Review door de redactie

Door Jelle Stuip - Redacteur 7 februari 2023

RTX 4090, Core i9 en waterkoeling ...in een laptop van 4500 euro

De X40 is een bijzonder snelle laptop, voorzien van een RTX 4090-videokaart en een Core i9 13900HX-processor. De laptop onderscheidt zich door de mogelijkheid van een externe waterkoeler. Die levert eigenlijk alleen snelheidswinst in games op, een procent of acht bij de hoogste instellingen. Bovendien hoeven de ventilators in de laptop minder hard te draaien, wat minder herrie betekent. De hardware is eenvoudig te upgraden. Het scherm heeft een 240Hz-refreshrate, maar haalt de bijbehorende responstijden net niet. Je moet zelf koelvloeistof voor de waterkoeler regelen en gezien de meerprijs van 250 euro had dat er wel bij mogen zitten. Lees verder »

Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Banath
17 september 2024 Product gekocht

Medion Erazer Beast X40 MD62507

Ik heb deze X40 nu bijna een jaar, Over de prestaties best tevreden maar het onderhoud is schrikbarend slecht. De 'helpdesk' verstrekt enkel op basis van individuele gevallen bios en firmware updates. Essentiële security fixes zijn dus niet openbaar verkrijgbaar.

Had ik dat tevoren geweten dan had ik deze aankoop nooit gedaan en een A(nader)sus merk gekocht.

Pluspunten

• krachtige configuratie

Minpunten

• geen bios updates
  • drivers zelf updaten
  • waterkoeling steeds offline
  • slechte medion service

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Tijgert
17 april 2023 Product gekocht

Medion Erazer Beast X40 MD62507

Pas op: geen bios updates voor consumenten!

Ik kreeg hem met bios 1.12 en EC firmware 0.24. 0.24 is zowaar een PRE-release.
Net als de reviewer van Tweakers had ik last van sporadische instabiliteit, maar waar de reviewer een bios update ontving van Medion (bios 1.14 en EC firmware 0.27, die info kreeg ik van de reviewer) krijg IK de runaround waar Medion niks voor mij heeft, ongeacht mijn klachten of waar ik ook om hulp vraag.
Het is geescaleerd naar een klacht, zonder resultaat. Op de Medion community wilde een medewerker me helpen, nooit meer iets van gehoord.

De eindgebruiker laten ze in de kou staan, men heeft niks, weet niks, verwijst naar de product pagina waar niks staat.

Jammerdebammer joh.

De enige oplossing is de bios gebruiken van XMG want dat is dezelfde laptop met een XMG sticker, maar dan ben je je garantie kwijt.

Nooit. Meer. Medion.

Pluspunten

• Snel
  • Waterkoeling
  • 3rd party bios is compatible

Minpunten

• Geen bios updates
  • Instabiel

2 van 5 sterren (Slecht)

Heb jij ook een Medion Erazer Beast X40 MD62507?