€ 144,99 bij NBB.com
  3. Willen (1.365) Hebben (263)

Review door de redactie

Round-up - 20 goedkope AMD B650/B850-moederborden - Een oudere chipset is de betere keuze

Stel je een betaalbaar AMD Ryzen-systeem met Socket AM5 samen, kies je dan een in prijs gedaald B650-moederbord of een nieuw model met de B850-chipset?

105 4 jul

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
13 september 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Moederbord is makkelijk te monteren. Voor het installeren van de koeler is het niet nodig om een bracket aan de achterkant te monteren. Vast afdekplaats was mooier geweest maar geen groot probleem. Veel headers voor fans en dergelijke op handige plekken. Door de accenten in grijs en wit ziet het moederbord er leuk uit zonder te druk te zijn.

Pluspunten

• bluetooth
  • koeler direct in te schroeven
  • heatsink m.2 ssd
  • Mobo ziet er goed uit

Minpunten

• Vast afdekplaatje was mooier geweest

13 september 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Heel fijn moederbord om mee te bouwen. Het voelt robuust aan dus je bent niet heel snel bang om iets te beschadigen (doe er echter wel voorzichtig mee uiteraard). Ik heb deze gebruikt voor mijn eerste PC build en de online handleiding maakte echt het verschil. Toen ik hem de eerste keer aanzette gaf het moederbord aan dat de RAM niet detecteerbaar was en dat klopte. Ram eruit geklikt en goed erin geduwd en sindsdien deed alles het. Het ziet er naar mijn mening ook heel mooi uit met andere zwarte en RGB onderdelen.

BIOS ook overzichtelijk en goed in te stellen. Hier ga ik hopelijk een hele lange tijd veel plezier van hebben.

Pluspunten

• Goede wifi & bluetooth
  • Eenvoudig te installeren
  • Perfect voor eerste PC build

Minpunten

• I/O shield moest op bepaalde punten wat verder gebogen worden om niet in poorten terecht te komen

11 september 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Dit moederbord gekozen omdat hij WiFi heeft en genoeg connectoren. Ook de software ervan is erg prettig.

Precies wat ik zocht. Goed moederbord voor een goede prijs.

Pluspunten

• Mooi uiterlijk
  • Genoeg connectiemogelijkheden

Minpunten

• Het aantal RGB connectors

9 september 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Gebruikt voor mijn eerste build; erg tevreden! Alles werkt naar behoren en er is erg veel plek aan de achterkant voor alle verschillende kabels. Zit helaas geen RGB, maar dat is ook niet raar voor de relatief goedkope prijs.

Pluspunten

• Algeheel Goed
  • Veel Poorten

Minpunten

• Geen RGB

9 september 2024 Rapporteer

Goede prijs-kwaliteitverhouding, alles-in-één-oplossing.

Geen extra uitbreidingskaarten nodig, en fatsoenlijke ondersteuning voor randapparatuur.

Ideaal voor uw eerste AM5-build

Pluspunten

• Ziet er goed uit
  • Wifi en bluetooth

Minpunten

• RAM-slots te dicht bij CPU

Product gekregen

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Super onder de indruk - strak design, moederbord draait erg stabiel in combinatie met Ryzon 7800 X3D, G.skill DDR 5 6000, RTX3070 Rog Strix. Aanrader!

Pluspunten

• Bios makkelijk instellen
  • Goeie temperaturen
  • Mooi design

Minpunten

• USB 3 connector moeilijk los te krijgen

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Prachitg ding, net mijn eerste pc gebouwd en dit pc gaat je echt lekker soepel doorheen helpen. Goeie kwaliteit jammer dat de bios lastig te begrijpen is maar daar kan ik mee leven. Zeker aan te raden!

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Makkelijk in elkaar te zetten
  • Prijs
  • Toekomstige upgrades (am5)

Minpunten

• Minder pcl lanes
  • Bios minder uitgebruid

MSI B650 Gaming Plus WiFi

De MSI B650 Gaming Plus WiFi is een uitstekend moederbord van een gerenommeerd en betrouwbaar merk. Dit model biedt een breed scala aan aansluitmogelijkheden die aan vrijwel alle eisen van een moderne PC-bouwer voldoen. De ingebouwde WiFi 6E-functionaliteit zorgt voor snelle en stabiele draadloze verbindingen, wat vooral handig is voor gamers die hun netwerk niet via een kabel kunnen aansluiten.

Bovendien biedt het moederbord solide ondersteuning voor PCIe 4.0, zodat je toekomstige upgrades, zoals snellere SSD's en grafische kaarten, probleemloos kunt toevoegen.

Pluspunten

• robuust
  • wifi
  • uitbreidbaar

Minpunten

• 1 heatsink maar 2 ssd slots

MSI B650 Gaming Plus WiFi

de moederbord ziet er mooi en is eenvoudig in te bouwen
ziet er ook leuk uit kwa kleuren het wit zwarte ook als je een glazen kap heb
waardoor je het moederbord ziet

Pluspunten

• ziet er mooi uit
  • goede kwaliteit
  • mooie afwerking met kleur

Minpunten

• het kapje dat achter de computer zit er los bij

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Op basis van de goede beoordelingen en specs gekozen voor dit moederbord van MSI.
Ik heb hiermee mijn eerste pc gebouwd wat met dit moederbord zeer goed te doen was.
Heeft meer dan genoeg USB poorten. maar het afdekkapje is wat fragiel en dun. De wifichip is van goede kwaliteit. Wel blokkeren de antennes de USB poorten een beetje.
Het moederbord zelf ziet er prima uit en was makkelijk te installeren.
De 24 pin kabel kreeg ik er met veel pijn en moeite in. Maar dat is misschien wel bij alle moederborden het geval en niet zozeer een nadeel van deze.
Verder is het jammer dat er geen heatsink aanwezig is voor de tweede M2 ssd slot.
Voor de prijs een goed moederbord en zeker aan te raden.

Pluspunten

• Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Ruimte voor twee M2 ssd's
  • Wifi is goed
  • Voldoende USB poorten

Minpunten

• Geen tweede heatsink voor SSD
  • Weinig ruimte RAM en koeler
  • Wifi antennes blokkeren USB poorten
  • Dunne afdekkap voor poorten

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Heb tot hiertoe nog geen problemen gehad met het bord, werkt perfect.
Is ook goedkoper dan andere moederborden en deze had betere specs.
Het doet prima wat het moet doen zonder problemen.
Enkel de compatibiliteit met sommige ram/ramkits is niet helemaal top vgm.

Pluspunten

• debug leds
  • AM5
  • 2x m.2 slots
  • easy to use

Minpunten

• ram compatebiliteit

Qui

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Voor mijn eerste eigen PC build heb ik dit moederbord gekozen vanwege de betaalbare prijs en de goede reviews. Het inbouwen van het moederbord ging soepel, zelfs met mijn vrij compacte behuizing. Alle aansluitingen waren gemakkelijk te vinden en te bereiken. Verder erg blij met de gebruiksvriendelijke BIOS en de ruime keuze aan poorten.

Pluspunten

• Mooi design
  • Goede kwaliteit
  • Makkelijk te installeren
  • Prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten

• Geen RGB

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Makkelijk in elkaar te zetten dankzij duidelijke aanwijzingen. Ik gebruik hem samen met een 4070 Super en een AMD Ryzen 7 7800X3D-processor, en het draait geweldig. De ingebouwde wifi is erg handig als er geen gebruik kan worden gemaakt van een kabel.
Het enige minpunt is dat de wifi-antennes aan de achterkant midden tussen de poorten zitten, waardoor ze soms in de weg kunnen zitten.

Pluspunten

• Robuust
  • Wifi & bluetooth
  • Stabiel
  • Prijs kwaliteit verhouding

Minpunten

• Wifi antennes zitten voor poorten

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Dit moederbord heb ik gebruikt in mijn eerste zelfgebouwde systeem. Ik vond het erg gebruikersvriendelijk en duidelijk waar ik alles aan moest sluiten. Dat is zeker een pluspunt.

Daarnaast doet het MOBO alles wat is beloofd en kunnen mijn CPU en GPU goed lopen.

Daarbij ziet hij er prima uit in mijn all-black build, wat natuurlijk ook een pluspunt is.

Pluspunten

• Alle aansluitingen die nodig zijn
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  • Goede Wifi

Minpunten

• Geen

2 september 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Uitstekende MOBO voor de prijs kwaliteit verhouding. Zeker een aanrader! Alles zit op deze moederbord voor wat je in de basis nodig hebt

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • toekomstbestendig
  • Bluetooth en wifi

Minpunten

• Mindere audio chip

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Een uitstekend moederboard voor mijn eerste build! Hij heeft alle aansluitingen die ik me maar kan wensen, beschikt over bluetooth, wifi mogelijkheid en 2 NVME slots. Daarbuiten ziet het moederboard er ook gewoon erg goed uit en was de installatie simpel.

Pluspunten

• Uitgebreide USB opties
  • Bluetooth
  • Meer dan genoeg slots

Minpunten

• Grijs shield voor de slots, dit past minder goed bij een zwarte case.

31 augustus 2024 Rapporteer

Werkt goed

Pluspunten

• goede kwaliteit
  • WIFI
  • Bluetooth

Minpunten

• te weinig fan headers voor het aantal fans die in de case passen.

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Een kwalitatief moederbord voor goede prijs.

Pluspunten

• Kwaliteit
  • WiFi 6E
  • BT 5.3
  • M.2 clip

Minpunten

• Wifi antenne in de weg

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Bouwkwaliteit ziet er goed uit en installeren ging makkelijk. Bovendien kreeg ik het moederbord via Megekko al toegezonden met een extra brief dat het was bijgewerkt naar de laatste bios versie dus dat is top

Pluspunten

• Strak uiterlijk met zwarte achtergrond
  • Deze ATX variant heeft wat meer ruimte aan de onderzijde zodat de GPU voldoende ruimte heeft om lucht aan te zuigen
  • Kwam vanuit een MSI Z590M dus de bios etc is dan herkenbaar
  • Goede performance met AMD 7800x3d

Minpunten

• Wel minder extras dan bij het Z590M model waar een usb bij zat, stickers etc. Maar die gebruik je uiteindelijk toch niet.
  • Je zoekt je voor de garantieregistratie een ongeluk. Naar een CHK code. Dat staat dus op de 24pins connector aan de zijkant

MSI B650 Gaming Plus WiFi

ik heb voor de eerste keer een PC in elkaar gezet, maar dit ging met dit moederboard vlekkeloos. Ook de handleiding was erg duidelijk. Mooie uitstraling in de kast. Omdat het een M5 socket is, heb je nog voldoende upgrade mogelijkheden. Gecombineerd met een Ryzen 5 7500F.

Pluspunten

• Fijne installatie
  • Mooie uitstraling
  • M5 Socket

Minpunten

• Stickers

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Het is een goed moederboord voor de prijs

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • Heeft de ports die ik nodig heb
  • Wifi

Minpunten

• Geen intergrated backplate

29 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Ik ben zeer tevreden over dit moederbord. Alles werkt zoals geadverteerd. Natuurlijk zijn er een aantal premium features die missen, maar alles wat ik zou verwachten voor 160 euro is aanwezig. Mijn enige minpunt is de handleiding, deze is alleen digitaal te raadplegen en kan soms zeer oppervlakkig zijn. Een persoonlijk overzicht van mij is dat de standaard XMP profiles niet werken met mijn specifieke ram sticks, ook al heb ik vrij reguliere ramsticks van Corsair. Dus controleer op voorhand of dit moederbord jouw sticks zal ondersteunen.

Ik raad dit moederbord 100% aan

Pluspunten

• prijs/kwaliteit
  • Bios reset/update is heel gemakkelijk
  • Goede hoeveelheid aan headers en uitgangen

Minpunten

• Handleiding kan iets duidelijker (is voldoende maar er is zeker plaats voor verbetering)

28 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Goed moederbord voor de prijs. Absoluut geen bottleneck in je build. Voldoet aan de verwachting.

Pluspunten

• Degelijk
  • goede koeling
  • prijs/kwaliteit
  • installatie

Minpunten

• I/O shield verouderd en niet handig

28 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

De eerste Game PC aangeschaft voor mijn zoon.
Hierbij hebben we gekozen voor de "the Box" van Megekko, waarin dit moederbord verwerkt zit.
het is al een redelijke tijd geleden dat ik zelf pc's in elkaar schroefde, maar oude herinneringen kwamen weer boven.
fijn is het om te zien dat er bij dit bord de aansluiting voor de diverse kabels mooi langs de rand verwerkt zijn waardoor je ook een nette en cleane pc kan bouwen.
Ook de layout ziet er top uit met uiteindelijk een mooi resultaat.
wel vindt ik de metalen insert voor de poorten erg simpel en houd ik zelf meer van een insert met een zwarte afwerking en duidelijke geprinte beschrijving van welke poort wat is.
Maar voor de prijs van het board mag ik dat misschien ook niet verwachten.
Zeker een aanrader om een mooie pc mee samen te stellen.

Pluspunten

• Cleane Layout
  • Kabel aansluitingen aan de rand voor nette afwerking van de pc

Minpunten

• poorten insert voor inbouw in de kast had beter gekunt

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Beste AM5 moederbord voor de prijs met veel functies en zeker goede kwaliteit.

Pluspunten

• Goede wifi & bluetooth
  • Moederbord ziet er modern en mooi uit
  • Goede kwaliteit

Minpunten

• Booten kan langzaam zijn met Memory Context Restore aan.

26 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Product aangeschaft via Megekko en samen met een AMD 7600 geinstalleerd.
Alles werkte direct en alle handige instellingen stonden al aan in de UEFY Bios.
Vooral handig als je niet alles weet van een Bios.

Ook een handige functie wat je uit kan zetten is dat MSI alle drivers via een pop-up aanbied nadat Windows 11 is geinstalleerd. Dit bespaard zoeken. Als je dit niet vertrouwd kun je dit uitschakelen.

Pluspunten

• goede uitstraling
  • Alles werkt uit de doos
  • Handleiding duidelijk

Minpunten

• geen

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Fijne moederbord met alles erop en eraan voor een prima bedrag! Zoals de naam ook zegt ideaal voor gaming!! MSI heeft mij tot nu toe nog niet teleurgesteld in moederbords, dus dit was een hele snelle aankoop!

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Mooie uitstraling
  • Prijs/kwaliteit-verhouding

Minpunten

• Tot nu toe nog geen minpunten!

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Ik heb dit moederbord gekocht voor mijn eerste PC. Ik heb hiervoor nog nooit een PC in elkaar gezet en dit moederbord maakte dit erg makkelijk. Wel heb ik eerst de videokaart erop gezet voor ik alle kabels van de kast ging aansluiten waardoor de kabels onder de videokaart moeilijk aangesloten konden worden. Met een kleine videokaart zal je hier minder last van hebben.

Pluspunten

• Makkelijk te installeren
  • Beginnervriendelijk
  • Wifi werkt goed
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

• Grote videokaart kan in de weg zitten

23 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Een solide moederbord zonder te veel poespas er op. Eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een degelijke AMD 7000 serie PC. Het enige waar ik persoonlijk tegenaan liep, is dat met de 4 casefan headers je een fanhub zou moeten aanschaffen om bijvoorbeeld een AIO te installeren. Er zit overigens wel een 5e fan header aan, maar die is bedoeld voor de fan op de luchtkoeler van je CPU.

Pluspunten

• Goede connectiviteit
  • Bijbehorende MSI software is gebruiksvriendelijk
  • Ondersteunt AIO/waterkoeling

Minpunten

• "slechts" 4 casefan headers

22 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Het moederbord werkt erg goed. Het was bij het opbouwen alleen wel een beetje lastig om de IO shield er goed in te krijgen, en het is jammer dat er maar 2 m.2 aansluitingen zijn. Buiten dat draait hij hartstikke goed, en vind ik ook de Bios duidelijk en goed te navigeren.

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Goede wifi en bluetooth verbinding

Minpunten

• IO Shield niet geintegreerd
  • Enkel 2 m.2 aansluitingen

22 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Goed moederboard voor een goede prijs. Werkt uitstekend met mijn CPU en GPU. Enige klacht over het (lange) installatie proces en het werkend krijgen van de pc in de bios. Uiteindelijk werkt alles gewoon goed.

Pluspunten

• Goede prijs
  • Alle mogelijke slots
  • Goede kwaliteit
  • Ziet er goed uit

Minpunten

• Bios was ingewikkeld

20 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

doet wat het belooft, zoek voor de installatie wel even online devolledige handleiding op

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • Eenvoudige installatie

Minpunten

• Geleverde handleiding was onvoldoende

19 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Je krijgt een heel kleine cheat sheet om het moederbord in elkaar te steken. Maar voor de meeste problemen moet je de online pdf raadplegen. Voor de rest zeer goed werkend moederbord en wifi.

Kan je weinig mee misdoen.

Pluspunten

• goede wifi
  • Veel USB slots etc.
  • Zeer goede prijs.

Minpunten

• Slechte instructies

18 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Altijd fan geweest van de moederborden van MSI en ook deze valt me niet tegen! BIOS werkt soepel met de muis en veel OC mogelijkheden ingebouwd.

Pluspunten

• Robust
  • Interne wifi erg fijn voor eerste install
  • MSI Driver download werkt soepel
  • MSI Altijd goede OC capabilities

Minpunten

• Wifi antennes staan beetje raar opzij

18 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Ik heb dit moederboard gekocht omdat ik een budget build had gemaakt en deze daar perfect in pasde ideaal voor als je een budget build nodig hebt voor werk of gaming echt een aanraader.

Pluspunten

• Goedkoop
  • snele wifi

Minpunten

• meer usb poorten

15 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

De MSI B650 Gaming Plus WiFi is een uitstekende keuze voor gamers die een betrouwbaar en betaalbaar moederbord zoeken. De ingebouwde WiFi 6 zorgt voor snelle en stabiele verbindingen, wat mijn game-ervaring aanzienlijk heeft verbeterd. Het is alleen jammer dat er maar 1 usb-c aansluiting is. Steeds meer nieuwe apparaten gebruiken het, waardoor dit moederbord wel minder future proof is.

Pluspunten

• Ingebouwde WiFi 6 voor snelle draadloze verbindingen
  • Ondersteuning voor PCIe 4.0 voor snellere opslag en grafische prestaties
  • Gebruiksvriendelijke BIOS

Minpunten

• Maar 1 usb-c aansluiting.

14 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Zeer goeie MoBo voor de prijs. Kan zeker niet klagen over dit bord.

Pluspunten

• Goeie kwaliteit
  • Zeer goeie prijs

Minpunten

• Geen goed afdeklapje

13 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

werkt altijd goed, beste moederbord voor de prijs

Pluspunten

• gekoelde ssd
  • makkelijk te installeren
  • niet duur

Minpunten

• 4 fan connectors

12 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Prijs/kwaliteit verhouding van het moederbord is erg competitief.
Ik heb de MSI B560 Gaming Plus WIFi aangeschaft voor mijn nieuwe build icm een 7800X3D en een 7900GRE.

Vanuit Megekko kwam het moederbord voorzien met de nieuwste BIOS.

alles is top, behalve het I/O shield wat zelf geïnstalleerd moet worden. ziet er ouderwets uit.

Pluspunten

• Duidelijke labels voor connectors
  • 2 M.2 Slots
  • Eenvoudige installatie

Minpunten

• I/O shield apart installeren

11 augustus 2024 Rapporteer

MSI B650 Gaming Plus WiFi

Dit is een extreem goed product voor de prijs! De mobo past zegmaar in elke pc. De wifi antennes werken goed en ik heb een hoge download snelhijd en upload snelheid. Ik heb het moederboord gematched met RTX 4080 Super en de AMD ryzen 7800X3D. Werkt erg soepel!

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Goede wifi
  • Ziet er goed uit
  • Makkelijk om de cpu erin te zetten
  • Fijn schuif systeem voor de ssd
  • Snel voor een goede prijs!

Minpunten

• Waar je de kabel in moet doen is moeilijk te vinden

Heb jij ook een MSI B650 Gaming Plus WiFi?