![]() |
Achtergrond - Door de 1Gbit/s-grens - Supersnel downloaden en je thuisnetwerk KPN en Delta bieden sinds kort multigig-abonnementen aan. In dit artikel leggen we uit wat je daarvoor moet aanpassen aan je netwerk en wat je eraan hebt. |
![]() |
Hands-on - Hands-on met Wi-Fi 7 - Is de netwerkkabel definitief overbodig? TP-Link kwam op bezoek en liet ons spelen met een previewversie van een Wi-Fi 7-meshset. We kijken welke snelheid Wi-Fi 7 brengt. |
Gemiddelde gebruikersscore
Het uiteindelijk gevoel dat ik over heb gehouden aan de TP-Link Deco BE19000 is goed. Bij het geavanceerde instellen van de router, had ik wat frustratie. Toen deze uiteindelijk naar gelieve was ingesteld, werkte het allemaal fantastisch. Het internet en de WiFi zijn beiden ontzettend snel. Dankzij de (per node) twee 10 GbE ethernetpoorten is het mogelijk om alle apparaten niet alleen te voorzien van (10) gigabit internet, maar ook ethernet. Daarnaast heeft elke node ook nog eens twee 2.5 GbE ethernetpoorten. Dankzij de mesh functie, heb je ook nog eens overal in huis prima WiFi. Het design van de BE19000 routerset vind ik persoonlijk ook erg mooi. Ze zouden niet misstaan in een modern interieur. Een nadeel dat ik wel heb ondervonden, is dat er geen montagebeugels in de doos aanwezig waren. Dit is enkel mogelijk met montagebeugels van derde partijen. Ook is het stroomverbruik aan de hogte kant.
Superkrachtige mesh set. Ik heb deze DECO set zélf in gebruik als twee bedrade access points in combinatie met een TP LINK BE800 Router. Maar alvorens ze definitief als access points in te stellen heb ik ze eerst serieus als router getest en ik denk dat veel mensen heel blij worden van deze mesh set. Zeker als je van eenvoud houdt en niet te veel eisen stelt aan "tweak" mogelijkheden, gaat deze meshset je veel draadloos internetplezier bezorgen. Daar betaal je wel een serieuze prijs voor, maar persoonlijk vind ik deze set zijn geld meer dan waard.