De be quiet! Shadow Base 800 is een ruime behuizing met goede koeling, met prima RGB-verlichting en ring fans. Ook met een verticale GPU kan je hier goed uit de voeten.
Wel is het bevestigingsmateriaal wat zuinig meegeleverd en passen grootte 420MM water koelers niet helemaal goed bovenin.Ook is het wat aansluitmogelijkheden voor opslag wat beperkter. Dit is voor de meeste mensen geen probleem.
Met een prijskaartje van € 190 euro op het moment van schrijven zijn er veel opties, dit is zeker geen slechte behuizing maar de er zijn veel uitblinkers binnen dit budget.
Als je naar een grootte behuizing zoekt, niet veel Sata schijven gebruikt en niet en maximaal een 360MM radiator bovenin prima vindt, is dit een prima keuze, al moet ik me afvragen hoe groot deze groep is.
Gave behuizing, wel een uitgave, niet geschikt als je perse nog een DVD drive of een cardreader wil plaatsen. Voor een gamer is dit een hele mooie kast waarbij design en koeling voorop staan.
Mooie, ruime witte case met RGB! Hoge bouwkwaliteit en goede afwerking! Meer dan genoeg ruimte voor CPU koeler, reuzen gpu, en alle randapperatuur dat je wenst.
Enige (kleine) minpunt is dat er maar 1 bay voor 3,5 inch HDD;s meegeleverd wordt.
Grote kast, ruimte voor al je toebehoren, goede airflow, megeleverde rgb controller,
Een zeer strakke kast met prima koeleigenschappen en inbouwmogelijkheden. Deze versie van de kast wordt geleverd zonder enige RGB effecten en dat heeft wellicht voor een groep gebruikers juist een groot voordeel omdat ze er niet van houden. Kasten zonder RGB in het hogere segment zijn moeilijk te vinden dus mocht dat een vereiste zijn dan hoort de Shadow Base 800 op jouw shortlist te staan.
Daarentegen is het ook een mooie basis om mee te beginnen zodat je zelf de RGB kan toevoegen die jij wilt in plaats van wat de fabrikant er bij levert. Ik heb zelf de Pure Wings 3 aan de voorkant vervangen voor de Light Wings en dat geeft met het zwarte rooster wel een erg mooi effect moet ik zeggen. Dus ik ben erg tevreden over het totaalplaatje wat de Shadow Base 800 biedt!
Grote en gemakkelijke kast voor de opslag verzamelaar, de over enthousiaste pc bouwer of de power user. Echter misschien te groot voor de gemiddelde gebruiker. Met de voor ingebouwde ventilatoren en de aanwezige RGB een leuke kast om je setup mee uit te breiden. Echter aan de prijzige kant, waarvoor je nog geen volledige ervaring in een keer krijgt. Benieuwd? Lees dan snel verder.
Mooie kast, keurig afgewerkt, goed over nagedacht.
Mooie grote kast, gebruikt voor klant systeem, je kunt vrijwel overal goed bij, kabel 'tunnel" is te verwijderen.
Onderin zit een sleuf waar je makkelijk alle kabels (ook voor gpu) door kunt doen, en er is plaats genoeg voor kabelmanagement.
De kast is groot genoeg voor een 360 mm waterkoeler (Pure Loop 2) voorin, en een gpu met waterkoeling (RTX 4090 Suprim liquid X) bovenin.
De kast zelf is wel vrij zwaar, vooral de geisoleerde zijpaneel en het glazen paneel dragen hier aan bij.
En de prijs is ook vrij hoog.
Ik kon niet alle fans direct op het moederbord aansluiten, het Gigabyte Z790 Aorus Elite AX bord heeft vrijwel alle fan headers onderop het bord zitten, en de kabels van de Pure Wings 3 fans zijn toch 10-15 cm te kort, moest een extra splitterkabel gebruiken.
Zou verwachten dat fans in zo'n grote kast wat langere kabels zouden hebben.
Ik zocht een vervanging voor mijn Cooler Master Stacker.
De kast gebruikt ARGB wat niet compatibel is met het oudere RGB wat op mijn 2 generaties oude moederbord zit (2018).
Er komt ook geen verloop bij, waardoor ik alle RGB van deze kast niet kan aansluiten. Teleurstelling.
Ook... Als je de kast volledig wilt volhangen met SSDs en HDDs dan komt je heel veel schroefjes en grommets te kort. Er wordt weinig meegeleverd met de kast. Teleurstellend.
Dit was niet nodig voor een kast uit deze prijsklasse.
Verder wel super tevreden mee.