Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 4 december 2023

Knallen voor driehonderd ballen - Vijf 27"-wqhd-gamingschermen getest

De MSI G272QPF is een relatief betaalbare 27"-ips-gamingmonitor met wqhd-resolutie, die met een 170Hz-refreshrate en een breed P3-kleurbereik net wat meer belooft te bieden dan de concurrentie in dit prijssegment. Volgens onze tests heeft het scherm bovendien een relatief goed contrast, waarbij de uniformiteit van het geteste sample ook uitstekend bleek. Helaas is de kleurweergave in zowel sRGB- als Display P3-modi niet zo goed als sommige andere schermen voor dit bedrag. MSI mag ook werk maken van de overdriveafstelling, want er is geen stand aanwezig die een even goede balans geeft tussen snelheid en overshoot als bij andere schermen die we hebben getest. Lees verder »

Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
youngsambal
29 december 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Al in al een hele goede monitor, maar...

Pluspunten

• strak design
  • stevige bouwkwaliteit
  • IPS
  • fijne menu knop bediening

Minpunten

• scherm niet edge to edge
  • geen usb-a poorten

NotWise
21 november 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Prima no nonsens monitor waar alleen de noodzakelijke zaken opzitten. De focus ligt op de beeldkwaliteit en die is uitstekend. Vloeiende bewegingen tijdens gamen. Let op ik heb deze monitor gekocht toen hij 259 Euro koste. Dat is een goede prijs/prestatie verhouding.

Pluspunten

• Scherp, goede kleuren
  • Kleine voet, toch stevig
  • Kleine adapter
  • Uitstekende prijs/prestatie voor 259 Euro
  • Geen kalibratie nodig
  • Vloeiend en snel
  • Uniformiteit

Minpunten

• Adapter kabel net te kort

Enterprise1701
6 januari 2025 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Kwaliteit voor deze prijs is okay, monitor geeft prima beeld, echter wel wat lagere helderheid dan verwacht, al met al prima beeld voor een IPS 165 Hz scherm

Pluspunten

• Prijs
  • Specs wat je terugkrijg

Minpunten

• Is na 1 jaar en paar maanden al defect
  • helderheid is lager

3 van 5 sterren (Voldoende)
j jacobs Newbie
26 februari 2024 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Super prijs / kwaliteit in een sleek en mooi design

Pluspunten

• Mooie kleuren
  • Super in gaming
  • Stand super

Minpunten

• Geen USB poorten

Uitvindertje_ Newbie
2 november 2024 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Een prima monitor voor de prijs, maar...

Pluspunten

• Mooi design
  • Handige features
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

• Na 4 maanden al 3 dode pixels
  • Beeld loopt niet tot het uiteinde van het scherm (bezels)
  • Aan de zijkanten kan je het scherm indrukken
  • Onduidelijke omschijving voor vesa mount

3 van 5 sterren (Voldoende)
GamerLore Newbie
24 januari 2024 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Geweldige monitor, 1440p gaming met een hoge refresh rate ziet er erg mooi uit.

Pluspunten

• Groot scherm
  • Hoog kwaliteit beeldscherm
  • Fijne menu's

Minpunten

• Niet edge to edge

lawlzoner Newbie
24 december 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Aangeschaft om te upgraden vanaf 1080p.

Het verschil in pixel-dichtheid is duidelijk te zien en zeker de upgrade waard.

Verder ziet het scherm er goed uit, mooie kleuren weergave.

Al met al een goede prijs-kwaliteit verhouding voor een mooi 1440p IPS scherm.

Pluspunten

• Mooie kleuren
  • 170hz
  • IPS

Minpunten

• ingebouwde menu is wat minimaal

vinnietigpc Newbie
18 december 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Prima product super blij mee, heb zelfs 2 schermen aangeschaft!

Pluspunten

• quantitijd
  • Mooie draaiend
  • snelle hertz

Minpunten

• niks

ben_vc Newbie
16 december 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Ik heb deze monitor gekocht als upgrade van mijn 24" 1080p scherm. De verhouding 1440p met 27" is voor mij perfect.

Over the kwaliteit van deze monitor ben ik super positief... geen dead pixels, kleur weergave ziet er zeker goed uit en vooral stevige voet die niet uitsteekt of lastige pootjes heeft.

G-sync compatible zorgt voor vloeiende scherpe beelden en ook de setup was eenvoudig. Je kan een specifieke driver van MSI downloaden. Zowel voor shooters en Baldur's Gate 3 voel ik een veel betere en meeslepende game ervaring.

De MSI G272QPF is een uitstekende keuze voor een game monitor met een beperkt budget. Je krijgt een snel en responsief 1440p gaming-monitor die vloeiende bewegingen en kleuren weergeeft.

Nog geen seconde spijt van!

Pluspunten

• Uitstekende prijs/prestatie
  • Goede bouwkwaliteit
  • WQHD 170hz IPS scherm

Minpunten

• geen tot nu toe

Iryonin Newbie
9 december 2023 Product gekocht

Gekocht voor gamen.
Tot nu toe nog geen problemen ondervonden.
Mooie kleuren,

Pluspunten

• Prijs
  • Kleuren

Minpunten

• -

Lamprey
8 december 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Was op zoek naar een tweede QHD monitor voor naast mijn MSI Optix G273QF daarbij is mijn oog op deze gevallen. Wilde graag twee soortgelijk uitziende en formaat monitoren en dat is hiermee dus perfect gelukt.

Ik was al tevreden over mijn Optix G273QF en deze doet daar niet voor onder. Mooi beeld met mooie kleuren en rustig voor de ogen.

Pluspunten

• Scherpe kleuren
  • WQHD 170Hz
  • Prijs / Kwaliteit
  • Gemakkelijke bediening
  • IPS

Minpunten

• Geen

Last-Oblivion Newbie
8 december 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Ik heb deze monitor 2 keer besteld voor een dual monitor setup tijdens black friday. Nu bijna een maand in bezit en kan zeggen dat ik er erg tevreden mee ben. Van het scherpe beeld door de 2k mogelijkheden en de vloeiendheid door de 170 HZ refresh rate tot de mooie kleuren en scherm inkijk door het IPS paneel. Dit scherm straalt ook met het gebruik van een Displayport, wat weer direct een nadeel brengt. Standaard krijg je alleen een Displayport kabel meegeleverd. Hierdoor had ik achteraf nog extra HDMI kabels moeten kopen voor mijn laptop.

Deze monitor tevens getest met games en dagelijkse pc gebruikt met grote tevredenheid. In de instellingen kan je ook een optie vinden voor anti-blue light, mocht je last krijgen van je ogen. Ook voor de normale prijs kan ik deze monitoren zeker nog aanraden.

Pluspunten

• scherp beeld/goed beeld kwaliteit
  • veel opties via de instellingen
  • goede bouwkwaliteit
  • prijs/kwaliteit

Minpunten

• geen HDMI bijgeleverd

Rijst Newbie
7 december 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Ik was op zoek naar een upgrade van een 60Hz monitor naar een monitor met een hogere refresh rate. De MSI G272QPF viel me meteen op om de lage prijs (destijds €259) voor een QWHD 170Hz monitor met uitstekende reviews.

De monitor voelt premium aan. Het in elkaar zetten van de monitor was erg makkelijk en duidelijk. Binnen 10 minuten kon ik de monitor gebruiken.

De kleuren zijn erg scherp en accuraat. Normaliter vereist dit wat kalibratie maar in dit geval was dit niet nodig. Uniformiteit is goed voor een IPS paneel. Monitor oogt heel vloeiend op 165/170Hz en geen artifacts kunnen vinden in bewegende beelden.

Enige nadelen die ik kon vinden, waren dat de bezels iets breder zijn dan afgebeeld in plaatjes en dat de gamma beter op te merken zijn in een donkere kamer.

In conclusie, een betere monitor in dezelfde prijsrange als deze kan je niet vinden.

Pluspunten

• Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding
  • WQHD 170Hz IPS scherm
  • Scherpe kleuren zonder kalibratie nodig
  • In hoogte verstelbaar (en 90 graden)
  • Uitstekende overdrive

Minpunten

• Iets meer bezels
  • Lichte gamma

DMZ02
6 december 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Prima product met alleen maar positieve punten. Het enige wat nog fijn was geweest is als de monitor nog iets hoger te verstellen was.

Pluspunten

• Scherpe kleuren
  • In hoogte verstelbaar
  • Kantelbaar
  • WQHD 170hz IPS scherm

Minpunten

• Hoogte verstelbaar maar soms niet hoog genoeg

spandangka Newbie
4 december 2023 Product gekocht

Mooi scherm met 170hz, goeie kleuren en een prima look

Pluspunten

• 170Hz
  • mooie kleuren
  • IPS

Minpunten

• jammer geen hdmi

Karsten_Bosch Newbie
4 december 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

het is een prima monitor als gamer zijnde om mee te beginnen. ben er blij mee en kan weer jaren door!

Pluspunten

• mooie monitor
  • werkt zoals het moet doen
  • betaalbaar
  • goed in de kwaliteit

Minpunten

• minder goede overdriveafstelling

thijs-west
1 december 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Voor de build van mijn PC en het gebruik van mijn PS5 dit scherm gekocht. Tevreden met de beeldkwaliteit! Het is nog even zoeken naar de juiste instellingen. Hangt ook af per game en alle voorinstellingen zijn niet helemaal naar mijn smaak. Dit kan je in het menu gelukkig redelijk eenvoudig oplossen. Ook is het scherm prettig en eenvoudig in hoogte verstelbaar en vind ik de prijs-kwaliteit dik in orde! Wel vind ik de bouwkwaliteit, in vergelijking met mijn HP E27 Office beeldscherm, wat lager dan verwacht. Gelukkig zit je niet zo vaak aan het scherm en heb ik er geen last van. De externe voeding is wel een aandachtspunt en de bezzels aan de zijkant zijn wat groter dan je op basis van de afbeeldingen zou verwachten.

Al met al echter erg tevreden over dit scherm! Ik ga het met veel plezier gebruiken.

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Prijs - beeld kwaliteit
  • Instellingsmogelijkheden

Minpunten

• Bouwkwaliteit
  • Externe voeding
  • Bezels lijken iets groter

Mello Newbie
1 december 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Was op zoek naar een goede vervanger van mijn oude monitors (HD) en wilde niet perse voor 4K betalen, dus gekeken naar een QHD.
Twee van deze monitoren gekocht en momenteel een week in gebruik, maar het voldoet prima aan mijn verwachtingen.
Nog niet echt zware games gespeeld of films gekeken, maar merk wel verbetering ten opzichte van mijn oude monitors.
Prijs is voor mijn gevoel fair voor wat je krijgt.

Pluspunten

• Goede kleuren
  • Prijs/ kwaliteit
  • 170 Hz

Minpunten

• Geen

Celestria Newbie
29 november 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Twee stuks gekocht. Zeer tevreden.

Monitor oogt zakelijk(mag geen RGB rainbow kots van vrouw; ben ik eigenlijk ook wel te oud voor).

Kreeg de spullen wat lastig uit de doos. Mogelijk eigen falen maar toch al eens eerder gezien dat er beter aan uitpakken is gedacht. Bijvoorbeeld een deel piepschuim vormen zodat het als houvast kan fungeren bij het uit de doos trekken.
Bij de eerste monitor flikkerde de voet uit de doos :)

Montage duidelijk en snel.
Menu makkelijk te navigeren en responsief.

Gebruik monitor om te gamen, programmeren. Voldoet aan al mijn eisen.

Aanrader. Zeker voor de prijs.

Pluspunten

• Prijs
  • Mooi design
  • Prima beeld
  • hoogte/draai/kantel mogelijkheid (kan ook portrait)

Minpunten

• Meer bezel dan in eerste oogopslag lijkt
  • 1x DP

kaasboy
29 november 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Een mooi groot scherm. overgestapt van 1080p naar 1440p. uiteindelijk op dit scherm gekomen.
Ik vind het een mooi strak scherm met een goede kijkhoek en mooie kleuren.
het scherm is heel snel is heeft 170hz wat alle spelletjes mooi vloeiend weergeeft.

Pluspunten

• prijs
  • kwaliteit
  • design

Minpunten

• software

oscarwashere

MSI G272QPF Zwart

Net scherm, 27 inch is een mooie maat voor zowel thuiswerken als thuisgamen. Het product ziet er degelijk uit en het beeld is mooi. Ik heb het net een paar uur, dus uitgebreide review volgt.

Pluspunten

• 170Hz
  • Mooi helder beeld
  • Bouwkwaliteit lijkt in orde
  • Hoogte verstelbaar, draaibaar, kantelbaar
  • Bediening prima
  • Stevige voet, geen gewiebel

Minpunten

• Laagste helderheid nog steeds vrij fel
  • Hz instellingen verspreid in menu
  • Niet alle functies in het menu zijn duidelijk wat deze doen
  • Saaie voet
  • Geen USB hub

Roel1982 Newbie

MSI G272QPF Zwart

Een zeer mooie monitor voor een leuke prijs. De monitor was makkelijk geïnstalleerd en oogt kwalitatief goed. Het scherm zelf is scherp en geeft mooie kleuren.

Pluspunten

• Prijs
  • In hoogte verstelbare boet
  • Mooi strak ontwerp
  • IPS

Minpunten

• Geen

hn3

MSI G272QPF Zwart

Eerste indrukken zijn heel goed.
De oude monitor was een kleine 22" dus dus ben heel tevreden met deze grote 27".

als klein minpuntje: ik snap niet helemaal waarom de adpater extern moet zijn. zou perfect zijn als deze ingebouwd was.

Pluspunten

• prijs kwaliteit
  • Stervige steun
  • Goeie bouw kwaliteit

Minpunten

• externe adapter

t.boogaart Newbie
23 november 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

upgrade van een 24" 60hz naar nu 27" 170 hz. Wereld van verschil. Hoge refresh rate had ik eerder moeten doen.

De kleuren pre-sets zijn erg handig. Leuk om een beetje mee te experimenteren. Genoeg instel mogelijkheden in dat opzicht.

Ik denk dat de prijs zeer redelijk is, zou misschien paar tientjes minder kunnen.

Pluspunten

• Goeie bouw kwaliteit, Stervige steun
  • instelbaarheid monitor orientatie, handig dat het scherm op de voet draait ipv heel de voet
  • menu met kleuren pre-sets

Minpunten

• onzichtbare bezel in het scherm (klein puntje)

Shikaziku
23 november 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

De MSI G272QPF is een indrukwekkende allrounder. De kleurweergave is levendig en nauwkeurig, waardoor zowel gaming als grafisch werk tot hun recht komen. Met een verversingssnelheid van 170Hz is het beeld ongelooflijk soepel, perfect voor snelle actiegames. De stevige bouwkwaliteit voegt een gevoel van premium toe. Kortom, een aanrader voor wie op zoek is naar een monitor die prestaties combineert met een solide constructie en goeie prijs.

Pluspunten

• 170Hz
  • IPS paneel
  • Bouwkwaliteit
  • DP bijgeleverd

Minpunten

• Geen HDMI bijgeleverd

LividLuc1d Newbie
19 november 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

erg blij met mijn scherm, na eenmaal uit te vogelen hoe ik mijn beeldscherm moest installeren was alles snel geregeld. Zeer fijn en kan er goed op game / niet snel irritatie aan de ogen.

Pluspunten

• hoge kwaliteit
  • fijn display
  • veel functies

Minpunten

• slechte uitleg over installatie product monitor arm

Bobba Newbie
17 november 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Ik ben blij met mijn scherm. Is een groot verschil want ik kom van een 60hz scherm, Ik had het eerder moeten kopen!

Pluspunten

• Prijs/kwaliteit
  • 170hz

Minpunten

• geen

vinnietig Newbie
8 november 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Super blij met het scherm van MSI de 27 inch geeft een mooi beeld en tevens zijn de schermen zelf instelbaar en te draaien.

Heel gaaf super blij mee!

Pluspunten

• Qualitijd
  • 2K
  • 170 HZ

Minpunten

• Geen

gizmointheair
23 oktober 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Op het moment van schrijven de 'best value' 1440p IPS gaming monitor. Voor 269 euro op 16 okt 2023. Geen spijt van mijn aankoop. Vergeet niet de laatste monitor drivers en calibratie te downloaden voor optimaal gebruik.

Pluspunten

• Prijs/Kwaliteit
  • Mooi design
  • 165HZ

Minpunten

• Geen HDMI kabel meegeleverd

dodgiechargeur Newbie
22 oktober 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Na een nieuwe grafische kaart was het de moment om naar 2K te gaan. Na wat twijfel tss de MSI, een LG en een Xiaomi toch voor dit exemplaar gekozen. Ook mede omdat het moederbord van MSI is. Voor de prijs die ik betaald heb een prima monitor (gekocht aan 269€). Uiteraard niet te vergelijken met OLED technologie, maar dan praten we over een compleet andere prijsklasse.
Na een weekje in gebruik geen problemen ervaren.
Over de duurzaamheid kan ik dus nog geen oordeel geven.

Pluspunten

• Verstelbaarheid + zeer stevige steun
  • Prijs/kwaliteit
  • DP kabel meegeleverd

Minpunten

• Geen HDMI kabel meegeleverd

Abercor Newbie
19 oktober 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Mooie monitor met warme kleuren in 1440p 75Hz. Duidelijk verschil met mijn oude 1080p 60Hz monitor. De monitor lijkt ook stevig gebouwd te zijn met kwaliteitsmaterialen. Enige minpunt wat ik zie is het aan/uit lampje wat aan de voorkant zit dat als storend ervaren kan worden. Verder een hele mooie monitor voor een goede prijs.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Verstelbaar in hoogte en kantelbaar
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding

Minpunten

• Aan/uit lampje aan voorkant storend

null4422 Newbie
17 oktober 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Deze gekocht als upgrade voor een 75 Hz monitor, het verschil was de eerste keer dat ik hem aanzette meteen te zien. Kleuren zijn mooi en beeld is scherp.

Pluspunten

• Zeer goede refresh rate
  • DP kabel meegeleverd
  • 27 inch is imo het beste formaat voor gaming achter een bureau
  • goede prijs/kwaliteit
  • scherp beeld

Minpunten

• Kan gamma niet aanpassen in het monitor menu

Hae Newbie
17 oktober 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Mooi beeld met mooie kleuren. Blij dat ik gekozen heb voor een 27 inch scherm met IPS panel en 2k resolutie.

Pluspunten

• 1440p
  • 170 Hz
  • IPS

Minpunten

• Geen geintergreerde speakers

CowFingerMoo Newbie
8 oktober 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

3 Van deze monitoren gekocht voor sim racing echt een top monitoren, voor deze prijs echt een dikke aanrader en dan is het ook nog een IPS panel. De kleuren van het scherm zijn echt top. geen min punten kunnen vinden.

Pluspunten

• Snelle Responstijden
  • Displayport en HDMI kabel Meegeleverd
  • 170 Hz
  • 1440P
  • IPS
  • Voor een redelijke prijs

Minpunten

• Geen

Cocomojo
12 juli 2023 Product gekocht

MSI G272QPF Zwart

Afgelopen week dit scherm gekocht nu een paar dagen in gebruik nadat mijn oude scherm kapot was gegaan (LG 27GP850-B) en wat een top scherm is dit, voor deze prijs een dikke aanrader!

Pluspunten

• Snelle responstijden
  • Displayport en HDMI kabel meegeleverd
  • Strak design
  • 170hz
  • 1440p
  • IPS

Minpunten

• Geen

Heb jij ook een MSI G272QPF Zwart?