Review door de redactie

Best Buy Guide - Beste AMD socket AM5-moederborden

Wat is het beste moederbord voor AMD socket AM5? Op deze pagina vind je ons advies de beste AM5-moederborden.

63 26 mei '24

1 van 5 sterren
skh1000
9 december 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Dit moederbord is een goede keuze als je wilt gaan voor kwaliteit. Het heeft niet alleen een premium uitstraling, het moederbord is daadwerkelijk ook premium. Dit zie je voornamelijk terug in de PCIE 5.0 connectiviteit voor zowel de grafische kaart slot als de NVME slot. Het moederbord is robuust in uitsraling, zelfs zonder alle RGB poespas!

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Connectiviteit
  • Flash BIOS functie

Minpunten

• I/O shield

chromey
25 november 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Kortom, de MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI is een topkeuze voor iedereen die op zoek is naar een premium moederbord voor hun AMD-systeem. Het biedt uitstekende prestaties, krachtige netwerkfunctionaliteit, robuuste koeling, en uitstekende uitbreidingsmogelijkheden. Dit moederbord biedt een geweldige balans tussen functionaliteit en esthetiek, waardoor het een van de beste keuzes is voor gamers en professionals die het meeste uit hun systeem willen halen.

Pluspunten

• 4 NVME slots
  • Design
  • Kwaliteit

Minpunten

• Wifi Antennes

jww87 Newbie
5 september 2024

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Het is in mijn ogen een goed mid-tier moederbord met veel aansluitmogelijkheden. Het moederbord werkt feilloos met de nieuwste generatie AMD processors. Ook al is het moederbord nu een jaar of twee oud, er komen nog regelmatig BIOS updates voor uit. Een minpuntje is wel de lange boot tijd en de soms wat onduidelijke handleiding.

Pluspunten

• Uitbreidbaarheid
  • Prijs-kwaliteitsverhouding
  • PCIe 5.0
  • Regelmatige BIOS updates

Minpunten

• Boot tijd
  • Handleiding

Niekel0
28 augustus 2024

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Heeft een goede toekomsbestendigheid en upgradebaarheid.
Design is goed te integreren met veel verschillende systemen.
Antennes zijn een beetje raar gepositioneerd maar dit is geen groot probleem.
Boot tijd is ook wat trager dan normaal maar dankzij BIOS updates lang niet zo erg als online te vinden is.

Voor de prijs is dit dus een goed moederbord

Pluspunten

• 4 NVME slots
  • 2 USB-C ports
  • PCIe 5.0
  • Design

Minpunten

• WIFI antennes
  • Boot tijd

Ryu Newbie
17 mei 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Het voelt en ziet er uit of je een premium en robuust stuk hardware in handen hebt.

Pluspunten

• Genoeg ruimte voor SSD's
  • Uiterlijk
  • Bouwkwaliteit
  • Bios is makkelijk te bedienen

Minpunten

• Prijs
  • Wifi Plaatsing
  • Boot tijd traaaagggg met EXPO

TehSilent Newbie
6 maart 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Pluspunten

• Genoeg ruimte voor meerdere m.2 SSD's
  • Ingebouwde WiFi
  • Goede prijs kwaliteit verhouding

Minpunten

• Fan header voor exhaust op een wat lastige plek

RHarten
4 maart 2024

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Deze X670E-moederbord van MSI heeft precies de featureset die ik zocht en, gezien de prijzen voor vergelijkbare mobo's, is de goedkoopste voor het (E)ATX-formaat met deze features.

BIOS werkt fijn en de automatische instelling voor EXPO bespaarde me de moeite met het aanscherpen van overclock-settings.

Had graag de Wi-Fi antennes wat hoger gezien en een fysieke handleiding gehad, maar overall een fijn stukje hardware.

Pluspunten

• Beste prijs featureset (PCI-E 5.0 + USB-C/TB/4.0 video out)
  • Geen overdreven "gamer"-uiterlijk
  • BIOS gemakkelijk in omgang

Minpunten

• ...Maar nog steeds prijzig
  • Plaatsing i/o, Wi-Fi antennes
  • Geen fysieke handleiding

Rusane
13 augustus 2023

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

De MSI MAG X670E TOMAHAWK is een goed uitgeruste moederbord met de meeste specificaties die je zou verwachten en willen op een high-end moederbord. De connectiviteit aan de achterkant is echter wat karig en de handleiding had wat duidelijker mogen zijn. De prijs is fors, maar in het huidige landschap van moederbordprijzen is het niet al te verkeerd voor een X670(E) moederbord.

Pluspunten

• Volledige PCI-E 5.0 ondersteuning
  • Voelt en oogt stevig
  • Duidelijke markeringen op het moederbord

Minpunten

• Relatief weinig USB aansluitingen
  • Summiere digitale handleiding
  • Wi-Fi antennes blokkeren USB-poorten

SparklesGX Newbie
8 november 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Werkt gelijk uit de box, geen enkel probleem tot nu toe. Makkelijk BIOS te bedienen.

Pluspunten

• Makkelijk BIOS
  • Design

Minpunten

• Geen handleiding
  • Prijs aan de hogere kant

fatboyke96
23 september 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Mooi bord met goed geplaatste koelelementen. Duidelijk handleiding online te vinden. Makkelijk in te bouwen

Pluspunten

• PCIe-5.0
  • BIOS makkelijk toegankelijk
  • Layout
  • 4NVME slots

Minpunten

• Niet goedkoop
  • Handleiding online

JJR93 Newbie
6 september 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Tijd voor een upgrade en ben heel blij met mijn keuze!

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • PCIe Gen5
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

• Boot tijd

Rubio Newbie
26 augustus 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

past goed bij een volledig zwarte computer bouw.
Ik vind MSI BIOS gewoon eenvoudig. Vergeleken met andere merken

Pluspunten

• Eenvoudig BIOS
  • 20 GBPS USB-C-poort
  • displaypoort 1.4

Minpunten

• Geen RGB-verlichting?
  • Acceptabele maar gedateerde audiocodec

ldilli Newbie
13 juli 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Zeer goed moederbord qua capaciteiten maar met niet te veel poespas. Simpel en krachtig.
Installatie ging heel vlot met behulp van de handleiding, voor mij die enkel mijn eigen pc's bouwt. Al heel vaak MSI gekocht en nog nooit teleurgesteld geweest van de prestaties. Er zijn natuurlijk nog betere moederborden op de markt, maar hier kom je echt al behoorlijk ver mee.

Pluspunten

• goede kwaliteit
  • gemakkelijk zelf te installeren
  • duidelijke handleiding

Minpunten

• eerder prijzig
  • Geen RGB

Gemfx Newbie
22 juni 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Goed moederbord, alles erop wat je nodig hebt, heb deze voornamelijk gekozen door de lage temperaturen.

Pluspunten

• temparatuur blijft laag
  • goeie prijs/kwaliteit
  • Bios is goed te begrijpen

Minpunten

• geen echte minpunten

Mr.Tiepie Newbie
4 juni 2024

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Een zeer degelijk en compleet moederbord, met een goed aantal m.2 slots en degelijke bouwkwaliteit.
In de paar dagen dat ik hem nu in gebruik heb met mijn 78003DX ben ik niks geks tegengekomen met uitzondering van de trage Post tijd. Zelfs met het aanzetten van 'Memory Context Restore' functie blijft het lang duren voordat ie Post. Ik had wat meer I/O gewild aan de achterzijde en de antennes zitten een beetje awkward maar verder zeer tevreden over dit moederbord.

Pluspunten

• M.2 Poorten en andere features
  • Neutraal in Looks
  • Voelt degelijk aan

Minpunten

• Trage Post tijd
  • Geen fysieke handleiding
  • Toch nog best duur

fabrice84 Newbie
28 maart 2024 Product gekocht

Goed moederboard

Pluspunten

• Goed bouwkwaliteit
  • PCie-5
  • veel ssd slot

Minpunten

• geen led

Ragnor828
12 maart 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Werkt fantastisch met mijn MSI RTX 4070 en Ryzen 7 7800x3D. 64gb kingston Beast. Makkelijk te installeren, maar moest wel de BIOS updaten. maar dat is zo gebeurd. bij mij loopt hij stabiel met Bios update 7E12v14 eenigste min unt de trage boot van min 2 min maar met wat bios settings te evranderen is die er in 15 seconden.

De MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI is een solide midrange moederbord dat alles biedt wat je nodig hebt zonder te overdrijven. Het ondersteunt het AMD X670-platform volledig, inclusief PCIe 5.0 en snelle netwerkmogelijkheden. Met competente audio en voldoende stroomvoorziening voor krachtige AMD CPU's, past dit moederbord perfect bij de meeste build-thema's. Hoewel het geen RGB-verlichting heeft, biedt het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor gebruikers die op zoek zijn naar betrouwbaarheid en prestaties. het moeder bord is zeker aanteraden. ik heb hem ook gekocht voor me vrouw der pc.

Pluspunten

• ruimte voor 4 m.2 SSD's
  • Ingebouwde WiFi
  • featureset (PCI-E 5.0 + USB-C/TB/4.0 video out)
  • BIOS gemakkelijk in omgang

Minpunten

• Plaatsing i/o, Wi-Fi antennes

Anoniem: 553631
6 december 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Mooi moederbord, meer aansluitingen en upgrade mogelijkheden dan ik waarschijnlijk nodig heb. Maar goed zo vaak doe ik geen nieuwe build, dus een beetje toekomst bestendig moet het wel zijn.

Pluspunten

• Weinig RGB
  • Solide bouw

Minpunten

• nog niet ontdekt

somrune Newbie
18 november 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

goed product voor de prijs, het ondersteunt de nieuwe Ryzen 7 9800 x3d waarvoor ik deze gekocht heb perfect en geeft mij genoeg USB poorten en M.2 slots voor mijn SSDs.

Pluspunten

• goeie prijs
  • ingebouwde wifi - geen externe adapter nodig

Minpunten

• moet zo goed als de 870 maar de prijs is veel beter

Bonomel
16 november 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Er is heel erg veel keuze binnen het segment X670E, maar uiteindelijk heb ik me laten verleiden door dit bordje vanwege de combinatie van S/PDIF uitgang (audio is belangrijk voor me), 4 M.2 slots, snelle wifi en het sobere, overwegend zwarte uiterlijk.

Een PC bouwen op basis van dit moederbord ging makkelijk. Geen problemen gehad. Top bordje voor een mooie prijs. Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen over een moederbord van 250+ euro, maar als je kijkt wat high-end moederborden tegenwoordig kosten... nee bedankt. Dat maar een mid-high voor de helft van 't geld.

Pluspunten

• Gebalanceerde feature set
  • Future-proof met PCIE 5
  • AM5 heeft nog lange levensduur
  • S/PDIF
  • Geen RGB
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

• Na upgrade van BIOS geen klachten

TheCrotalus Newbie
4 november 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Zeer goed moederbord. Werkt perfect met Ryzen 7800X3D, RTX 4070 Super en 2x16GB G.Skill Flare X5. Supersnelle NVMe en goed voor upgrade.

Pluspunten

• PCIe5
  • 4 NVME
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

• Plaatsing i/o, Wi-Fi antennes

Rohan Newbie
2 oktober 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

gekocht met 7800x3d, geen problemen ondervonden. bios is duidelijk.
rgb kleuren aanpassen via msi center

Pluspunten

• makkelijk bios
  • type c
  • toekomstbestendig

Minpunten

• geen gpu remover knop op moederbord

Sim92D
30 september 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Ik zocht een degelijke X670e moederboard, MSI is eigenlijk mijn go-to merk. Tot op heden altijd prima prijs/kwaliteit verhouding en dat bewijzen ze hier ook. Genoeg features, goede prijs en lees weinig over failures van dit board. Mocht je een mobo zoeken voor je nieuwe game pc met 7800x3D of 9800x3D dan kan ik deze aanraden!

Pluspunten

• PCIe 5.0
  • USB ports
  • NVME slots
  • Kwaliteit

Minpunten

• Doet wat ie moet doen, niet meer (maar ook niet minder)

Ranya Newbie
27 september 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Fantastisch AM5 moederbord doet zover alles wat ik moet en zonder problemen ben er erg blij mee!

Pluspunten

• Goeie Kwaliteit
  • Mooi Design
  • Veel PCIE aansluitingen
  • Flash Bios knop

Minpunten

• Geen

iAmT Newbie
17 september 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Product nog maar net gekocht maar het doet wat het moet doen

Pluspunten

• Simpel maar knap
  • Prijs valt mee
  • Msi

Minpunten

• Boot time (ddr5)

Shuyinko Newbie
11 september 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Top product, zeer blij mee!

Pluspunten

• Kwaliteit
  • Prijs
  • Toekomstbestending

Minpunten

• Geen
  • Geen
  • Geen

Wouter_A Newbie
5 september 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Ik ben blij dat er nog moederborden bestaan zonder RGB met alle nodige functies om te gamen.
Mijn vorige computer heeft een MSI moederbord dat na 11 jaar nog geen enkel probleem heeft gemaakt.

Een gouden tip voor EXPO-gebruikers:
Enabeling 'Memory Context Restore' onder 'OC' is aan te raden bij het gebruik van een EXPO-profiel. Hierdoor zijn de boottijden vele malen sneller.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Wifi + Bluetooth
  • Eenvoudige BIOS

Minpunten

• CMOS-Lock

Robin4
5 augustus 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Een van de goedkopere x670e die je veel toekomstige features geeft. En een optie tot theoretisch 5 x M.2 ssds *als je ook het pcie 4.0 x4 slot gebruik in het midden van het bord die connectie heeft op de cpu zelf. Moederbord indeling is wel wat vreemd. Kwaliteit van het bord is het oke / matig.. Geen enkele vorm van RGB op het moederbord zelf. Ondanks nieuwere BETA biossen is de boot tijd nog steeds erg gigantisch te lang. En soms als je pech hebt krijg je geen beeld. Ondanks het bord goedkoper is worden is de value redelijk matig / oke. Er had voor het geld wel betere support op mogen zitten plus minimaal een verkleinde handleiding op papier voor de I/O headers bijvoorbeeld.
Een lege MSI USB stick had ook op ze plaats gemogen om zelf de drivers op te bewaren.

Pluspunten

• Veel Ruimte voor M.2 SSDs
  • Ondersteuning voor Hybrid graphics IGP + DGPU zoals in laptop.
  • PCIe 5.0 aanwezig 16x slot en 1x M.2 SSD
  • Niet het aller duurste X670e moederbord.
  • Goede VRM voor toekomstige krachtiger processoren.
  • Audio is gewoon prima voor 2024
  • WIFI en bluetooth geen Realtek of Intel meer.

Minpunten

• Beetje rare indeling van het bord.
  • PCB IS KROM ALS DIE UIT DE DOOS KOMT. EN ONDERSTEUNING BIOS MSI (KRIJGEN ZE NOU TOCH DIE TRAGE BOOT TIJD EENS OPGELOST? VOLGENDE X MAAR GEEN MSI MEER NEMEN?
  • BOOT TIJD IS OM TE JANKEN ZO SLECHT OOK NA BETA E2 BIOS
  • SSD 2 en 3 RAMP OM TE MONTEREN. (HAD LIEVER SYSTEEM GEZIEN DAT SSD DIRECT VAST ZIT EN NIET OMHOOG BLIJF STAAN.
  • Beetje jammer dat de M.2 PCI-e 4.0 x4 ssds via de chipset lopen (waarschijnlijk beetje trager dan direct via cpu
  • Er had wel een lege MSI USB stick in het pakket erbij mogen komen zodat je drivers via online zelf op stick kan bewaren. Om je als consument krijg prijs een beetje tegenmoed te komen.
  • Niet de eerst keer dat ik problemen met MSI borden ervaar. Volgende X misschien maar naar ASROCK
  • Bouw kwaliteit is oke maar je hoort geen standaard uit de fabriek krom PCB te verwachten.

Kelsis Newbie
27 juli 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Eenvoudig te installeren. Premium gevoel, mooi BIOS en goede m.2 SSD ruimte.

Pluspunten

• Genoeg ruimte voor m2. SSDs
  • Bios is makkelijk
  • Ingebouwde I/O Shield

Minpunten

• Prijs

Guntter78 Newbie
26 juni 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Het X670e-moederbord biedt een hoge kwaliteit en een uitstekende prijs-featureset, vooral met zijn ondersteuning voor de nieuwste PCI 5.0-standaarden. Het direct beschikbare MSI Center en de snelle USB-poorten zijn grote pluspunten. Echter, de plaatsing van I/O en Wi-Fi antennes, de beperkingen van de vierde NVMe-poort en de lange opstarttijden met EXPO zijn minpunten om rekening mee te houden. Ondanks deze nadelen is het een sterk moederbord voor wie op zoek is naar kwaliteit en uitgebreide features tegen een redelijke prijs.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Beste prijs featureset (PCI 5.0 ssd en PCI-express)
  • MSI Center gelijk bij eerste boot beschikbaar
  • Snelle USB porten

Minpunten

• Plaatsing i/o, Wi-Fi antennes
  • 4e nvme port zonder heatsink
  • 4e NVME port 2 lanes als pci gebruikt wordt
  • Net te weinig USB-porten
  • Lange boot cycle met EXPO

SkyStreaker
18 juni 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Zoek je een mooi stabiel moederbord met vele features die kwalitatief goed aanvoelt en wil je een beetje experimenteren met OC's? Prima moederbord als je met AM5 aan de slag wil en gewoon exact in het middensegment wil zitten.

Pluspunten

• Solide bouwkwaliteit, voelt ook best zwaar
  • 4x NVMe (1x 5.0, 3x 4.0) & 8x PWM Fanheaders
  • Uitgebreide OC mogelijkheden
  • Solide UI in de BIOS
  • 2x USB-C (1x Gen 2,1x Gen 2.2)
  • BlueTooth 5.3 (mooi voor BT LowLatency)
  • HDMI+DP (o.a. voor HybridGraphics)
  • Memory-training status kan worden "onthouden" voor snellere boot

Minpunten

• Geen CMOS-reset knop (tip: case-reset op aansluiten)
  • Geen koellichaam voor 4e NVME-slot onderaan
  • Zoveel OC-opties, geen T_SEN aanwezig
  • Training traag, maar 7E12v1D-bios maakt dit wat sneller

Nether403 Newbie
7 juni 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

moederbord heeft vrijwel alles waar ik naar zocht. Ik heb 4 m.2 slots, dus kan ik altijd uitbreiden als dat nodig is. Daarvan is 1 slot PCIe 5.0, daarmee is deze moederbord "future proof".Goeie VRMs als overclocken jouw ding is. De kwaliteit voelt hoog aan, kan tegen een flink stootje, je voelt gewoon dat het vele jaren mee zal gaan.

Pluspunten

• Goed bouwkwaliteit
  • Goede vrm
  • PCie-5
  • M.2 Poorten en andere features

Minpunten

• Geen CMOS reset button

TheDankestPutin
29 mei 2024

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Top bordje van MSI voor de nieuwste Ryzen CPU's!

Pluspunten

• Hoge Kwaliteit
  • Mooie layout
  • Veel functies

Minpunten

• Weinig

Lomark Newbie
3 mei 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Goede keus is deze prijsklasse. gekozen voor de 2x usb-c. Daarnaast vind ik deze een mooie kleurenstelling hebben zonder al te veel poespas.

Nadeel is dat de WiFi uitgang in het midden zit waardoor je minder goed bij de omliggende usb kan.

Als laatste was het bouwen ermee zeer goed te doen en kon ik alle headers snel en gemakkelijk vinden.

Pluspunten

• 2x USB C
  • Low-Key kleuren stelling
  • Goede prijs

Minpunten

• Plaasing WiFi IO

MeneerVreemd Newbie
13 april 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Voor de eerste PC die ik ging bouwen kwam ik bij dit moederboord terecht. Het product was destijds het goedkoopst voor bepaalde kwaliteiten.

De handleiding was niet op papier, maar er was wel een QR-code die je naar de online handleiding leidde. Deze was duidelijk.

De boot time voor het opstarten is een beetje lang, maar iemand anders had geopperd dat dit in de BIOS opgelost zou moeten worden.
Ik heb tegelijk met het moederboord een net uitgebrachte GPU Nvidia 4080 SUPER er bij gekocht en een CPU AMD 7950X3d. Deze vertraagde de boot tijd, omdat de BIOS van dit specifieke moederboord nog niet was update voor deze onderdelen. Na een BIOS update werd de boot tijd korter.

De bijbehorende MSI Center software is te gebruiken om je moederboord te monitoren en enkele functies toe te passen, maar is persoonlijk geen fijn programma, maar hij werkt wel.

Pluspunten

• Goed prijs/performance voor high end pc
  • Voor normaal PC gebruik zijn alle mogelijke verbindingen die je hard kan begeren
  • SSD heatsink

Minpunten

• MSI Center is niet het meest fijne om te gebruiken, maar het werkt
  • Handleiding niet op papier, maar wel een QR code
  • Boot time een tikkeltje lang

Xindez
4 april 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

MSI heeft imo de beste BIOS op de markt, je kan alle fans instellen zoals je wilt. Deze heeft meteen ingebouwde WiFi als je dit nodig hebt. Een strakke look waardoor hij in elke build past.

Pluspunten

• MSI Beste BIOS
  • Ingebouwde WiFi
  • Geen Extreme Gamer Look

Minpunten

• Geen

lunaticNL
30 maart 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Heb het MB al een aantal dagen in gebruik, en het bevalt me best goed.
Mijn keuze ging voor deuze uit omdat er maar weinig makers zijn die nog 2 usb3 gen1 headers op hun MB plaatsen voor als je 4 poorten hebt aan de front.
De wi-fi antennes zijn wel een beetje knullig en niet verplaatsbaar.
Maar het bord bied verder wel goede specs, en minder irritant software zoals er bij een asus bij zit

Pluspunten

• 2* usb 3 gen1 headers (voor als je 4 front usb poorten hebt
  • goede prijs/performance
  • veel m.2 slots

Minpunten

• wi-fi antenne's

DeadlyMuse
30 maart 2024

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Mooi moederbord met een luxe uitstraling. Het moederbord beschikt over veel functies, velen waar ik waarschijnlijk geen gebruik van ga maken. Met de PCIe 5.0 is dit moederbord geschikt voor de toekomst.

Pluspunten

• WIFI
  • Mooie uitstraling
  • PCIe 5.0

Minpunten

• Geen thunderbolt

StoomTovenaar Newbie
27 maart 2024 Product gekocht

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Dit moederbord voldoet precies aan mijn behoeften voor mijn build! Ik zocht naar een moederbord dat compatibel was met mijn AMD Ryzen-processor, en dit heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Bij de eerste keer opstarten merkte ik al snel dat het BIOS erg gebruiksvriendelijk is. Bovendien biedt MSI voldoende informatie op hun website over het bijwerken van het BIOS, wat erg handig is.

Pluspunten

• Bios gemakkelijk te gebruiken
  • Future proof
  • Robuust bord
  • Wifi

Minpunten

• Geen

pretpik
24 maart 2024

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI

Gezien de prijs van dit moederbord en de featureset is dit een no-brainer dacht ik. Gebruik het moederbord in combinatie met een AMD 7950X3D, 2x 16 GB Corsair DDR5, Samsung 970 NVME en een Western Digital SN850 NVME. Echter werkt de Western Digital NVME niet met de laatste BIOS versie uitgebracht in februari, wees dus gewaarschuwd.

Daarnaast is het grootste minpunt toch wel de lange POST tijd, dit is bijna 50 seconden! Buiten deze twee grote onvolkomenheden werkt het bord prima, tijd voor MSI om dit snel te fixen.

EDIT: Nu na 10 dagen werkt het moederbord helemaal niet meer, en gaat deze terug. Zeer waarschijnlijk heeft het moederbord tevens de processor beschadigd. Dit was mijn eerste en laatste MSI moederbord.

Pluspunten

• Mooie layout
  • Stevig bord
  • Alle connectors op de juiste plek

Minpunten

• Start langzaam op
  • Laatste BIOS versie werkt niet met Western Digital NVME's

2 van 5 sterren (Slecht)

Heb jij ook een MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI?