Review door de redactie

Review - ASUS Zenbook S 16 met Ryzen AI 300-cpu - De eerste laptop met 'Zen 5'

De ASUS Zenbook S 16 is een van de eerste laptops met een nieuwe AMD Ryzen AI 300-processor. In deze review evalueren we de prestaties.

64 28 jul '24

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Er zijn nog geen productreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
jeroenkdl Newbie
10 mei 2025 Rapporteer Product gekocht

ASUS Zenbook S16 UM5606WA-RK083W

De Asus Zenbook S16 is echt een plezier om mee te werken. De laptop is opvallend licht, wat hem ideaal maakt om overal mee naartoe te nemen. Het OLED-scherm is helder, scherp en heeft een bijzonder nauwkeurige kleurweergave – perfect voor wie visueel werk doet of gewoon een prettig scherm wil om op te kijken.

Pluspunten

• goede bouwkwaliteit
  • lange accuduur
  • goede kleurweergave
  • dun en licht
  • goed geluid

Minpunten

• geen vingerafdrukscanner

Lubbermans
4 mei 2025 Rapporteer Product gekocht

ASUS Zenbook S16 UM5606WA-RK083W

Ik wil hem zo graag fantastisch vinden, maar de nadelen zijn te groot.

Pluspunten

• Prachtig OLED-scherm
  • Mooi en compact design
  • Efficiënte CPU

Minpunten

• Ratel in ventilator (bij meerdere exemplaren)
  • Scharniert niet ver genoeg voor standaard
  • Beeldverhouding 16:10 (balken bij video's)

2 van 5 sterren (Slecht)
Nateno Newbie
9 augustus 2025 Rapporteer Product gekocht

ASUS Zenbook S16 UM5606WA-RK123W-BE

Deze laptop is echt fantastisch! Ik kom van een Sufrace Book 2 uit 2016 en dan is het absurd hoe snel en licht deze is. Hij ziet er ook prachtig uit. Absurd hoeveel power er in zo'n kleine behuizing zit. Ik werk als marketeer dus snel browsen is een noodzaak, ook grafische programma's en een occasionele gaming sessie (AOE4, AOE3 definitive edition, Anno 1600) moeten werken op deze laptop. En hoe ze dat doen! Mijn Surface Book 2 had een losse videokaart, deze heeft een geïntegreerde maar tocht werkt alles waanzinnig vlot, inclusief het gamen! In mijn webbrowser laadt alles instant. Ik werk zeker 30% sneller door deze snelheid. Het prachtige scherm is haarscherp en zéér helder waardoor ik eindelijk goed buiten kan werken (onder de parasol!). Bovendien kan je de laptop tegenwoordig voor rond €1300 kopen wat écht een zeer goede deal is. Absolute aanrader!

Pluspunten

• Werkt heel snel!
  • Dun en licht en goed geluid!
  • Krachtig genoeg voor gamen!

Minpunten

• Nog niet gevonden

Heb jij ook een ASUS Zenbook S16 UM5606WA-RK003W?