Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur 22 juni 2023

F1 23 - Stuk spannender dan het huidige F1-seizoen

Wie vindt dat de F1-game altijd erg lijkt op de vorige versie, zal dat van F1 23 in grote lijnen ook kunnen vinden. Toch heeft Codemasters weer aardig wat nieuwe elementen toegevoegd, met verhaalmodus Braking Point 2 en F1 World als boegbeelden. De game speelt daarbij lekkerder met een controller dan ooit het geval is geweest en zet grafisch ook weer een klein stapje vooruit, met bovendien prima performance op de PlayStation 5. Voor pc-gamers blijft VR een leuke extra, maar het is jammer dat PSVR 2 niet wordt ondersteund. Verder is het leuk dat gamers in F1 23 alvast het nieuwe circuit van Las Vegas kunnen proberen. Al met al doet F1 23 genoeg om een overstap vanaf F1 22 te rechtvaardigen, al valt het ook wel te begrijpen als gamers ervoor kiezen om de F1-game eens per twee jaar te kopen en zo een grotere stap te zetten. Lees verder »

Reviews door gebruikers

Toon reviews van:
G_Dragon
10 november 2023 Product gekocht

F1 23, Xbox One & Series S|X

Ik speel al sinds 2015 de Formule 1 spellen en ben er nooit meer mee gestopt, met F1 23 vermaak ik mij echt heel goed met de modus My team. Maar ook Braking Point 2 was zeer vermakelijk, als ik hierop uitgekeken ben ga ik vaak met vrienden online racen tegen elkaar. De Formule 1 spellen blijven een fijne simulator om je als een echte coureur te laten voelen die over de baan scheurt.

Pluspunten

• Braking Point 2
  • Grafisch
  • Fijne controls
  • My Team
  • Je voelt je een echte coureur

Minpunten

• Het lootsysteem
  • Kleine bugs
  • Geen klassieke F1 auto's
  • Supercars onbestuurbaar

eddieveenstra
15 januari 2024 Product gekocht

F1 23, Windows

F1 2023 is de zoveelste in de reeks F1 games van EA/Codemasters. De verhaallijn is wederom aanwezig, maar wel erg kort. De AI kan nog steeds een stuk beter. Vooral in de laatste seizoenen van de career modus is de AI belachelijk snel. De online cross Play is waardeloos en ranking gaat nergens over. Als je pech hebt kom je met een goede ranking in een groep dirty drivers zoals gebruikelijk in deze game.

Pluspunten

• Wederom een verhaallijn
  • Grafisch prima
  • F1 world is een goede toevoeging om online met AI en spelers te rijden
  • Scenario's (maar deze zijn wel erg simpel)

Minpunten

• AI veel te snel op rechte stuk in career modus
  • Upgraden van de auto over 10 seizoenen slecht uitgewerkt
  • Nog steeds divebomb acties van de AI
  • Soms extreem lange laadtijd voor de race.

Jordansch_ Newbie
28 september 2023 Product gekocht

F1 23, PS4

Spel is leuk om te spelen, door de bugs valt het alleen niet te spelen.

Pluspunten

• Realistisch.

Minpunten

• Vol met bugs.
  • Multiplayer valt niet te spelen door alle bugs en glitches.

1 van 5 sterren (Waardeloos)
einstein
4 juli 2023 Product gekocht

F1 23, PS5

Wat een tegenvaller zeg. Het F, maar dan arcade style. Niks voor mij.

Pluspunten

• Grafisch mooi

Minpunten

• Rijeigenschappen vallen tegen
  • Onduidelijke menu structuur
  • Onrealistisch
  • Saai

1 van 5 sterren (Waardeloos)

Heb jij ook een F1 23, PS5?