![]() |
Best Buy Guide - Beste allround smartwatches In de BBG voor allround smartwatches zoeken we naar horloges met zo breed mogelijke functionaliteit en de mogelijkheid om thirdpartyapps te installeren. |
![]() |
Review - Wel groter en sneller, niet per se beter - Samsung Galaxy Watch 6 Classic De Galaxy Watch 6 Classic is een prima allround smartwatch. Hij biedt uitgebreide gezondheids- en sportfuncties, maar de hartslagmeter laat te wensen over. |
![]() |
Videoreview - Samsung luistert naar zijn fans! - Galaxy Watch 6 Classic review De Galaxy Watch 6 Classic is een prima allround smartwatch. Hij biedt uitgebreide gezondheids- en sportfuncties, maar de hartslagmeter laat te wensen over. |
Gemiddelde gebruikersscore
De Galaxy Watch 6 (44mm) is een veelzijdige en comfortabele smartwatch die net dat beetje verfijning toevoegt ten opzichte van zijn voorganger. Het heldere AMOLED-scherm is een van de beste in zijn klasse en blijft zelfs in fel zonlicht uitstekend leesbaar. De smartwatch is licht, zit prettig om de pols en is daardoor geschikt voor zowel dagelijks gebruik als tijdens het sporten of slapen. De gezondheidsfuncties zijn uitgebreid: van hartslagmeting tot slaap- en stressmonitoring, ECG en zelfs bloeddrukmeting – al zijn sommige functies beperkt tot Samsung-telefoons. Dankzij Wear OS 5 is de app-ondersteuning uitstekend, met onder andere Google Maps en WhatsApp. De batterijduur is wel een aandachtspunt: je moet vrijwel dagelijks opladen.
Een mooie smartwatch met veel functies. In mijn review vergelijk ik de Samsung Galaxy Watch6 met mijn Garmin Venu die ik destijds gekocht heb om sportpresetaties bij te houden. Het design, software, scherm en functies zijn een stuk beter bij de Samsung, maar op sportprestaties vind ik de 3 jaar oude Garmin beter presteren. Ook de batterijduur van nog geen 2 dagen vind ik tegenvallen voor een horloge met deze prijs.
Deze smartwatch werkt erg goed en ziet er gelikt uit. Met Wear OS heb je de beschikking over een groot aantal apps en er zijn flink wat sensoren aanwezig om je gezondheid te tracken. Helaas is voor veel van die functies wel een Samsung telefoon nodig. De batterijduur is ruim voldoende om de dag door te komen zonder allerlei functies uit te hoeven zetten. Hij is wel erg groot en de interface werkt niet altijd even prettig.
De Galaxy Watch6 40mm Bluetooth is een prima smartwatch met veel functies, mits je een Samsung smartphone hebt. De batterij is voor de gemiddelde gebruiker genoeg, waardoor het horloge overdag en ‘s nachts gebruikt kan worden. Er zijn wel wat kleine minpunten, zie hiervoor de uitgebreide toelichting.
Mooi horloge, werkt soepel en de batterijduur is goed bruikbaar.
GEVAARLIJK EN ONBETROUWBAAR: Samsung Galaxy Watch6 Ontploft Tijdens Opladen, Samsung Weigert Garantie!
Het horloge heeft een prima accuduur voor twee dagen. De sport-tracking was behoorlijk accuraat en de Samsung Health app werkte voor mij heel erg fijn. De snelheid van het horloge was meer dan goed voor mij. Ik heb veel problemen gehad met de compatibiliteit met mijn smartphone. Deze draait Android 13 maar is geen Samsung phone. Hierdoor verloor hij vaak connectie en moest ik hem volledig terugzetten naar fabrieksinstellingen. Een backup terugplaatsen ging niet, want backups maken doet hij sowieso alleen met Samsung telefoons.
In eerste instantie was ik vrij tevreden over de watch. Echter na een wat langere tijd ervaar ik steeds meer problemen.
Wanneer ik een sportactiviteit deed werd dit eerst automatisch naar strava geüpdatet, later kon dit niet meer.
Wanneer ik op strava een activiteit (via watch) doe, dan registreert de watch het niet als activiteit.
WhatsApp berichten krijg ik regelmatig niet binnen, opnieuw opstarten van app is dan nodig.
Resultaten rondom vitale functies en gewicht zijn erg onbetrouwbaar.
Leuke gadget met aantal grappige functies, maar niet aan te raden voor mensen die graag sportactiviteit en progressie willen bijhouden.
Ik draag dit horloge nu een half jaar en ben nooit iets tekort gekomen. Het is een heel erg mooi design met talloze opties aan apps die je goed ondersteunen bij het dagelijks leven. Sinds ik meer en fanatieker ben gaan hardlopen wil ik een horloge die mijn sportprestaties beter en nauwkeuriger meet, gezien deze horloge daar soms tekort in schiet. Het is een prima horloge als je wilt beginnen met hardlopen en niet gelijk wilt toegeven aan een duur sporthorloge, maar als je meer uit de trackings wilt halen zou ik deze niet zo zeer aanraden. Al met al een geweldig horloge ter ondersteuning van het dagelijks leven!
Gekocht om sportactiviteiten bij te houden en geen telefoon mee te hoeven nemen. Tot nu toe erg blij mee. Door Google wear genoeg apps beschikbaar. Batterij gaat minstens 2 dagen mee bij normaal gebruikt en paar keer in de week sporten.
Van een Fossil Gen 5 afkomend is dit wel een flinke upgrade.
De Batterij duur van 3 dagen vind ik al veel beter dan de 24 uur die de Fossil het vol hield.
Het scherm is erg mooi en de bediening is snel en vloeiend.
Wat bij meerdere al op gevallen is dat de bpm met sporten er nog al eens naast zit.
Met de Fossil was dit nagenoeg gelijk met bijv de meting van het sportapparaat( Cardio ), de Watch 6 wil er nog al eens naast zitten en dan ook flink! 20/30bpm.
Wie weet wordt dit nog beter met een software update?