€ 299,- bij Amazon.nl

Review door de redactie

Best Buy Guide - Beste Intel Socket 1700-moederborden

Wat is het beste moederbord voor Intel Socket 1700? Op deze pagina vind je ons advies de beste LGA1700-moederborden.

22 26 mei '24

Benchmark - De eerste Wi-Fi 7-moederborden - Enorme verschillen tussen 'Z790 Refresh'-borden

De eerste moederborden met Wi-Fi 7 zijn er. Biedt die nieuwe wifistandaard nu al meerwaarde of kun je beter nog even afwachten? Wij gingen ermee aan de slag.

123 9 dec '23

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Sterke prestaties, toekomstbestendige functies en een gebruikersgerichte ervaring.

Pluspunten

• Scherpe prijs
  • Veel FAN control
  • Wifi 7 & Bluetooth
  • Kwalitatieve materialen
  • Stabiel

Minpunten

• M.2 V5 opslag ten koste gaat van de bandbreedte van mijn videokaart

27 december 2023 Rapporteer

Moederbord gekocht tijdens Megekko Kerstsale. Kwalitatief zeer goed moederbord, alle componenten van aluminium, geen plastic kapjes of dergelijken. Flink wat SATA- en M.2-aansluitingen, let wel op dat deze kunnen clashen qua gebruik met de PCIe-sloten.

Pluspunten

• Grote hoeveelheid aansluitingen
  • Kwalitatieve materialen

Minpunten

• PCIe-poorten clashen met andere delen

Product gekocht 0

Prachtig moederbord met alle functies die ik nodig heb

Pluspunten

• Makkelijk bios updaten via USB-drive
  • Veel features
  • Hoge Stroommogelijkheid
  • Wifi7 en Bluetooth

Minpunten

• 14900k geeft problemen bij overclocken (groot intel issue)

MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi

Dit is een scherp geprijsd moederbord met goede prestaties. Zeer geschikt voor de meeste huidige toepassingen en zal nog een paar jaar met de tijd meegaan. Het installeren ging gemakkelijk dankzij de duidelijke handleiding. Bij de videokaart koppelen alleen een beetje moeite ervaren, deze had een beetje extra aandacht nodig om goed aangesloten te worden

Pluspunten

• Goed geprijsd
  • Ingebouwde Wifi & Bluetooth
  • Makkelijk te installeren

Minpunten

• Videokaart koppelen ging niet zonder moeite

MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi

goed en stevig moederbord enkel weinig ruimte om je fans te connecten

Pluspunten

• veel usb poorten
  • 4 ssd poorten
  • geen RGB

Minpunten

• weinig ruimte voor connectors te connecte

17 augustus 2024 Rapporteer

MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi

ik heb dit moederbord gepakt voor mij new buid ben super blij meer zeker tot veel usb poorten heeft

Pluspunten

• veel usb pôorten

Minpunten

• groen

MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi

Met behulp van dit moederbord is mijn eerste eigen gebouwde PC een briesje geweest. De bouwkwaliteit is uitstekend en de eenvoudige lay-out maakt het, ook voor een beginner, goed te begrijpen wat je aan het installeren bent.

Een puntje waar ik wel tegenaanliep was het gebrek aan een gedetailleerde papieren handleiding. Voor een vrij hoog geprijsd moederbord zou dit wel mooi meegenomen zijn. De handleiding is echter prima via je telefoon raad te plegen. Het werkt daarentegen minder prettig als je óók de handleiding van bv. je case tegelijkertijd wilt open hebben staan.

Pluspunten

• Installatiegemak
  • Robuuste bouwkwaliteit
  • Bomvol features (+ OC mogelijkheid)

Minpunten

• Beperkte meegeleverde papieren handleiding

28 juni 2024 Rapporteer

MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi

Dit moederbord uitgekozen voor de upgrade van mijn 2de PC (gebruikt als o.a. DEV-server, VM-server, Media-centrale en back-up PC mocht mijn primaire PC kapot gaan) i.c.m. een Intel Core i7-14700K processor.

De prestaties zijn geweldig en het moederbord oogt mooi. Wat voor mij een erg belangrijke overweging was: toekomstbestendigheid, het aantal M.2 aansluitingen, de vele SATA-aansluitingen, Bluetooth, Wifi, USB Gen1, Gen2 en Gen2x2.

Een absolute aanrader!

Pluspunten

• Toekomstbestendig
  • Wifi 7
  • 4x M.2. aansluitingen + 8x SATA-600
  • USB Gen1, Gen2 en Gen2x2
  • Redelijke prijs

Minpunten

• Geen gevonden tot dusverre

19 juni 2024 Rapporteer

MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi

Het was tijd voor een upgrade. Ik had veel opslag nodig en wilde toch ook een beetje kunnen gamen op mijn computer. Ideaal moederbord voor deze vereisten voor een scherpe prijs.

Enige minpuntje vind ik de misleiding van 8x S-ATA en 4x NVMe met 1x NVMe 5.0. Het NVMe 5.0 halveert de snelheid van het PCIe slot, waardoor de GPU op halve snelheid zou gaan werken. De twee extra S-ATA aansluitingen werken niet als met het derde NVMe slot in gebruik neemt.

Zelf gebruik ik twee NVMe slots en vijf S-ATA sloten, dus nergens last van, vandaar mijn vier sterren. :)

Pluspunten

• Veelzijdig
  • Hoogwaardige Kwaliteit
  • Heatsinks voor NVMe
  • Drivers op USB Stick

Minpunten

• 16x speed NVMe 5.0 is misleidend, dan wordt de PCIe snelheid van de GPU gehalveerd.
  • 6x S-ATA is ook enigszins misleidend, dan kan NVMe slot 3 niet gebruikt worden.

13 juni 2024 Rapporteer

MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi

k heb dit product gekocht na het doen van wat research.
Ik ben zeer tevreden over het moederbord. Het doet zijn werk en heeft veel optie's.
Hij draait stabiel en heeft 4 m.2 ssd geheugen slots.
Voor de prijs een fantastisch moederbord!

Pluspunten

• Scherpe prijs
  • Wifi 7
  • Gen 5 SSD

Minpunten

• geen RGB in bord zelf

MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi

Ik heb dit product gekocht na het doen van wat research.
Hij draait stabiel en heeft 4 m.2 ssd geheugen slots.
Voor de prijs een fantastisch moederbord!

Pluspunten

• Goede prijs
  • Wifi 7
  • Bluetooth 5.4
  • 4x M.2 SSD geheugenslot
  • Uitgebreide bios

Minpunten

• Geen!

MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi

Ik heb nog nooit problemen gehad met een MSI moederbord en dit is geen uitzondering. Een aanrader. Ziet er verder ook niet verkeerd uit.

Pluspunten

• Stabiel
  • Aantrekkelijk

Minpunten

• geen

26 januari 2024 Rapporteer

MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi

Het moederbord ziet er degelijk uit, leuk dat je er ook op wifi mee kan. De optie voor nieuwe generatie nvme ssd's is de reden dat ik deze koos. Ook is overclocken met MSI erg makkelijk zeggen velen. Zolang de shout out actie loopt krijg je ook nog een steam code er bij soms.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Wifi
  • nieuwe generatie nvme ssd's kan er in

Minpunten

• geen

MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi

Top moederbord als je veel storage nodig hebt.
Betaalbare prijs en goede kwaliteit voor de duurdere processors.
Competetieve prijzen vergeleken met de concurrentie.

Pluspunten

• Vrm
  • I/O
  • 4 m.2 en 8 sata

Minpunten

• Kleine m.2 heatsink

4 december 2023 Rapporteer

MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi

Goed product om mee te beginnen. Aardig wat USB aansluitingen die je kan gebruiken samen met de FAN headers.

Ik had wat moeite aan het begin met de installatie van Windows 11, maar doormiddel van de meegeleverde USB stick, kon ik de juiste driver installeren doormiddel van Shift + F10

Pluspunten

• Goede koeling voor M2
  • Veel FAN control
  • BIOS is uitgebreid

Minpunten

• Header aansluiten voor front panel is wat lastig, was niet duidelijk bij handleiding
  • Drivers (Wi-Fi/Ethernet) niet beschikbaar bij Windows 11 installatie (wel via meegeleverde USB stick)

2 december 2023 Rapporteer

MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi

Prima product! Hoge kwaliteit, goede prestatie. Genoeg USB aansluitingen. Meegeleverde Wifi antenne is van goede kwaliteit.
Vijsje van M2 slot was een beetje te dik, ik heb het vijsje los moeten draaien om mijn SSD in te krijgen.

Pluspunten

• BIOS interface
  • Wifi & Bluetooth
  • Online handleiding met instructiefilmpjes
  • Diversiteit en kwantiteit van alle aansluitingen

Minpunten

• M2 socket vijsje te dik

Heb jij ook een MSI MAG Z790 Tomahawk Max WiFi?