![]() |
Review - De Zen4-upgrade voor de Framework Laptop Sinds kort kun je de Framework Laptop ook krijgen met een AMD-processor. We kijken wat de nieuwste uitvoering met Ryzen 7 7840U te bieden heeft. |
Na
Hele fijne laptop met hoge repareerbaarheid. Er goede bouwkwaliteit waardoor de laptop een premium look and feel heeft. Beeldschermverhouding went zeer snel en is daarna onmisbaar. Framework levert goede ondersteuning met officiële support voor verschillende Linux distro's, firmware updates, handleidingen en tips&tricks voor DIY editie in elkaar zetten, OS installatie, etc.
Enige nadeel wat ik kan verzinnen is dat de linkerknop van het touchpad een soort van 2 niveaus van indrukken heeft; niet zoals je verwacht. Omdat ik tap-to-click gebruik heb ik daar verder geen last van.
Update: Nu ruim een jaar in bezit en nog steeds heel erg blij mee. Ander nadeel wat ik heb gevonden is dat de minimale helderheid van het scherm (het 'oude' 60Hz) te hoog is om comfortabel te kunnen werken in een donkere ruimte. Er zijn wel initiatieven in gang gezet om dit te fixen in de firmware of in de kernel.