€ 1.649,- bij NBB.com

Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 23 februari 2024

Samsung Odyssey Neo G9 G95NC 57" - Is dit superscherm té vooruitstrevend?

De Odyssey Neo G9 57G95NC is een enorm gamingscherm, als het ware twee 32"-4k-monitors aan elkaar geplakt tot een sterk gekromd paneel van 57 inch met 7680x2160 pixels. Eerdere 'superwides' hadden een 49"-diagonaal met maximaal 5120x1440 pixels. De 57G95NC biedt in geschikte games een zeer indrukwekkende ervaring, maar voor de unieke specificaties betaal je fors en zelfs de snelste pc's zijn nog nauwelijks geschikt voor dit scherm. Behalve op het gebied van formaat en resolutie, is de 57G95NC bovendien niet in alle opzichten de allerbeste. Zo zijn de responstijden minder snel dan bij Samsungs eerdere 49"-superwides en daarmee duidelijk minder snel dan die van oledmonitors. De kleurafstelling blijkt voor sRGB-content redelijk goed, maar voor hdr wat minder, hoewel het scherm verder de juiste eigenschappen heeft voor goede hdr. De uniformiteit van de geteste sample blijkt niet denderend, de kijkhoeken zijn zelfs erg slecht en in de featureset ontbreken nog wat dingen die van dit scherm de ultieme allrounder hadden kunnen maken, zoals een multifunctionele USB-C-poort. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Toon reviews van:
groene henk
30 november 2023 Rapporteer Product gekocht

Samsung Odyssey Neo G95NC 57" (S57CG952NU) Zwart

Super mooi scherm waarmee je super mee kunt gamen maar ik gebruik hem voornamelijk als werk monitor. Werkt goed met 4090 maar veel werk voor goede setup met laptop (zie tekst).

Pluspunten

• Lekker veel ruimte op de desktop!
  • Hoge resolutie, 2x 4K
  • Hoge hz, dus ook voor games
  • VVR (gsync-etc)
  • Goed contrast

Minpunten

• Afstellen met laptop is moeilijk
  • Geen goede kabelafvoer
  • Samsung geeft geen release notes bij nw firmware

aanuitknopje
30 oktober 2024 Rapporteer Product gekocht

Samsung Odyssey Neo G95NC 57" (S57CG954NU) Zwart

De Samsung Odyssey Neo G95NC heeft mijn dagelijks werk flink geoptimaliseerd. Als IT'er heb ik eindelijk een werkruimte die past bij mijn behoefte om meerdere applicaties tegelijk te overzien. Het gigantische 57" ultrawide scherm biedt een zee aan ruimte, denk aan een IDE met meerdere panelen, monitoring dashboards, documentatie en een terminal, allemaal naast elkaar zonder te hoeven alt-tabben. De 32:9 verhouding is als het hebben van twee 32" 4K monitoren, maar dan zonder storende bezelrand in het midden. De 1000R kromming zorgt ervoor dat alle content binnen natuurlijk gezichtsveld blijft. De KVM-switch is een uitkomst voor het schakelen tussen mijn laptop en laptop van de klant. Hoewel de 240Hz refresh rate met mijn RTX 4080 niet volledig benut wordt, is de monitor met 120Hz al een genot om mee te werken. De investering meer dan waard voor de productiviteitsboost die het oplevert.

Pluspunten

• Adembenemende beeldkwaliteit
  • Bouwkwaliteit en premium afwerking
  • Veelzijdige connectiviteit
  • Praktische KVM-switch functionaliteit

Minpunten

• 240Hz is lastig te bereiken met huidige GPU's
  • Fors energieverbruik in HDR-modus
  • Premium prijskaartje

Matthie_K
14 april 2025 Rapporteer Product gekocht

Samsung Odyssey Neo G95NC 57" (S57CG952NU) Zwart

Dit is qua paneel toch alles waar een mens van kan dromen, productiviteit is echt geweldig op dit apparaat. Hiervoor drie verschillende QD- en W-OLED panelen gehad maar voor gamen doet Mini-Led echt niet onder. Kleuren zijn uiteraard beter op de OLED panelen maar alsnog is het verschil veel kleiner dan ik aanvankelijk had verwacht.

Zou hem iedereen aanraden.

Pluspunten

• Resolutie
  • Formaat
  • 1000R curve
  • Looks
  • HDR
  • Mini-Led

Minpunten

• Behuizing die sporadisch kraakt zodra je hem begint te gebruiken de eerste 15-20min
  • Geen (power delivery) usb-c aansluiting

Sadhu
8 januari 2025 Rapporteer Product gekocht

Samsung Odyssey Neo G95NC 57" (S57CG952NU) Zwart

Ik had eerst de QD-OLED LS49DG954SUXEN gekocht, maar hoewel het een heel mooi scherm is heb ik hem toch terug gestuurd omdat het te small was (hoogte). Om die reden ben ik naar de 57 inch overgestapt. Dit is 2 x een 32 inch (4k) naast elkaar, dus 2 x 4k. Het is super strak beeld (LCD), maar ik moet wel zeggen dat de 49inch OLED een mooier beeld geeft (nog mooier).

Verder is het vrij straight forward, een standaard menu zonder toeters of bellen. Waar de 49 inch een smart tv functie bevat, inclusief afstandbediening, heeft deze 57" helemaal niks (jammer).

Het 57" scherm is gebogen (R1000, ivm de technologie dat wordt gebruikt), dit is wel de maximale buiging die acceptabel is. Het ideale beeldscherm zou een 57inch OLED (R1800) zijn met smart TV, echter is deze er niet van Samsung.

Ik ben er content mee.

Pluspunten

• Goede hoogte (geen brievenbus)
  • 2x 4k resolutie en hoge refresh rate
  • Straight forward menu

Minpunten

• Geen Smart TV functie zoals bij 49inch model
  • 2x4k met deze refersh rate heeft echt minimaal 4090 nodig

jambek524
30 december 2024 Rapporteer Product gekocht

Samsung Odyssey Neo G95NC 57" (S57CG952NU) Zwart

Geen diepgaande review, zijn er al genoeg. Heel fijn scherm, draaide BF2042 op 240hz met 3080TI op de Odyssey 47" G9 miniled, nu op 120 Hz op de 57", geen verschil zichtbaar, zit op de 5080 te wachten met een 2.1 dp aansluiting. Een allrounder, ook voor Excel, word en surfen op het net. nog steeds WOW !

Pluspunten

• De grootte is fantastisch
  • Past heel goed op een buro van 80cm diep
  • kleuren weergave
  • Games
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• joystick is niet meer
  • Verslavend, je wil nooit meer kleiner

Aware_of_me
28 juni 2024 Rapporteer Product gekocht

Samsung Odyssey Neo G95NC 57" (S57CG952NU) Zwart

Veel reviews zijn al geschreven, dus daar zal ik niet op ingaan. Ik wil echter een paar punten toevoegen waar ik weinig over gelezen heb:

Bij een lage verversingssnelheid is er veel last van tearing. Verschillende synchronisatie-opties geprobeerd, maar niets hielp. Je moet dit scherm in Windows op minimaal 120Hz instellen om dit probleem te voorkomen; op 60Hz is het onbruikbaar. Factorio was bijvoorbeeld onspeelbaar op 60Hz.

Het scherm wordt vaak als 'overdreven' beschouwd. Ik ging echter van 3x27" WQHD naar een 32" gebogen monitor van MSI en miste daardoor veel ruimte voor de applicaties die ik naast elkaar gebruik (IDE, database, shell, browser, etc.). Dit scherm is de perfecte vervanging voor iedereen met een 3-monitor setup, in combinatie met PowerToys-FancyZones.

Het contrast, de kleurdiepte en het zwart zijn veel beter dan ik had verwacht. Het is geen OLED, maar voor een pc-monitor is dit uitstekend!

Pluspunten

• Helder
  • Mooi beeld
  • Perfecte vervanging voor 3x27" WQHD

Minpunten

• Back/Ambi light niet sterk genoeg

Heb jij ook een Samsung Odyssey Neo G95NC 57" (S57CG954NU) Zwart?