Het nieuwe 1,4”-oledscherm van de Forerunner 965 ziet er een stuk fraaier uit dan de transflectieve schermen van eerdere Forerunners, maar qua functionaliteit biedt het nieuwe horloge niet heel veel nieuws ten opzichte van zijn directe voorganger. De Forerunner 965 levert goede sport- en gezondheidsfunctie, nauwkeurige hartslag- en gps-registratie én houdt het ondanks het oledscherm ongeveer een week uit op een acculading. Ben je in de markt voor een high-end sporthorloge, dan is de Forerunner 965 een van de beste horloges die je kunt kopen, als je tenminste waarde hecht aan het oledscherm. Doe je dat niet, dan zijn er goedkopere alternatieven, ook van Garmin zelf. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
De Garmin Forerunner 965 verrast in veel opzichten, zelfs na bijna een jaar het horloge in mijn bezit te hebben. Een zeer goed horloge, met zeer veel functionaliteiten. Deze functionaliteiten geven je inzicht in gezondheid, training, conditie, slaap en begeleiding naar/tijdens activiteiten. Het horloge is robuust, en kan tegen een stootje en een valpartij. Ik ben ook zeer te spreken hoe accuraat metingen en GPS zijn. Het mooie is dat het horloge met gepersonaliseerde adviezen en inzichten komt. Ik ervaar ook nadelen: In tegenstelling tot concurrenten heeft dit horloge geen bloeddruk meting. Daarnaast is de meting van de lichaamstemperatuur niet correct. Ook de kaartupdates (om te navigeren tijdens sporten) zijn lastig op het horloge te krijgen. En ja: Er hangt een prijskaartje aan, maar dat prijskaartje is het meer dan waard.
Ik gebruik deze al 3 maanden en word steeds blijer van. Ik heb m gekocht voor een hele nette prijs via de ING winkel anders was het iets te duur geweest als mijn eerste smartwatch/sporthorloge, ik wilde helemaal geen smartwatch dat continu zou trillen met notificaties. Dit was dus voor mij bedoelt 90% als sporthorloge.
De batterijduur is geweldig, bij mij staat hij op raise-to-wake modus en daar doet hij zo'n 10 dagen mee met ~3-4 "GPS workouts" inbegrepen.
Je kan _heel erg_ ver gaan met Garmin en al hun functies en trukjes en settings en schermpjes en het is allemaal mooi maar kan ook te veel worden. Gelukkig hoef je dat allemaal niet te doen als je niet wil.
Zeer uitgebreid horloge, niet enkel voor de sportfreaks.
Update oktober 2024: fantastisch horloge als je het primair voor sport gebruikt. Dit horloge kan bij relatief intensief gebruik minimaal een week mee zonder te laden, en bij licht gebruik zeker twee. De sportanalyse is erg goed.
Oud 2023: Ik heb na lang twijfelen m'n oude fenix 3 vervangen. De fenix 3 droeg ik enkel bij het lopen, dit horloge eigenlijk altijd. Geen spijt van, ook qua functionaliteiten (hartslag, training status, etc) is het een grote stap vooruit.
Na enkele dagen gebruik heb ik de Garmin 965 geretourneerd vanwege constante crashes. Hoewel het scherm en de gebruikersinterface een aanzienlijke verbetering zijn ten opzichte van de Garmin 955, waren de crashes zo frequent dat ik geen enkele workout kon uitvoeren. Resets losten het probleem niet op.
1 ster voor de fraaie UI en het scherm, -3 sterren voor de onbruikbaarheid.