeken op google kon het met een cmos reset makkelijk verholpen worden.
Al met al blij met de aankoop.
Doet in principe alles wat je verwacht en geeft net dat beetje meer. Prima mobo voor AM5 CPUs. Alleen is de BIOS nog wel in een soort van beta. Flash deze dus ookal lijkt het stabiel. Momenteel retrained je BIOS ook heel de tijd je RAM geheugen waardoor je opstart tijden dramatisch langzaam kunnen zijn. Dit is snel verholpen door memory context restore aan te zetten in de BIOS maar staat niet standaard aan.
Dit moederbord heb ik ook gekocht vanwege zijn layout qua lanes. Zo zal je GPU nooit niet 16 lanes hebben zoals bij gigabyte wel het geval is als je de M2 op het verkeerde slot installeert.
Een prima moederbord met voor mij voldoende i/o. De 5Gbps LAN en Wifi 7 zijn mooie features die ik mogelijk in de toekomst wel ga gebruiken.
Werkt goed samen met Ryzen 9800X3D.